25 berichten / 0 nieuw
Pagina 3 van 3
Dan heb je nu dus antwoord...
gabryberk
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 11/29/2011 - 22:11
door gabryberk di, 01/08/2019 - 19:52
(Reply to #21)

Ja toch een fractuur inderdaad. Gelukkig loodrecht op elkaar verdere behandeling is niet nodig. Ik was inderdaad van plan om in het nieuwe jaar een nieuwe prothese te laten aanmeten. Vandaar dat ik ook contact had gehad met de tandproteticus. Inmiddels weer contact gehad en de aanmeting in de koelkast gezet. Het is overigens voorlopig toch geen optie in verband met happen. Ik kan m'n mond niet ver genoeg open. Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt om toch nog een tandarts te bezoeken? Wat kan deze meer toevoegen dan een kaakchirurg waar ik ben geweest of een tandproteticus die juist heel erg precies is in sluiting van de kaak?
Ik merk inderdaad heel goed dat juist nu het dragen van de onderprothese extra belastend en vermoeiend is voor mijn kaak. Het lukt me niet om hem de hele dag te dragen en eten (lees eten door slikken) gaat ook niet met prothese.
Weet jij nog na hoeveel weken je het kon stellen zonder pijnstillers?

Dan heb je nu dus antwoord...
hermina
Offline
Laatst gezien: 1 maand 1 dag geleden
Geregistreerd: 12/12/2006 - 16:49
door hermina di, 01/08/2019 - 20:24
(Reply to #22)

'Inmiddels weer contact gehad en de aanmeting in de koelkast gezet. Het is overigens voorlopig toch geen optie in verband met happen. Ik kan m'n mond niet ver genoeg open. Ik begrijp niet zo goed wat je bedoelt om toch nog een tandarts te bezoeken? Wat kan deze meer toevoegen dan een kaakchirurg waar ik ben geweest of een tandproteticus die juist heel erg precies is in sluiting van de kaak?'
Wat ik bedoel met het toch bezoeken van een tandarts is dat je dan een iemand hebt die overal op kan letten. Daar zijn zowel de kaakchirurg als de tandprotheticus niet echt de persoon voor. Die hebben allebei hun eigen specialiteit, de tandarts is, zeg maar, degene die alles het beste kan overzien. Ook bij het aanmeten van een nieuwe prothese lijkt de tandarts mij in dit stadium van kaakbreuk van groot belang. Als je nu een nieuwe prothese krijgt aangemeten is de kans groot dat je daar binnenkort last van zal ondervinden. De tandarts is degene die dat volgens mij het best kan begeleiden..... (heb bij de mijne regelmatig aangeklopt om te vragen of het wel goed ging, mijn onzekerheid had behoefte aan een professionele mening.....)
Hoe lang alles precies heeft geduurd weet ik niet meer, maar de pijnstilling was zeker 4 weken (eerst tramadol (4 dagen), daarna NSAID zoals Ibuprofen), alleen wel gedoseerd over de dag. Daarna vooral een uur voor het eten nam ik toen een pijnstiller en voor de nacht.
Maar wat voor mij werkte hoeft voor jou helemaal niet te werken, het moet op basis van je klachten gaan en juist daarom heb je een tandarts hierbij nodig...

Dan heb je nu dus antwoord...
hermina
Offline
Laatst gezien: 1 maand 1 dag geleden
Geregistreerd: 12/12/2006 - 16:49
door hermina za, 01/12/2019 - 21:16
(Reply to #23)

Hoe gaat het nu met jou?

Dan heb je nu dus antwoord...
gabryberk
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 10 maanden geleden
Geregistreerd: 11/29/2011 - 22:11
door gabryberk zo, 01/13/2019 - 13:53
(Reply to #24)

Hoi Hermina
Gelukkig gaat het al een stukje beter. Gapen gaat nog niet en eet nog steeds zachte dingen. Maar ik merk wel echt vooruitgang en meer beweeglijkheid in mijn kaak. Ook de echte pijnmomenten op een dag nemen af. Ik kom nu toe met twee brufen op een dag. Wel in combinatie met paracetamol.
Dank voor je interesse.

Pagina 3 van 3