Ingediend door admin-systeembeheer op vr, 07/10/2015 - 14:30

Er zijn tandartspraktijken in Nederland die implantaten aanbieden die goedkoper zijn dan de standaardprijzen voor implantaten. Voor alle zorgaanbieders die tandheelkundige zorg leveren gelden maximumtarieven. Tandartspraktijken mogen dus lagere prijzen vragen dan de tarieven die zijn vastgesteld door de  Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Sommige praktijken bieden zowel dure als goedkope implantaten.

Verschillen

De prijs van implantaten kan dus verschillen. Hoe kan dat? Implantaten worden in verschillende landen vervaardigd en de prijs verschilt per land. In het algemeen kan worden gezegd dat in Duitsland dure implantaten worden gemaakt. In landen als Japan en Israël worden goedkope implantaten gemaakt.

Tandtechnische kosten

Daarnaast is het zo dat de prijs van implantaten behandeling varieert vanwege de tandtechnische kosten. Door de tandtechnische kosten laag te houden, is het mogelijk om implantaten aan te bieden tegen lage prijzen.

Goede kwaliteit

Zijn de implantaten van goede kwaliteit? Wij raden u aan om alert te zijn op aanbiedingen, bedenk waarom het zo goedkoop is en kijk en vraag naar de kwaliteit. Implantaten van goede kwaliteit kunnen van titanium zijn met opbouw en kroon van opgebakken porselein op metaal.

Belangstelling

Heeft u belangstelling voor goedkope implantaten? In Zaandam en Hilversum zitten tandartspraktijken die goedkope implantaten aanbieden, zie de link hieronder. Zij kunnen met u bespreken wat er mogelijk is op het gebied van implantaten in uw specifieke geval.

Artikel auteur

Jan Willem Vaartjes

Jan Willem Vaartjes

Tandarts-implantoloog