Fresh Slaap Amsterdam

Fresh Slaap Amsterdam
Kerkstraat 247, 1017GW Amsterdam
Neemt patiënten aan
Tandarts
0.0
Google
5.0
Zorgkaart
0.0
KV
9.7
rating
Spoed
rating
Spoed 24/7 365
rating
Nascholing
rating
Certificaat
ISO 9001
rating
ster
Over
Openingstijden

Openingstijden

 • arrow maandag
  8:30 - 17:00
 • arrow dinsdag
  8:30 - 17:00
 • arrow woensdag
  8:30 - 17:00
 • arrow donderdag
  8:30 - 17:00
 • arrow vrijdag
  8:30 - 17:00

FreshSlaap is een gespecialiseerde praktijk voor snurken en slaap apneu.

 

Snurken en Slaapapneu (OSAS)

Snurken kan worden veroorzaakt door het trillen van de huig en het zachte gehemelte zelf tijdens het in ademen. Mensen die tijdens het slapen door hun mond ademen hebben meer kans om te snurken dan mensen die door hun neus ademen. Daarnaast is rugligging ook een belangrijke factor, mensen die op hun rug slapen snurken over het algemeen meer. Dit komt, omdat de tong verder in de luchtweg valt dan wanneer men op de zij slaapt.

In andere gevallen kan het snurken veroorzaakt worden door een nauwe neusdoorgang of vibraties van  de tong en/of het strottenklepje. 

Omstandigheden die het snurken kunnen verergeren zijn onder andere: 

 • Het slapen op de rugzijde.
 • Verslapping van de spieren van de tong en keel door oververmoeidheid.
 • Middelen die de spieren doen verslappen, zoals alcohol en of slaapmiddelen.
 • Overgewicht en dan met name vetophoping welke aanwezig is rondom de nek. Het vetweefsel zorgt ervoor dat de luchtweg verder vernauwd raakt, waardoor men eerder gaat snurken.
 • Roken, hierdoor ontstaat er irritatie aan het slijmvlies van de neus/keelholte.
 • Brandend maagzuur (reflux) kan de slijmvliezen beschadigen, waardoor het snurken verergerd.
 • Een grote tong, smalle onderkaak of lang gehemelte.
 • Verminderde doorgankelijkheid van de neus, als gevolg van neuspoliepen of een scheefstand van het neustussenschot 

Slaapapneu is een slaapstoornis waarbij er sprake is van het stoppen met ademen tijdens het slapen. Een apneu is het tijdelijk stoppen van de ademhaling, medisch spreken we van een apneu als het langer dan 10 seconden duurt. Het is vrij normaal om af en toe een apneu te hebben. Wanneer een apneu meer dan 5 keer per nacht voorkomt, kunt u hier echter hinder van ondervinden en is het verstandig om de slaapapneu te behandelen.

Ademstilstand kan veroorzaakt worden doordat tijdens de slaap de spieren ontspannen. De tong en weke delen in de keel blokkeren dan de ademhaling. We spreken in dit geval van het Obstructief SlaapApneuSyndroom (OSAS). Een ademstilstand kan ook ontstaan wanneer uw hersenen te weinig prikkels geven om te ademen. We spreken in dat geval van het Centraal SlaapApneuSyndroom (CSAS). OSAS komt het meeste voor.

Slaapapneu, ook wel OSAS genoemd, OSAS staat voor Obstructief Slaap Apneu Syndroom en komt bij gemiddeld 4% van de mannen voor en bij 2% van de vrouwen in Nederland.

Bij FreshSlaap kunnen wij een MRA (anit-snurkbeugel) binnen een dag aanmeten en plaatsen, u kunt ook eerst een gratis (online) consult afspraak boeken met een van onze slaaptandartsen. Klik op de link hieronder voor het zelf maken van een gratis consult afspraak in een van onze praktijken.

https://www.freshslaap.nl/afspraak-maken/

 

 

ster
Informatie

Specialisaties

 • Snurk specialist

Team

tandarts
0.0
Michiel Allessie
Tandarts
BIG nummer: 29054337602

Faciliteiten

 • Parkeergelegenheid (Betaald)
0.0
5.0
0.0
9.7
Kevin Osepa 11 Apr 2022 - 23:51

Fantastic clinic! Super friendly staff and service is very well!

10
Zeer deskundige zorg met goed resultaat!

Vanwege snurken een MRA aan laten meten. Deskundige uitleg op een prettige manier. Voorts- en tegens werden duidelijk uitgelegd en besproken. Na het plaatsen heb ik nog gebeld voor advies, dat was heel persoonlijk. Ik kon zelf wat veranderen een de MRA zodat ik er toch meteen profijt van had. De tandarts en assistente zijn goed bereikbaar via mail en App en reageren snel op een bericht. Ook de praktijk is goed bereikbaar. Ik gebruik de MRA nu 3 weken en ik snurk niet meer. Ik slaap nu zelfs liever met de MRA dan zonder. Iedere ochtend sta ik uitgerust op en mijn partner ook! Ik ben een zeer tevreden klant!

 • Aanbevelen? Ja
10
Partner en ikzelf beter uitgerust wakker geworden .

Omdat de beugel over mijn plaatje is gemaakt is het uitnemen van plaatje smorgens een werkje. Verder ben ik blij dat mijn partner goed slaapt en ikzelf niet meer angstig ben om te gaan slapen om hem niet wakker te maken. Wij zijn wel beter uitgerust.

 • Aanbevelen? Ja
10
Beter kan niet!

Bij FreshSlaap werd bij een MRA beugel tegen het snurken aangemeten. Mijn verwachtingen waren hoog gespannen. Wat een prettige empathische behandeling, zowel in levende lijve als per mail en per telefoon. Perfecte persoonlijke service. Kortom beter kan niet. De MRA past geweldig en biedt het beloofde resultaat. In Utrecht was de toegankelijkheid voor mij wat minder, maar recent is er een vestiging geopend in Vianen, welke erg goed bereikbaar is. Dus: Als je een goede MRA beugel wilt, met een eerlijke prijs/kwaliteit verhouding, ben je bij FreshSlaap aan het goede adres.

 • Aanbevelen? Ja
10
Heel blij met de MRA

Nadat ik een jaar een CPAP had gebruikt waar ik maar niet aan kon wennen heb ik bij FreshSlaap door tandarts Kristen een MRA laten aanmeten. Nu na een maand gebruik kan ik wel zeggen dat ik er heel erg blij mee ben en zeer enthousiast! Ik snurk vrijwel niet meer! Dat is namelijk heel precies te volgen op de snurkapp die de tandarts me aanraadde. Ik slaap nu goed en word fris wakker. Concentratievermogen ook veel beter. Ik begon op de minst strakke (27) stand en na 4x keer de stand bijgesteld te hebben m.b.v. van de bijgeleverde rods kwam ik uit op stand 24. Waarbij hij het minst strak zit maar nog wel het juiste effect geeft: niet meer snurken! Het bijstellen mocht ik na een controle zelfs zelf doen. Hetgeen niet moeilijk is en onnodig tandartsbezoek scheelt! En dank voor de prettige behandeling. Met groet, Koos (Rotterdam)

 • Aanbevelen? Ja
10
Prima geholpen!

Snel en eenvoudig een 1e afspraak kunnen maken. Na de intake en de uitleg over de procedure werd er een scan gemaakt van het gebit. Na 40 minuten stond ik weer buiten. Na 3 weken was de MRA gereed en werd de 2e afspraak gepland. Voor deze afspraak stond 15 minuten gepland. In deze tijd heb ik de MRA heb gepast en nog een kleine aanpassing laten doen. De pasvorm bleek perfect te zijn. Daarna nog uitleg gehad over het onderhoud van de MRA en de vervolgprocedure. Na een paar dagen de MRA gebruikt te hebben kan ik nu al zeggen dat ik zeer tevreden ben met het resultaat. Het voelt goed en vertrouwd aan. En nog belangrijker; geen gesnurk meer en dus een goede nachtrust voor mijn partner en ik.

 • Aanbevelen? Ja
10
Erg professioneel geholpen, men neemt de tijd voor je hier. Helemaal naar wens.

Slaaponderzoek, scan / inmeten MRA, passende beugel en uitleg. Zit perfect en mijn vriendin kan weer rustig doorslapen

 • Aanbevelen? Ja
8
Goede service

Goede uitleg en kennis

 • Aanbevelen? Ja
9
Hulpvaardig bedrijf

Makkelijk en snel onderzoek naar slaapapneu

 • Aanbevelen? Ja
10
Zeker aan te raden!

De beugel zit goed en het helpt direct tegen het snurken. Sindsdien slaap ik ook weer dieper. Snelle en goede service!

 • Aanbevelen? Ja