Loszittende tanden en kiezen

Author:
elninjo
Posted:
za, 02/16/2008 - 02:55
Ik heb nu al een paar weken last van loszittende tanden en kiezen.
Het begon al een heel tijd geleden dat ik vond dat 1 kies los zat en bij controle bij de tandarts vertrouwde hij het niet en heeft hij een foto gemaakt, daaruit bleek dat ik de wortels ontstoken had en dus een wortelpuntbehandeling moest hebben. ( Apet 36 Deze foto is op 28 december 2007 genomen.) Begin februari 2008 begon ik last te krijgen van mijn kronen ( ik heb 2 kronen bovenkaak mijn beide ene laatste kies) ik vond dat mijn tandvlees zich daar had teruggetrokken en ze zaten voor mijn gevoel een beetje los en het deed ook pijn bij het drinken van koud water en dergelijke. Dus weer naar de tandarts omdat ik toch angstig was en hij had een foto gemaakt en daarop was niks te zien en hij dacht aan een kaakholte ontsteking omdat ik ook verkouden was. Toen ging ik dus weer redelijk gerust naar huis maar er gingen steeds meer kiezen los zitten.
6 februari 2008 moest ik naar de kaakchirurg en hij had ook een foto gemaakt voor de wortelpuntbehandeling en hij kwam tot conclusie dat hij mij niet meer kon helpen omdat het bot was opgelost en alleen de puntjes er nog in staan. ( schrik schrik) Hij zou mijn tandarts een brief sturen en hij moest er dan waarschijnlijk uit. 28 december 2007 was dat nog niet te zien op de foto want die heb ik ook gezien en was het ietjes donkerder bij de wortels maar voor de rest niet en de foto van 6 februari 2008 was te zien dat er geen ontsteking zat maar een stuk bot dat tussen de wortels zit was helemaal donker en bij de punten was het lichter op de foto. De zwarte plek op de foto is dus de plek waar het bot weg is.
Nu moet ik volgende week naar de tandarts om de kies te laten trekken maar ik zit nu nog steeds met loszittende kiezen en tanden en het worden er steeds meer die gaan loszitten ze doen af en toe een beetje pijn en heb het gevoel als of iemand eraan zit te trekken en een naald in mijn tandvlees drukt.
maar ben ik dus bang dat dat niet door een kaakholte onsteking komt maar dat daar ook het bot is opgelost. Ik ben namelijk ook al bijna 2 weken niet meer verkouden en ze zitten nu ook onderin los.
Kan iemand mij helpen met info, ik ben bang dat ze dadelijk al mijn loszittende tanden en kiezen moeten trekken en dat zijn er nu zo'n 10.
Ik had al gevraagd aan de assistente of het geen paradontitis kon wezen maar ze zei dat daar altijd bij de halfjaarlijkse controle naar wordt gekeken en bij mij dit niet het geval was.
Ik weet wel dat ik een heel zwak gebit heb want ik heb als klein kind heel antibiotica kuren gehad en bij mij beginnen de gaatjes ook onder de glazuurlaag.
Kan iemand mij helpen met info of eigen ervaringen. Ik ben best bang :cry:
mecánico para …

U zegt het zit los........maar hoe los is dat. elke tand kan eenietsiepietsie bewegen. vergelijk het een beetje met een nagel. die zit ook vast, maar kan wel een beetje bewegen tov de huid en de spieren peesjes en alles eromheen. Als uw tandarts ook daadwerklijk heeft gekeken naar parodontitis dan zou ik dat eigenlijk ook wel aan nemen. Mocht u echt twijfelen dan kunt u natuurlijk een second opinion gaan proberen. Dan wordt ofwel de twijfel weggenomen of uw angst bevestigd. Overigens is het wel aardig te weten hoe oud u bent. Tanden bewegen met het stijgen van de leeftijd steeds een beetje meer, doordat er op met jaar op de teller ongeveer 0,1 mm aanhechting verloren gaat (dit is een gemiddelde waar u als individu niets aan heeft, maar wel aangeeft dat u als u 60 bent 4mm lager aangehecht tandvlees heeft tov een 20 jarige).

En voor iemand daar een onderbouwing van wenst in de vorm van een URL of een artikel.....dat gaat niet gebeuren omdat het een gevoelsmatig gebeuren is zonder lange termijn metingen.
za, 02/16/2008 - 10:07 Permalink
elninjo

Ik ben 25 jaar en bij sommige kiezen als ik ze beweeg dan voel ik de wortelen maar bij mijn 2 voortanden die kan ik ook iets heen en weer zien gaan in de spiegel. Ik heb ook een heel klein spleetje nu tussen mijn tanden die dat had ik eerst ook niet.
Ik ben wel de afgelopen 2 1/2 maand 3x ziek geweest en ik weet dat ik wel een lage weerstand heb misschien dat dit ermee te maken heeft. Ik weet het niet maar het is best wel angstig als je je tanden en kiezen voelt bewegen.
za, 02/16/2008 - 13:21 Permalink
kvl

Loszittende tanden en kiezen schijnen weer vast te gaan zitten als je je mond dagelijks 20 minuten lang spoelt met olie. Het is een remedie uit de 4000 jaar oude Indiase geneeskunde (Ayur Veda) die nu opnieuw onder de aandacht wordt gebracht door een russische arts. De westerse naam voor de methode is OIL PULLING
Als je verbazingwekkende verhalen wilt lezen over de algemene gezondheidsbevorderende effecten moet je maar eens kijken op de site http://www.oilpulling.com . Als je wat rondsnuffelt vind je daar veel informatie. Oil pulling stimuleert de afvoer van allerlei ziekmakende afvalstoffen, je mond wordt er frisser en gezonder van. En kennelijk geneest het hele organisme... Ken iemand die het al een tijdje doet en hij zegt dat zijn tanden veel witter en gezonder zijn geworden en hij ziet er nu ook veel beter uit! Probeer het zelf sinds drie dagen. De eerste keer kreeg ik lichte kokhalsneigingen, maar ik ben zo nieuwsgierig naar de effecten, dat ik heb doorgezet. Het went snel. Vanochtend koste het al amper meer moeite.
Omdat je anders zelf niets kunt doen tegen loszittende tanden, is het zeker de moeite van het proberen waard. Kost niets, alleen een beetje olie (zonnebloem-, sesam-, of een andere olie). Google voor meer informatie!
wo, 02/24/2010 - 13:21 Permalink
mecánico para …

Either way the message is very simple. This method may not work for every one. The best way to know is to experience thyself. Often times it is a known fact that AYURVEDIC way of treating the people is very slow and the cure is natural. It is not like a magic pill you take it and the pain is gone. The basic principle is to treat the ROOT CAUSE not the effects.

mja. waarom komt er toch altijd een obscure Oekraïense Arts en een lekker Indiaas kippei bij kijken en weten wij, met de hele westerse wereld niets van deze megatherapie??
Roepen baat het niet dan schaadt het niet, is geen reden iets te gaan doen. Dus ik zou het niet aanraden te gaan doen als je de oorzaak van het probleem niet kent.
wo, 02/24/2010 - 15:13 Permalink
kvl

Als je oil pulling 2 weken probeert, weet je snel genoeg of het iets doet: zie http://www.oilpulling.com
Lees de ervaringen van gebruikers: http://www.oilpulling.com en besluit dan of je het wilt proberen.
Waarom weten wij niets van deze methode, vraagt iemand? Omdat er geen reclamecampagne voor is. Waarom niet? Omdat de farmaceutische industrie er niets aan kan verdienen (er kan geen patent op worden aangevraagd en dus is er geen winst op te behalen). Wat kunnen tandartsen doen bij loszittende tanden? Tanden trekken, implantaten plaatsen, bruggen bouwen. Duur kunst en vliegwerk. Goed voor de werkgelegenheid binnen de gezondheidszorg! Maar ben ik niet beter af als ik mijn eigen gebit behoud?
do, 02/25/2010 - 14:38 Permalink
Spiegeltje

Waarom weten wij niets van deze methode?
Wij weten niets van deze methode omdat deze methode niet bewezen heeft effectief te zijn. En dan wil ik er verder ook niks over weten want het is zo al ingewikkeld genoeg. Het motto 'probeer het maar, dan weet u zelf of het voor u werkt' onderschrijf ik niet, want dan kun je alles wel gaan proberen tot en met gedroogde koeistront aan toe. Bovendien, als je onverhoopt van je klachten afkomt, hoeft het nog steeds niet hierdoor te komen. Gebruikerservaringen zeggen daarom weinig tot niets.

Het is m.i. ook sterk af te raden alleen de symptomen te behandelen zonder de oorzaak van de klacht te kennen. Alleen hierdoor vind ik het al een slechte tip.
do, 02/25/2010 - 15:05 Permalink
Lieneke

Ik ken het wel. Het is een soort van alternatieve geneeswijze. Ik sta er sceptisch tegenover. Ik heb echter wel 2 patienten die er baat bij hebben. Baat het niet schaadt het niet...maar ga het alsjeblieft niet in in plaats van gebruiken!
En KVL...genoeg reclame zo...!
do, 02/25/2010 - 15:16 Permalink
Spiegeltje

Ik heb echter wel 2 patienten die er baat bij hebben
Dat is precies wat ik gevaarlijk vind, je kunt dat niet aantonen. Enige wat je weet is dat je twee patienten had met klachten (welke overigens?) en dat die kennelijk zijn verdwenen. Maar waarom, veel klachten verdwijnen vanzelf en zijn andere factoren in het spel die je niet kent. "Baadt het niet schaadt het niet", dat vind ik niet meer dan een tegeltjeswijsheid, is m.i. ook geen reden om het te proberen. Nee, ik heb niks tegen alternatieve geneeswijzen, zolang maar niet hardop (op dit forum) wordt gezegd of gesuggereerd dat het werkt zonder dat hard te kunnen maken. Althans, dan kun je van mij wel een reactie verwachten. :D
do, 02/25/2010 - 15:42 Permalink
Lieneke

Ze hadden erg veel last tijdens het reinigen en een slechte mondhygiene. Daarna was de mond beduidend schoner en waren de klachten tijdens de behandeling een stuk minder. Maar inderdaad; dat hoeft niet aan die olie te liggen.
Ik respecteer mensen die dit gebruiken, maar denk zo het mijne ervan. Ik laat ze lekker hun gang gaan. Als zij zich er goed bijvoelen; wie ben ik dan omdat te zeggen dat het niet mogen gebruiken.
do, 02/25/2010 - 17:37 Permalink
mecánico para …

Dat zeggen ze ook, als de vloeistof wittig is geworden zit het vol met bacterien. Ja, suspensie heet dat, inderdaad Spiegeltje, Mayonaise, net als aan de peilstok van een auto met condens in de carter door krote ritjes.

Kortom, net als oilpulling (wel leuk liedje trouwens van die indiaase miep) is een bad in de Ganges alleen geschikt bij mensen die een tandenbortsel alleen kennen van horen zeggen
vr, 02/26/2010 - 09:34 Permalink