15 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 2
Mijn ervaring met Invisalign
Mirosaheavenly
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 06/12/2015 - 13:00
door Mirosaheavenly vr, 06/12/2015 - 13:23
#1

Hallo allemaal,

Het valt me op dat veel mensen vragen hebben over Invisalign. Aangezien ik zelf na lang nadenken gekozen heb voor deze optie, en jullie dus meer kan vertellen op de behandeling leek het me een goed plan om er een bericht over te schrijven..

De reden waarom ik besloot iets aan m'n tanden te laten doen is het feit dat mijn rechterhoektand enorm uitsteekt doordat deze is begonnen met groeien toen de melktank nog op zijn plek zat. Je ziet de uitstekende tand met alles en vooral als ik lach. Hier irriteerde ik me enorm aan. In eerste instantie overwoog ik cosmetische tandheelkunde. Dit was voor mij echter geen oplossing omdat de tand daar teveel voor uitstak, en de tand niet getrokken kon worden. Dus was m'n enige optie een beugel. Ik ben 19, en zie mezelf nou niet direct met een blokjesbeugel lopen. Dus ben ik verder gaan kijken.. Zo kwam ik op Invisalign uit.. De zogenaamde onzichtbare beugel..

Eerste consult:
Op mijn eerste consult werden er foto's en röntgenfoto's gemaakt van mijn gebit. Daarna moest ik happen om zo een afdruk van je tanden te kunnen maken. Deze foto's en afdrukken worden naar Amerika gestuurd, en zo bepaald iemand van Invisalign of je gebit behandeld kan worden met een Invisalign beugel. Dit consult kostte mij 250 euro.

Tweede consult:
Op het tweede consult, een maand later, kreeg ik het 3D-filmpje te zien met het behandelplan van Invisalign.
Ik moet de beugel zowel boven als onder dragen, en krijg in totaal 18 beugeltjes. Dit zou betekenen dat ik de beugel 9 maanden moet dragen. Tot zover was ik positief. Het eindresultaat, als ik het filmpje mag geloven, is dan ook beter dan mijn verwachtingen!

Enige minpunt: Ik krijg attachments (kleine tandkleurige blokjes) op m'n tanden, deze geven meer druk op de tanden en zorgen ervoor dat je beugel beter op zijn plaats blijft. Boven krijg ik er maar liefst: 12 en onder 6. Volgens de orthodontist zijn deze attachments echt niet te zien!

Derde consult:
Op het derde consult kreeg ik daadwerkelijk m'n Invisalign beugel. Eerst werden m'n tanden goed schoongemaakt. Toen werden de attachments erop gezet, en ook werd er ruimte tussen m'n tanden gemaakt door een klein stukje van de zijkant van je tanden af te slijpen, ook wel IPR genoemd. Toen werd de beugel vast geklikt, en was ik klaar.

Vervolg:
Ik keek in de spiegel en zag tot m'n schrik dat de beugel enorm zichtbaar is in mijn geval. Ik had gehoopt dat het mensen echt niet op zou vallen, maar toch moet ik iedereen uitleggen dat ik een beugel heb, want je ziet het gewoon! Dit is voor mij een enorme tegenvaller. Daarnaast deed de beugel de eerste 2 dagen echt enorm veel zeer, de scherpe randjes van de beugel snijden in je wangen. En de druk op de tanden is zo groot dat het voelt of al je tanden los zitten en er ieder moment uit kunnen vallen. Eten is dan ook even niet mogelijk de eerste dagen. Ik heb dan ook de eerste dagen op yoghurt en water geleefd. Nu zit ik op dag 3 en valt het met de pijn gelukkig mee, nu moet ik er wel bij vermelden dat ik iedere avond en ochtend een ibuprofen inneem.

[attachment=0]image.jpg[/attachment]

Kosten:
De beugel kost mij in z'n geheel rond de 2500 euro. Dat is inclusief alle consulten en de 18 beugeltjes zelf.
Hiervan vergoed mijn verzekering (Univé) niets.

Graag hoor ik wat jullie ervaringen zijn, en of jullie de eerste dagen ook zoveel pijn hebben ervaart. Aangezien Invisalign aangeschreven staat als zijnde 'pijnloos' ...

Attachment: 
Re: Mijn ervaring met Invisalign
Grappa
Offline
Laatst gezien: 8 maanden 5 dagen geleden
Geregistreerd: 02/14/2013 - 20:29
door Grappa vr, 06/12/2015 - 14:41

Was je behandelaar wel orthodontist en geen tandarts? Dat is een groot verschil namelijk. Invisalign wordt vaker door tandartsen gebruikt. Hoe meer behandelingen ze doen hoe meer korting ze krijgen. Die geven ze meestal niet aan de patient terwijl dat wel moet volgens de regels vande NZa....

Re: Mijn ervaring met Invisalign
braceface
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 7 maanden geleden
Geregistreerd: 06/13/2015 - 07:18
door braceface za, 06/13/2015 - 07:22

Tegenwoordig is er ook een concurrent voor Invisalign van ClearCaps.com. Die bieden ook een onzichtbare beugel aan, maar die werkt zonder de attachments. Je hebt dan dus niet de blokjes op je tanden. De manier van produceren is iets anders en daarom is dat niet nodig. Er zijn al meerdere tandartsen en orthodontisten die ermee werken en de prijs is een stuk lager.

Re: Mijn ervaring met Invisalign
FennaJansen
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 01/14/2014 - 01:45
door FennaJansen do, 06/18/2015 - 03:58

Mijn ervaring is dat je het vooral zelf heel vreselijk vindt (die attachments) maar dat het allemaal wel meevalt met wie het ECHT ziet. Echt waar!
En ja, die pijn is 'normaal'. Ik wist niet wat ik meemaakte bij het eerste bitje. Wel is het zo dat het minder pijn gaat doen naarmate je tanden rechter gaan staan, over een paar bitjes dus, want dan is het in- en uitdoen ook makkelijker.

Volhouden hoor en vooral met poetsen en flossen!
Ik vind het een lang traject (voor mezelf), en was ook niet op de hoogte van de attachments, maar het resultaat is de moeite waard en als je gedisciplineerd bent, krijg je het beste resultaat met de minste nadelen.

Ik heb sinds gisteren de 3de
jip2000
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 12/18/2015 - 09:25
door jip2000 vr, 12/18/2015 - 09:49

Ik heb sinds gisteren de 3de beugel in. Eerst 2 zonder attachments en nu dus met. Het is een wereld van verschil. De beugel zit super strak en gaat heel moeilijk uit. Daar je niet met de beugel mag eten is het een heel gedoe om deze uit te doen, zeker als deze zo strak zit. Ik ga ervan uit dat dit over een paar dagen inderdaad verandert.
Eten zonder beugel gaat ook niet gemakkelijk daar mijn tanden zijn gaan schuiven (wat uiteraard de bedoeling is) komen mijn kiezen niet meer op elkaar. Hierdoor is het kauwen moeilijk. Daarbij zijn de attachment erg scherp en in prikken in de wang.....
Ik heb 52 beugels dus ben er 2 jaar zoet mee.

Heb nog een lange tijd te gaan maar het resultaat, gezien de video die ik gezien heb, mag er wezen.

Mijn verzekering CZ uitgebreide tandarts collectie vergoedt het 100%. Totale kosten ongeveer € 4500,-

Ik heb sinds gisteren de 3de
FennaJansen
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 01/14/2014 - 01:45
door FennaJansen do, 01/07/2016 - 01:46
(Reply to #5)

Wat te gek dat het helemaal vergoed wordt zeg! Dat scheelt behoorlijk!
Het wordt echt beter; ik weet nog mijn eerste bitjes en de eerste dagen per bitje ... drama. Maar na verloop van tijd word je er zelf handig in, en je tanden staan prettiger voor het in- en uitdoen. De eerste dagen zullen je tanden wel gevoeliger blijven; ik had eerst mijn kleine tanden en na een paar dagen last van mijn kiezen, alsof die er wat langer over deden om los te komen.

Nu ben ik zo goed als klaar en ontzettend blij met het resultaat. Het kost veel moeite en discipline, maar dat is met alle beugels zo denk ik. Voor mij was dit de beste en best betaalbare optie. Volgens mij heb ik het ook getroffen met de begeleiding; ze zijn erg aardig en de orthodontist & tandarts is tot nu toe erg kundig overgekomen.

Ik heb sinds gisteren de 3de
sas41
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 02/10/2016 - 14:04
door sas41 wo, 02/10/2016 - 14:13
(Reply to #6)

Invisalign is aftrekbaar van de belasting, hoeveel je terug krijgt ligt aan je drempel inkomen.
Als je vorig jaar de kosten hebt gemaakt, dan dit jaar die kosten opgeven bij de belasting. Wink
Ik ben net begonnen, de belastingdienst gebeld en dit kan... ik moet zelf even kijken wat ik terug krijg, maar alle beetjes helpen.

Ik heb sinds gisteren de 3de
sas41
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 02/10/2016 - 14:04
door sas41 wo, 02/10/2016 - 14:27
(Reply to #7)

Ik 31 trays, 61 weken te gaan, ik nu nog zonder de attachments, volgende week dinsdag worden deze geplaatst.

Ik moet nog erg wennen aan dat plastic in mijn mond, het meest storende vind ik de randjes aan de onderkant aan de binnenzijde.
Kom ik steeds met mijn tong tegenaan, ze al gevijld scheelt iets maar het blijft storen Sad
Op dit moment denk ik pfff een jaar en 3 maanden met dit plastic in mijn mond Wink

Mijn ervaring met Invisalign en (levenslange?) retainer
kimvl
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 05/09/2017 - 21:23
door kimvl di, 05/09/2017 - 22:09

Bedankt voor het delen van jullie verhalen. Ik ben zelf 2,5 jaar geleden gestart met een Invisalign behandeling bij een orthodontist die er veel ervaring mee had (dat maakt ook nog wel een verschil, niet iedere orthodontist die het aanbiedt heeft er veel ervaring mee, dit kun je checken op de site van Invisalign). De pijn is me juist reuze meegevallen, het was in mijn geval ook geen hele grote correctie. Ik ben het er wel mee eens dat de hoesjes wel zichtbaar zijn en dat de reclame-uitingen met 'onzichtbaar' dus misleidend zijn. En het is best lastig met eten en drinken (vooral als je niet thuis bent), maar ik was uiteindelijk wel blij met het behaalde resultaat.

Wat mij vooral tegenviel, is dat ik na de behandeling 's nachts een retainer moet blijven dragen, dus een speciaal plastic hoesje voor 's nachts om de tanden ook goed op de plaats te houden. Eerst werd er gezegd dat ik deze een jaar moest blijven dragen 's nachts. Maar toen dat jaar voorbij was zeiden ze bij de laatste controle doodleuk dat ik de retainer de rest van mijn leven moest blijven dragen omdat mijn tanden anders weer scheef zouden gaan staan (ondanks dat ik boven en onder stangetjes heb). Als ik de retainer een tijdje niet draag, en hem daarna weer een nacht draag, dan kan ik inderdaad merken dat hij strakker zit: mijn tanden gaan dus helaas wel schuiven zonder retainer...

Wat een tegenvaller, ik dacht juist dat ik er eindelijk vanaf was!

Bij de orthodontiepraktijk begrepen ze niet zo goed wat het probleem was: je hebt er 's nachts toch geen last van? Maar ik vind het dus WEL lastig. Het schoonhouden, meenemen op vakanties, steeds uitdoen als ik medicijnen slik en ik krijg er een droge mond van dus ik word vaak wakker met keelpijn. Ik baal dus best wel dat ik er 'levenslang aan vast zit' terwijl ik vooraf dacht dat ik er in totaal na 6 - 7 maanden vanaf zou zijn. Ik kan me niet herinneren dat dit tijdens het eerste consult is aangegeven.

En bijkomend probleem: de retainer die ik heb is absoluut niet geschikt om levenslang mee te gaan. Sterker nog: na 1 jaar kwamen er barstjes in en ik krijg hem niet meer goed schoon. Terwijl ik er netjes mee om ga: na elk gebruik schoon spoelen, poetsen met een zacht borsteltje, opbergen in het daarvoor bestemde bakje en schoonmaken met bruistabletten. Na 2 jaar zitten er grote barsten in en is hij absoluut aan vervanging toe, maar daar zitten natuurlijk wel kosten aan. Stel dat ik de komende 50 jaar - als ik zo lang mag leven - elke twee jaar een nieuwe retainer moet laten maken, dan kost me dat in totaal ruim € 1000,- extra, misschien nog wel veel meer... Plus het ongemak dat ik ervan heb. Daar is vooraf niets over gezegd en ik baal daar best wel van.

Zijn er mensen die dit probleem herkennen? Ik twijfel of ik een serieuze klacht zal indienen bij de orthodontist maar misschien ligt het gewoon aan mij?

zonder happen onzichtbare beugel van Invisalign
charlortho
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 07/26/2019 - 19:28
door charlortho vr, 07/26/2019 - 20:00

Met een onzichtbare beugels van Invisalign hoeft het bereiken van een stralende lach en goed gelijnd gebit helemaal geen gedoe te zijn. De onzichtbare beugel corrigeert je gebit met behulp van een nauwelijks zichtbare, uitneembare beugels (aligners) die speciaal voor jou op maat worden gemaakt.
Deze kliniek heeft de meeste ervaring met dit systeem in de hele Stedendriehoek

Elke een a twee weken worden de beugels vervangen en daardoor verschuiven je tanden geleidelijk naar de gewenste eindstand. Comfortabel, transparant, nagenoeg onzichtbaar en uitneembaar. Met de onzichtbare beugel verandert je lach zonder je dagelijkse leven overhoop te gooien. Iets dat wereldwijd al door 3 miljoen mensen kan worden bevestigd.

Tandartsenpraktijk Jorna is nu officieel Invisalign-gecertificeerd. Invisalign is de leverancier van de onzichtbare beugel. Voor meer informatie: www.invisalign.nl

Wat gebeurt er, nadat u de button "inschrijven voor onzichtbare beugel" heeft ingevuld:
1. U wordt door de TandartsVoorOrthodontie gebeld voor een telefonisch consult om de voorwaarden en verwachtingen door te nemen.
2. Er wordt dan, indien gewenst een afspraak gemaakt voor het eerste consult, waarin een driedimensionale situatie van de uitkomst wordt gepresenteerd. Na aanleiding van de foto’s worden uw wensen en de mogelijkheden doorgenomen. Dit consult is 250 a 300 euro.
3. Indien u nog meer informatie wilt: een nog exactere kosteninschatting en een uitgewerkt behandelplan, waarmee u te weten komt hoeveel aligners u gaat dragen om tot dat resultaat te komen. Ook dit consult is 300 a 350 euro. Dit is alleen zinnig als u daadwerkelijk de intentie hebt de Invisalign-behandeling daadwerkelijk op te starten. U tekent dan al voor de opdracht.
4. Indien u akkoord gaat ondertekend u de Informed consensus of maakt eenvoudig de vervolgafspraak, zodat enige weken later de behandeling kan worden opgestart.
5. De behandeling komt op zo’n 1800 a 2800 euro
6. De retentie ( houvast ) wordt met u besproken.

Ik heb sinds gisteren de 3de
charlortho
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 07/26/2019 - 19:28
door charlortho vr, 07/26/2019 - 20:03
(Reply to #10)

Hoe gaat het nu met je Aligners? Meestal is dat gevoel bij de tong na zo'n drie dagen al weg, maar vroeger waren Aligners scherper. De afwerking is tegenwoordig beter.

Pagina 1 van 2