Keto dieet beschermt tanden niet

Tandartsen van de British Dental Association waarschuwen dat het trendy keto dieet de tanden niet beschermt. Volgers van het keto dieet nemen minder koolhydraten tot zich en zij laten zich vaak voorstaan op een betere mondgezondheid. Ze beweren dat hun tandvleesaandoeningen en tandholten verdwenen zijn door het schrappen van voedsel zoals brood, pasta en rijst. Britse tandartsen hebben nu de volgens van het keto dieet gewaarschuwd dat ze nog steeds hun tanden moeten poetsen - zelfs als ze minder bederf veroorzakende suiker eten.

Tweemaal daags poetsen

Ongeacht wat u eet, zal er zonder tandenpoetsen een dun laagje op de tanden plakken en dat kan tandvleesaandoeningen veroorzaken. Volgens de British Dental Association kan er in theorie een verminderd risico op tandbederf zijn, maar een goede mondgezondheid vereist ook een uitgebalanceerd voedzaam dieet. Het advies is, ongeacht dit dieet of een ander, is om tweemaal daags tanden te poetsen en wel met een fluoridetandpasta. 

Keto dieet

Het keto dieet staat vetrijke voedingsmiddelen toe, zoals noten en zaden, fruit en groenten. Maar alleen die voedingsmiddelen met weinig koolhydraten. Sommige volgers van koolhydraat arme diëten zeggen dat hun overtuigingen zijn gebaseerd op een boek geschreven in 1939 genaamd Nutrition and Physical Degeneration. Het boek is geschreven door Weston A. Price, een tandarts uit Cleveland en oprichter van het in Londen gevestigde onderzoeksinstituut National Dental Association. De heer Price reisde de hele wereld over om de mondhygiëne en mond van onder andere Eskimo's en andere geïsoleerde groepen te analyseren. Hij wilde begrijpen waarom ze weinig gaatjes en rechte tanden van nature hadden, en ontdekte dat hun voedingspatroon verschillend van het voedingspatroon van westerse samenlevingen was. Veel lezers interpreteren zijn werk dat de diëten van de groepen traditioneel veel vlees en weinig koolhydraten bevatten.

Het hele artikel is te lezen in de Daily Mail.

Lees verder:

 

 

 

 

Mensen die veel koolhydraten en veel vlees eten, scheppen vaak op over een betere mondgezondheid