Ingediend door admin-systeembeheer op vr, 05/21/2021 - 13:35

Natuurgeneeskunde & biologische tandheelkunde

Biologische tandheelkunde is meer dan een biologische vulling.

In de biologische tandheelkunde houden we rekening met de algehele gezondheid in relatie tot je gebit.

Meer dan 5000 jaar geleden wisten de Chinezen al dat elke tand of kies doormiddel van een meridiaan in verbinding staat met de verschillende organen, hormoonsystemen en weefsels.

In 1958 ontwikkelde de Duitse Arts Reinhold Voll, (in mijn ogen de Tesla van de medische diagnostiek) uit de Chinese acupunctuur een methode om deze meridianen niet alleen te behandelen, zoals bij de acupuncturist, maar ook door te meten. Hieruit ontstond de Atlas van de Electro-acupunctuur .

Dr. Voll meet de weerstand van specifieke punten op de meridianen die vervolgens een beeld geven van eventuele disbalans en blokkades in dit meridianen systeem.

Inmiddels heeft de acupunctuur wereldwijd een belangrijke plek in de complementaire zorg ingenomen door evidence based practice (EBP)

Zo kun je bij een biologische tandarts advies krijgen over de klachten aan je gebit en/of tandvlees en hoe die verbonden kunnen zijn met klachten elders in het lichaam. Of hoe je klachten aan je gebit en tandvlees naast een tandartsbehandeling ook van binnenuit kunt ondersteunen. En daarnaast welke behandeling je wellicht beter wel of niet kunt kiezen in aansluiting bij eventuele, onderliggende meridiaan problematiek.

Alexander zieke kies en lever

Meridiaan mapping

Als we kijken naar de belasting van het meridianen systeem bij een cliënt komt er informatie vrij voor advies op maat. In de meridiaan mapping (een methode die we gebruiken om dit in kaart te brengen) kunnen we precies aangeven waar er zwakke punten in het lichaam zijn en met welke gebitselementen die verbonden zijn.

De biologische tandarts kan dan specifiek kijken of er problemen zijn met of onder het betreffende element. Hier vinden we bij nader onderzoek vaak ontstekingen, resorptie (de immuuncellen vernietigen hier gezond tandweefsel), necrotisch bot, metaalbelasting en of cariës.

map meridianen

Het is elke keer weer ongelooflijk om te zien dat een tand of kies met klachten feilloos correspondeert met de onderliggende meridianen. Door de meridiaan mapping wordt zichtbaar dat jarenlange vage klachten aan het gebit kunnen overgaan in nare fysieke klachten.

De meridiaan verbinding laat zien hoe belangrijk je gebit is en hoe deze in directe verbinding staat tot de rest van je gezondheid. Het is ons uitgangspunt dat de cliënt goed geïnformeerd wordt over de keuzes en de consequenties van de verschillende tandheelkundige behandelingen. Afgestemd op de specifieke situatie van de cliënt. Hierbij kan de meridiaan mapping van dienst zijn en de cliënt adviseren in diens besluit voor een passende tandheelkundige ingreep.

Voorbeelden van succesvolle behandelingen

Bij een cliënte met gevoeligheid in de achterste onderkiezen (verbonden met de darm)) werden er afwijkende metingen gevonden bij de dikke darm en de allergie- meridiaan. Bij controle in de mond en op de foto’s zagen we oude amalgaam vullingen. Gelukkig niet te dicht op de zenuw, maar er bleken in hetzelfde gebied diepe pockets (ruimte tussen tand/kies en tandvlees) met bloedingen te zitten. De cliënte gaf aan veelvuldig klachten te hebben in het darm gebied. Deze klachten varieerden van wisselende ontlasting tot pijn en een opgeblazen buik na bijna alles wat ze at, ze had inmiddels flink wat producten uit haar dieet gehaald. Bij de meridiaan mapping kwam een overgevoeligheid voor amalgaam naar voren. De amalgaam vullingen zijn vervangen door biologische witte vullingen. De cliënte heeft vervolgens een voedselintolerantie bloedtest gedaan. Hieruit bleek dat zij alleen voor tomaten overgevoelig was, andere producten waarvan zij dacht dat ze er overgevoelig voor was kwamen niet uit de test. Met een amalgaam detox programma en speciale supplementen voor de darm konden we de darmklachten enorm verbeteren. En uiteindelijk werd ook het tandvlees zichtbaar beter in dit gebied. Acht maanden later vertelde ze mij dat ze nu weer bijna alles at zonder problemen.

Een andere cliënt met een afwijkende meting van de milt meridiaan bleek bij nader onderzoek in de mond problemen te hebben met een kies die in directe verbinding staat met de milt  (de 24). Er  zat er een flinke ontsteking onder de wortelkanaalbehandeling. Omdat de zenuw al jaren geleden was verwijderd had de cliënt geen pijn, maar kon wel voelen dat er een stukje van de kies was afgebroken. Bij navraag over de milt vertelde de cliënt dat hij vaak moe was en pijn had in de omgeving van zijn milt. Bij de huisarts werd een vergrote milt geconstateerd. Wij adviseerden in dit geval dat het wijsheid was om schoonschip te maken. Een wortelkanaal behandelde kies met daaronder een ontsteking is een extra belasting voor het immuunsysteem. En een gezond immuunsysteem is wat deze cliënt nu extra nodig had om zijn milt te helpen.

In dit geval hebben wij geadviseerd om het element te extraheren en ook het kaakbot daaronder goed schoon te maken. Omdat de milt klachten van deze cliënt uit de mapping duidelijk in verbinding staan met zijn kies ( 24)  is ervoor gekozen om vóór plaatsing van een implantaat deze cliënt eerst volledig te laten uitbehandelen voor zijn milt klachten.

Biologische implantaten

Ik krijg veel vragen over biologische implantaten en wil daar best iets meer over vertellen. Ik ben een grote voorstander van zirkonia-implantaten ( volledig keramisch)  omdat er in de biologische tandheelkunde zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van metalen in verband met het mogelijk vrijkomen van metaal deeltjes ( ook bij Titanium) die het immuunsysteem kunnen belasten en ook om ongewenste electro- smog in de mond te voorkomen

Het liefst worden deze zirkonia- implantaten vervolgens geplaatst met de L-PRF methode ( leukocyte Plateletrich Fibrinogen) hierbij wordt het eigen bloed van de client benut. Na centrifugeren van dit bloed ontstaat samen geperste fibrine ( bloedstollingseiwit dat een belangrijke rol speelt bij de wondgenezing).

Deze fibrine pluggen en sheets worden ingezet bij plaatsing van het implantaat. De groeifactoren uit het eigen fibrine geven de heling een gigantische boost. De implantaten zijn volledig wit en het tandvlees plakt door de behandeling vast aan het implantaat waarmee de deur gesloten wordt voor bacteriën om daar het lichaam binnen te treden. De bio implantoloog is een voorstander van schoonschip maken , het is belangrijk dat er geen verborgen ontstekingen in de kaak achterblijven die later weer kunnen opspelen onder het implantaat, in die zin wordt ook hier de algehele gezondheid van de client zoveel mogelijk bewaakt.

Tot slot een cliënt met een nare zure smaak in de mond die bij ons kwam voor advies. Deze client slikte op advies van zijn arts al  geruime tijd maagzuurremmers en was naar verschillende specialisten doorverwezen voor onderzoek van zijn maagklep en maagslijmvlies zonder resultaat.

In de meridiaan mapping kwam een flinke afwijking in de maag meridiaan naar voren.

Op de bitewing foto’s  die waren doorgestuurd kon ik één kies met wortelkanaalbehandeling zien die verbonden is met de maag. Ik vroeg de biologische tandarts om van die kies een foto te maken van de wortelpunt. Op deze foto werd een ontsteking onder dit element zichtbaar. Naast de extractie van dit element werden orthomoleculaire supplementen, dieetaanpassingen en klassieke Homeopathie ingezet om de maag te ondersteunen. Inmiddels is de cliënt klachten vrij.

 

© Alexander Kruijtbosch

Natuurgeneeskundige met bio energetische tandheelkundige expertise

Zie ook deze video!

www.2theCore.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel auteur

Alexander Kruijtbosch

Alexander Kruijtbosch

Natuurgeneeskundige met bio energetische tandheelkundige expertise