12 vragen aan de specialist ouderengeneeskunde over mondgezondheid bij ouderen.

Mensen worden steeds ouder en de senioren van nu blijven langer jeugdig en actief, met als gevolg dat we ook steeds langer met een enthousiaste glimlach in het leven staan. Wat betekent dat voor de dentale zorgverlening voor ouderen?

Met de goede mondzorg en aandacht voor mondgezondheid in Nederland behouden we ook steeds langer (deels) ons eigen gebit. Met regelmatige controles en technische ontwikkelingen ondersteunen tandartsen de mondgezondheid. Gelukkig maar! Naast dat we er graag verzorgd uit willen zien, wordt er ook steeds meer bekend over de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid en dus ook de welvaartsziekten. Nu met Corona een nog meer actueel onderwerp.

Dr. Gert-Jan van der Putten, specialist ouderengeneeskunde beantwoord uitgebreid vragen als; ‘Is het nog wel belangrijk om naar de tandarts te gaan als je ouder bent?’, ‘Hoe zit het met een kunstgebit' of 'wat doe je met pijnklachten bij iemand met dementie?' Gert-Jan geeft ten slotte een advies hoe de mondgezondheid in Nederland verbeterd kan worden en sluit af met een tip voor jou als bezoeker van Tandarts.nl.

 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform