Werken in een mondzorgpraktijk is boeiend!

Er zit beweging in!

In de moderne mondzorgpraktijk vind je tegenwoordig vaak een heel team professionals. Naast de tandarts met verschillende specialisaties, de mondhygiënist en de tandartsassistent vind je er ook de preventie-assistent, paro-preventie-assistent, een praktijkmanager, een baliemedewerker en steeds vaker een leefstijlcoach, angstcoach of psycholoog. Daarnaast zie je steeds vaker dat assistenten, mondhygiënisten en anderen zich specialiseren in bijvoorbeeld kinderen, geriatrie of bijzondere tandheelkunde.

Er zijn dus veel verschillende rollen en specialisaties in de moderne mondzorgpraktijk, wat ook betekent dat er veel mogelijkheden zijn om verschillende vaardigheden te ontwikkelen en te groeien in de loop van de tijd. Het is een dynamische omgeving!

Heb jij wel eens gedacht aan een baan in een mondzorgpraktijk?

Uitdaging en ontwikkeling

Het werken in de mondzorgpraktijk kan uitdagend zijn, vooral omdat er altijd nieuwe technologieën, technieken en materialen zijn om te leren. Dit kan het werk interessant en stimulerend maken. Je kan je blijven ontwikkelen. Zo kan een tandartsassistent verder leren tot preventie-assistent en paro-preventie-assistent. Een praktijkmanager kan doorgroeien naar grotere praktijken en ketens.

Contact en relaties

Het werken in de mondzorgpraktijk biedt veel mogelijkheden voor persoonlijke interactie met patiënten en collega's. Dit kan erg bevredigend zijn voor mensen die genieten van sociale interactie en het opbouwen van relaties.

Voldoening

Werken in de mondzorgpraktijk kan een directe impact hebben op het welzijn en de gezondheid van patiënten. Het gevoel van voldoening dat men krijgt van het helpen van mensen en het verbeteren van hun mondgezondheid kan erg bevredigend zijn. Bejegening is in een mondzorgpraktijk heel belangrijk, juist omdat er vaak minder gelegenheid is voor een gesprek.

Saamhorigheid

Mondzorgpraktijken werken vaak in teams, wat betekent dat er veel interactie en samenwerking is tussen de verschillende teamleden. Dit kan een gevoel van verbondenheid, saamhorigheid en teamwork creëren. Met elkaar de dag met uiteenlopende patiënten en de vele uitdagingen tot een goed einde brengen geeft een goed gevoel. Als team kan je groeien tot een goed geoliede machine, daar onderdeel van zijn, brengt werkplezier.

Meer weten?

Lees hier meer over de verschillende beroepen en opleidingen in de tandheelkunde.

 

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform