Ingediend door admin-systeembeheer op di, 07/16/2019 - 14:08
De Novus prothese is een prothese met een prettig draagcomfort. In tegenstelling tot de meeste andere kunstgebitten of prothesen, beschikt de Novus gebitsprothese over een comfortabele en permanent zachte binnenlaag. De prothese voelt zacht aan op de kaken. De Novus prothese is stevig, veerkrachtig en gaat lang mee.

Voordelen Novus prothese

We hebben de drie voordelen van de Novus prothese op een rij gezet:
  1. zachte binnenlaag;
  2. uitstekende hechting;
  3. absorbeert nauwelijks water.
De Novus prothese wordt op maat gemaakt en behoudt de zachtheid en het comfort zonder een week gevoel te geven. Bij het vervaardigen van de gebitsprothese wordt gebruik gemaakt van een speciale technologie. Die zorgt er voor dat de gebitsprothese veerkrachtig is en tegelijkertijd ook stevig in de mond zit. De prothese wordt in het laboratorium van de praktijk gemaakt. Dit zal ongeveer vijf tot zes bezoeken in beslag nemen. De Novus prothese is verkrijgbaar bij Mondzorg Oostplein in Rotterdam.

In 6 stappen prothese op maat

Dit zijn de zes stappen die worden genomen om de Novus prothese op maat te maken voor uw mond.
  • Eerst wordt een beginafdruk van de kaak gemaakt.
  • Tijdens het tweede bezoek wordt een nog preciezere afdruk van uw kaken gemaakt.
  • Bij het derde bezoek wordt de beet vastgelegd. Dit wordt gedaan om er voor te zorgen dat de tanden en kiezen goed op elkaar komen. 
  • Bij het vierde bezoek wordt samen met u naar de kleur en de vorm van het gebit gekeken. De prothese wordt door u gepast. 
  • Bij het vijfde bezoek is de prothese klaar. De gebitsprothese wordt in uw mond geplaatst. Er wordt verteld hoe om te gaan met klachten en ook worden er hygiëne instructies gegeven.
  • Het zesde bezoek vindt binnen een week plaats. Dan wordt nagegaan of de prothese daadwerkelijk goed zit en er geen klachten zijn nadat de prothese een tijdje gedragen is.

Kosten Novus prothese

Er worden vaak vragen gesteld over de kosten van de Novus prothese. De zachte Novus prothese kost net zo veel als een harde prothese. Het is goed om te weten dat u rekening dient te houden met de eigen bijdrage en het eigen risico. De eigen bijdrage varieert tussen € 150,- en € 180,- euro per kaak bij een basis verzekering. Indien u een aanvullende tandartsverzekering heeft, dan hoeft u meestal geen eigen bijdrage te betalen. De behandelaar kan bij de gratis intake in uw specifieke geval aangeven of er sprake is van een eigen bijdrage. Zo weet u van te voren waar u aan toe bent.

Product succesvol

De Novus prothese wordt sinds 2012 geproduceerd in de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is het product al zeer succesvol. In 2015 is het product in Nederland en andere Europese landen op de markt gebracht. Overigens was de Novus Prothese ook eind jaren '80, begin jaren '90 op de markt. De huidige Novus prothese is een doorontwikkeling van deze prothese.