Hoe duurzaam werkt jouw tandarts?

Ben jij ook steeds kritischer als het gaat om het welzijn van de wereld waarin we leven? Misschien ben je op je eigen wijze al aan het consuminderen, plasticvrijer winkelen en neem je thuis de moeite om je afval zorgvuldig te scheiden. Je eigen voetafdruk op aarde kan je al snel kleiner maken door slimme keuzes.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Vorig jaar publiceerde we een serie over duurzame mondzorg thuis in samenwerking met Michiel Lieshout, tandarts. Een serie met weetjes en tips voor wat je zelf kan doen om je dagelijkse mondhygiëne duurzamer te maken. Hoe klein je bijdrage ook lijkt te zijn, veel kleine bijdragen aan een schonere wereld zijn opgeteld heel groot. Dus ook al jouw kleine beetjes helpen zeker!

De plastic afvalberg in de zorg

In de gezondheidszorg wordt erg veel plastic gebruikt, vaak eenmalig als (steriel) instrument of als beschermings- en verpakkingsmateriaal. Plastic is goedkoop, licht en passend in de hygiënische normen die de zorg stelt. Ook in een tandartspraktijk wordt veel plastic gebruikt. Dat kan beter! En dat vinden veel tandartsen en praktijkhouders ook, zij steken de koppen bij elkaar om duurzame stappen te gaan zetten.

Congres over verduurzaming in de tandartspraktijk

Michiel Lieshout: Binnenkort is het allereerste congres voor tandartsen en mondhygiënisten over verduurzaming in de praktijk. Samen met de ACTA Dental Education (Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam) organiseren we op zaterdag 14 mei 2022 het congres 'Verduurzamen in de Mondzorg, hoe doen we dat?'. Doen jouw tandarts en mondhygiënist ook mee?

Wil je de serie over ‘Duurzame mondzorg in 5 stappen’ nog eens lezen? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Help mee Nederland mondgezonder te maken en volg Tandarts.nl op Instagram, Facebook en LinkedIn! Dank je wel!

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform

Artikel co-auteur

Michiel Lieshout

Michiel Lieshout

Restauratief tandarts (NVVRT) en adviseur Duurzame Mondzorg