Ingediend door admin-systeembeheer op di, 03/24/2020 - 17:53

Heeft u trombose en staat binnenkort een tandheelkundige ingreep gepland? 

Mensen met een verhoogd risico op trombose krijgen vaak antistollingsmedicijnen voorgeschreven. Dat komt omdat bij trombose een bloedvat verstopt raakt door een bloedstolsel. De antistollingsmedicijnen remmen de stolling van het bloed, waardoor een grotere kans ontstaat op bloedingen, bijvoorbeeld na een tandartsbehandeling. Uw tandvlees kan tijdens of na afloop van een tandheelkundige ingreep sneller of heftiger gaan bloeden. 

Breng uw tandarts op de hoogte 
Gebruikt u antistollingsmiddelen? Geef dit door aan uw tandarts. Op deze manier is de tandarts ervan op de hoogte dat een bloeding makkelijker kan optreden. De meeste tandheelkundige behandelingen kunnen zonder bezwaar worden uitgevoerd. Mogelijk dient u wel in de praktijk te blijven totdat de bloeding is gestopt. Informeer bij uw tandarts wat u moet doen wanneer thuis alsnog een bloeding optreedt.

Overleggen 
Gebruikt u meerdere medicijnen of moet een vrij uitgebreide behandeling plaatsvinden bij uw tandarts? Over dan samen met de tandarts en uw specialist of het noodzakelijk is tijdelijk met het gebruik van antistollingsmiddelen te stoppen. Is dit niet mogelijk, dan kan de tandarts u doorverwijzen naar een kaakchirurg. Stop in ieder geval nooit zomaar met het innemen van uw medicijnen, overleg dit altijd met uw specialist. 

Op werkdagen is de Trombosestichting Nederland bereikbaar voor uw vragen over trombose en medicijngebruik. 

 

 

V204-1

Artikel auteur

Team Tandarts.nl

Team Tandarts.nl

Beheer platform