Als tandarts is het enorm belangrijk om goed te kunnen zien wat je doet tijdens het behandelen van een cliënt. Goed werk leveren en een tevreden klant naar huis laten gaan, dat is wat de tandarts het liefste wil. Ook wil de tandarts het gebit goed kunnen bekijken om te kunnen zien welke taken er uitgevoerd moeten worden. Door het nauwkeuriger kunnen kijken kan het gebit ook extra goed worden gereinigd, dus ook een mondhygiënist kan kiezen voor een loeplamp. Hierdoor zie je steeds vaker de loeplamp in een mondzorgpraktijk.

Waarom gebruik maken van een loeplamp?

Een loeplamp heeft talloze voordelen, vooral binnen een mondzorgpraktijk. Zoals hierboven al beschreven staat zorgt een loeplamp voor beter zicht. De tandarts kan het gebit van de cliënt heel precies bekijken en onderzoeken. Hierdoor kunnen er makkelijker en secuurder controles, reinigingen en behandelingen worden uitgevoerd. Daarnaast bevat een loeplamp ook een vergrootglas, voor nog beter zicht. Ook is het zo dat bij gebruik van een loeplamp de tandarts de handen altijd vrij heeft. Dit is makkelijk tijdens behandelingen en zorgt er ook nog eens voor dat de tandarts sneller en effectiever kan werken en jij als patiënt sneller de stoel weer uit bent. Daarnaast verdeelt een loeplamp het licht over het te behandelen deel van het gebit en omgeving. Hierdoor valt er gericht licht op de plek die de tandarts nauwkeurig wil bekijken.

Ook goed voor het milieu

Ook niet geheel onbelangrijk, het milieu! We maken tegenwoordig vaker keuzes met zorg voor de planeet in het achterhoofd. Ook tandartsen zoeken naar punten die zij kunnen verbeteren binnen hun praktijk. Zo is een loeplamp enorm goed voor het milieu omdat er ledverlichting wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de mondzorgverlener duurzaam bezig is terwijl jij in de stoel ligt. Dat is mooi meegenomen!