82 berichten / 0 nieuw
Pagina 3 van 9
Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Huna
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 03/09/2010 - 18:14
door Huna do, 03/11/2010 - 15:39

Ow yippie, dat klinkt goed gelukkig Biggrin , je onder gebit zit nu goed, kun je nu ook eten?
Tja, ik schijn vooral geduld te moeten hebben, daar moet ik me maar bij neerleggen.
Waar spoel jij mee? Ik heb bocasan maar volgens de tandarts moest ik daar alleen in het begin mee spoelen. Verder poets en spoel ik dan met tandpasta :smt001 , maar zou graag weten wat nou het beste is voor de verzorging :smt017 .

Hoop dat voor jou nu het ergste leed geleden is.

Liefs
Huna

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
isa
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 04/30/2010 - 19:12
door isa vr, 04/30/2010 - 20:27

Hoi ik ben isa, intussen 37 jaar en ja helaas een lotgenoot. 4 jaar geleden merkte ik als ik chips eet, zwelt mijn tandvlees heel erg op. Omdat ik het alleen voor de snelle honger at en er eigenlijk niet zo dol op ben dacht ik dat ligt aan de chips. Chips aan de kant, tanden poetsen en ja hoor...dat ligt aan de chips. Verder nooit iets raars gemerkt, tot ik met een verstandskies bij de tandarts kwam. Foto's gemaakt en opeens vertelde hij mij dat al mijn tanden niet meer te redden zijn. Best wel een lieve man hoor, maar ik vertrouwde dit echt niet ! Second opinion bij mijn favoriete tandarts en ja, u tandarts heeft wel gelijk. Third opinion bij een tandarts in duitsland, op eigen kosten.... :-? Die zei ik geef u nog een jaar, dan vallen ze er vanzelf uit......

Ik dacht bekijk het ajb allemaal...ik had alleen last van die chips en die verstandskies. Mijn mond gespoelt met cordosyl, naar de huisarts om mijn bloed op van alles en nog wat te testen..ahum....dit wist ik van de dierenarts... :oops: maar oke ben zelf ook een dier...en die duitse man had wel gelijk. Na 2 jaar mopperen begon mijn tandvlees te slinken en de wortels zichtbaar te worden. Bah...

Smeken, huilen en doen....nee...alles eruit. Maar het zou niet verschillen met mijn originele tanden, geen mens die het zal zien,alleen voor mij erg wennen,als of ik een nieuwe schoen in moet lopen. Ja, hij was wel eerlijk. Ik had het volste vertrouwen in hem,maar nu, een jaar later ben ik die nieuwe ''schoen'' nog steeds niet in gelopen, pfff....ook niet in gebeten, lijkt alsof ik een hoorapparaat in mijn mond heb, of een kunstknie, maar niet op tanden....alleen maar kunstof in mijn mond....bah....nog steeds,

groetjes isa

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
isa
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 04/30/2010 - 19:12
door isa vr, 04/30/2010 - 21:09

Oooh ja,omdat ik mijn gezicht met gesloten mond altijd nog het mooiste aan mijn kop vond....ik herken mezelf niet weer....errug...

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Anitaatje5
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 09:41
door Anitaatje5 za, 05/01/2010 - 10:25

Sinds maandag ben ik ook een kunstgebit draagster. 32 jaar jong en alle kiezen en tanden zijn eruit gehaald door de kaakchirurg onder narcose.Tegelijkertijd is de boven en onder protese erin geplaatst.Ik werd wakker en had het idee dat ik een plastic ballon in mijn mond had en dan het kwijlen erna vreselijk.
Maar daar in tegen schaamde ik mij vreselijk voor mijn lelijke gebit die ik had,lachen met een hand voor mijn mond en praten deed ik zelfs met mijn bovenlip naar beneden vreselijk die schaamte.Dan er nog bij elke keer een ontsteking en niet eens meer fatsoenlijk mijn eten kon eten was voor mij de doorslag.
Het gaat tot nu toe redelijk. De eerste keer mijn protese er uit moeten halen was een crime en vond het doodeng,zelfs nu gaat het nog niet helemaal supersnel maar ik doe het 3 tot 4 keer per dag en dan spoelen met water en daarna chloorhexidine.
Ik krijg nu wel wat drukpunten vooral bij mijn onderprotese en dan doet het zeer eruit en erin doen maar als het goed is word dit maandag weer verholpen.
Ik ben blij heel blij dat ik nu hardop kan lachen en nu zorgen dat ik me zelfverzekerder kan gaan voelen.Eten gaat nog niet echt maar ja het is nog maar de 5e dag en misschien wil ik ook wel te snel hoor.
Wink

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Nicole44
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 11:06
door Nicole44 za, 05/01/2010 - 11:14

Sinds donderdag ben ik (36) ook in het bezit van een kunstgebit. Zowel boven als beneden. Ben ik er blij mee? absoluut niet. Maar het is niet anders. Ik had een erfelijke vorm van paradontitis. En op de foto´s was eigenlijk ook al te zien dat het echt slecht was.

Ik voel me niet goed. Alles in mijn mond doet pijn. Kan alleen wat drinken en zelfs dat doet zeer. Mijn ondergebit kan uit maar boven niet. Ik moet ontzettend hoesten en moet er bijna van overgeven. Hoe kan ik hiermee omgaan?

Mijn tandvlees boven is ontzettend wit. Klopt dit wel?

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Nicole44
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 11:06
door Nicole44 za, 05/01/2010 - 11:34

Oei als ik terug lees wat ik heb geschreven dan ben ik wel heel negatief ingesteld. Ben ik normaal niet hoor. Wat ik heb geschreven is precies hoe ik me op dat moment voel.

Het valt me allemaal ook een beetje tegen. Het kan mij niet snel genoeg gaan tot het beter is. Maar als ik alle reacties lees dan duurt dit helaas nog een poos.

Op dit moment wordt ik er in ieder geval helemaal gek van. Dus als iemand tips heeft zodat ik me wat beter ga voelen dan heeeeel graag.

Het ballongevoel dat ken ik wel. Dat heb ik ook. Ik wist niet hoe ik het kon benoemen. Ballongevoel komt dan idd heel dicht in de buurt.

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Anitaatje5
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 09:41
door Anitaatje5 za, 05/01/2010 - 12:44

Hoi Kimberley,

Je bent niet negatief hoor, ik heb ook zo echt mijn momenten dat ik denk sjips waar ben ik aan begonnen.Maar denk dan dat je het nu al achter de rug hebt en dat het alleen maar beter kan worden want zo erg als het nu is word het echt niet,en de angst zal ook minder worden toch want nu hoef je straks niet meer te boren en dergelijke..het is alleen nu nog even door de "zure" appel heen bijten de ergste zuur heb je al gehad nu de overige delen nog meid.
Ik moet zeggen dat ik ook wel mijn tegendingen heb hoor,maar het weegt op tegen hoe ik het eerder had en ik denk dat je dat moet proberen voor ogen te houden..Drukpunten heb ik en ohww wat zou ik graag weer even lekker gaan eten maar ja het lukt nu NOG niet maar straks wel..geef het de tijd ik wil ook te snel.. Wink

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Roodgevaar
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 02/03/2010 - 06:22
door Roodgevaar za, 05/01/2010 - 19:32

Hallo allemaal,

ff een update hier.. Het is nu bijna 3 maanden geleden dat mijn gebit getrokken is en oh mijn god wat heb ik een spijt, als ik dit allemaal van te voren had geweten, had ik gewacht tot alles los kwam te zitten. Moest afgelopen week mijn protese passen.. Kon wel janken toen ik hem in had, veels te ver naar voren en veels te breed, mijn hele bovenlip stond er strak gespannen omheen. Ik begon gelijk te kokhalzen. Nu gaan ze hem weer aanpassen en moet ik aankomende dinsdag weer passen. Ik heb er weinig vertrouwen meer in. Kan nog steeds niet normaal eten. Alleen een zacht bolletje en dan zonder ondergebit omdat die zo los zit dat het men hele mond door klappert.. Ik ervaar het als 1 groot drama.. En ik ben niet bepaald een pieper, heb al meerdere operaties ondergaan, maar dit.. wat een hel!
Ik hoop voor jullie dat jullie ervaringen beter zijn dan de mijne..

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Nicole44
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 11:06
door Nicole44 zo, 05/02/2010 - 09:24

Oei roodgevaar wat een ellende. Echt ervaringen heb ik nog niet. Alleen wat ik nu heb. En dat is nu pas de 4e dag.

Ik hoop dat de volgende passing wel beter is/gaat en dat je weer wat vertrouwen terug krijgt.

Re: dragers van een kunstgebit of prothese
Anitaatje5
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 2 maanden geleden
Geregistreerd: 05/01/2010 - 09:41
door Anitaatje5 zo, 05/02/2010 - 10:29

Hoi Roodgevaar,

Wat een rotsituatie voor jou zeg.Dus als ik het goed begrijp heb jij eerst alles laten trekken en moeten laten helen en toen alsnog een protese erin laten wennen,dus eigenlijk alles wat ik nu in 1 keer heb moet jij 2 keer ondergaan ?
DAt valt ook inderdaad vies tegen want als je net gewend bent moet je weer opnieuw en het is logisch dat je kaak nu anders is dan ervoor..
Ik hoop dat het snel allemaal beter gaat..
Ik moet morgen weer op controle ben heel benieuwd het is voor mij de 6e dag en onder en boven gaat los zitten en ik krijg nu drukpunten en das minder maar hoort erbij..helaas Sad

Pagina 3 van 9