volledig gebit trekken en immediaat

Author:
hans0166
Posted:
zo, 04/02/2006 - 23:10
Al bijna 20 jaar ben ik niet bij een tandarts geweest, de reden zullen de meeste van jullie wel herkennen; nare ervaring bij de schooltandarts en een gewone tandarts in m'n jeugd die volgens mij een verkeerd beroep gekozen had en beter slager had kunnen worden....

<a href="https://www.tandarts.nl/brandpage/de-lieve-tandarts">Vind hier alle praktijken van De Lieve Tandarts</a>

Maar ja, op een gegeven moment kán het niet anders meer. Na maandenlang paracetamol, brufen, saridon en aleve in allerlei combinaties geslikt te hebben een paar weken geleden een afspraak bij de tandarts gemaakt.
In eerste instantie erheen gegaan met de gedachte dat m'n voortanden nog wel goed zouden zijn, hier zijn immers nog geen gaatjes in, maar het viel me een beetje rauw op m'n dak dat door het slechte onderhoud m'n tandvlees in zo'n slechte conditie is dat er niets meer te redden valt.

Nu is me opgevallen dat er hier regelmatig over een immediaat gesproken wordt, waarbij eerst de kiezen, en pas later de voortanden getrokken worden.
Mijn tandarts heeft me nu doorverwezen voor behandeling onder narcose (!) bij de specialist vebonden aan het ziekenhuis Walcheren, om alles (26 elementen) in 1 x te trekken en een immediaat erin.
Is er iemand die hier ervaring mee heeft? het lijkt mij vergeleken met het in 2 etappes trekken nogal een pittig gebeuren, waar ik aan de ene kant naar toeleef, omdat het het begin van het einde van de ellende betekend, maar aan de andere kant toch ook wel bang voor de gevolgen van de uitgebreide behandeling.
scaredycat

Ik denk dat je hier twee termen door elkaar haalt: "immediaat" en "intermediaat"
De eerste term betekent vrij vertaald "meteen", de tweede "tussenstap".

Ik heb er zelf geen ervaring mee, omdat mijn gebit nog grotendeels te redden was,
maar ik denk dat "alles ineens" prettiger is dan in twee (of meer keer).

Je hebt maar 1x narcose, 1x genezing en 1x napijn. Ik gok ook dat de totale
genezingstijd bij "alles ineens" korter is dan de twee "tussentijden" opgeteld.
Ik verwacht ook dat je bj de eerste optie minder aanpassingen aan je prothese
nodig zult hebben, omdta je ook maar 1x last hebt van een slinkende kaak...

Ik kan er ook totaal naast zitten, maar dat zal dan vast wel door ervaringsdeskundigen
met (volledige) prothese op dit forum gecorrigeerd worden...
ma, 04/03/2006 - 00:19 Permalink
Panfluit

Hallo Hans,

Ik heb begin januari al mijn boventanden in een keer laten trekken, onder narcose. Op het moment dat ik wakker werd had ik de prothese al in. Ik zou het zo weer doen want ik heb eigenlijk geen pijn gehad. Wel een enkel heel gemeen drukpuntje, wat snel verholpen kan worden door het op tijd weg te laten halen door de tandarts of tandtechniker.
Ik heb sterke pijnstillers gehad en die heb ik de eerste week trouw ingenomen, ik kon de volgende dag al een boterham zonder korstjes eten.
Mijn verhaal kun je vinden onder het kopje"met gemengde gevoelens naar Kerkrade"
Helaas had ik wel een allergische reaktie, die komt gelukkig zelden voor, dus daar trek je maar niets van aan.

Er zijn nog meer mensen die hun verhaal over hun immediaatprothese hier op het forum hebben verteld. Ik heb veel aan deze verhalen gehad, want ze waren toch voornamelijk positief. Misschien kun je via de zoekfunktie ook hun verhalen eens lezen.
ma, 04/03/2006 - 07:18 Permalink
michellle

Hoi Hans,

Ook IK ben naar het ziekenhuis geweest om onder narcose alles te laten trekken. ZALIG! Waarom in 2 stappen als je er in 1 keer vanaf kan zijn?
Ik werd wakker en dacht huh ben ik al klaar. Ik voelen met mijn tong en ja hoor de protese zat er al in en ik had helemaal geen pijn nog en ik ging weer lekker uit dommelen in de uitslaap kamer. 1maal op de zaal begon ik wat te voelen maar ik kreeg meteen een pijnstiller en heb toen weer heerlijk mijn roes uitgeslapen.

Ik was doodbenouwd voor die tijd maar echt het viel me 100% mee. Als je maar braaf optijd je pijn stillers neemt die je vaak op recept van de kaakchirurg mee krijgt dan is alles heel goed te doen. Ik heb hem nu 4 weken.

Net wat Gabrielle schrijft in haar berichtje... er staan op dit forum heel veel verhalen over een imidiaat prothese en de meesten toch echt positief !!
ma, 04/03/2006 - 08:57 Permalink
lotje

Dag Hans,
Ik heb ook een paar weken geleden twintig tanden laten trekken onder volledige narcose en heb ook onmiddellijk een voorlopige prothese gekregen (mijn verhaal lees je onder te veel tandbeen/immediaat past niet).
Zesentwintig tanden is niet niks, reken dus toch op een paar dagen 'recuperatie en gewenning'. Ik vond het toch even schrikken. De napijn van het tanden trekken op zich viel bij mij inderdaad ook mee. Heb zo min mogelijk pijnstillers geslikt, en dat lukte toch aardig. Het zijn vooral de pijnplekjes van de prothese (drukpunten) die heel venijnig kunnen zijn. Maar dat kan opgelost worden door de tandarts/tandtechnieker.
Veel succes gewenst!
:smt039
Lotje
ma, 04/03/2006 - 20:56 Permalink
Maanlandertje

Hallo beste mensen,

Al geruime tijd ben ik bezig, via mijn tandarts alles in één keer eruit te laten halen, maar die zegt, dat het beter is, het gebit in een paar keer te laten trekken.

Nu ik deze berichten heb gelezen, is het dus prettiger (en beter???) het toch in één keer te laten doen. Wordt het wellicht (volledig) vergoed door het ziekenfonds? En volstaat een verwijskaart van de HUISarts?

Ik ben nieuwsgierig en verlang ernaar, het zo snel mogelijk achter de rug te hebben. Anders moet ik misschien wortelkanaalbehandelingen ondergaan. Lijkt me nog pijnlijker.

Groetjes en ik hoor het wel.
zo, 06/03/2007 - 17:26 Permalink
sanneke30

hallo het is nu maandag en ik heb donderdag mijn boven tanden laten trekken en daarna gelijk het gebit erin die dag nergens geen last van tot het weekend kreeg door een onsteking het gebit er niet meer in nu nog stedds niet het doet zo zeer en nu voel ik ook nog bij mijn achterste kies allemaal harde stukjes zitten sommige los en sommige die heel diep in de wond zitten zou het kwaad kunnen en wat zou ik nog meer kunnen doen om mijn gebit er in te krijgen want zo lopen is ook niet alles zijn er geen middeltjes die de pijn van het tandvlees wat verzachten zodat ik het gebit er in kan doen
hoop dat iemand antwoord heeft voor me en ook over die losse stukjes
ma, 06/04/2007 - 17:38 Permalink
doekus33

Wie heeft dit al eens meegemaakt?
Al mijn tanden en kiezen worden in 1 keer getrokken door de tandarts
en krijg gelijk een prothese. Moet dan a een half terugkomen om een nieuwe gewoon gebit te laten meten.
Ik ben al zo bang voor een tandarts dus laat staan dat alles in 1 keer gedaan wordt zonder narcose, maar waarschijnlijk wel met verdoving.
Krijg je er veel last van?? Wie heeft dit al eens meegemaakt.
do, 06/21/2007 - 16:28 Permalink
bange-mama

Ik weet niet hoeveel je nog in je mond hebt? maar bij mij waren het er nog wel wat.
Ze hebben bij mij ook alles in een keer eruit getrokken, en moet zeggen het viel best wel mee. Het is nu bijna 4 weken geleden.
De napijn daar was ik bang voor maar die heb ik niet echt gehad.


Het resultaat mag er zijn :D

En ik ben ook een echte angsthaas.

sterkte een bange mama
vr, 06/22/2007 - 06:11 Permalink
doekus33

Ik heb al mijn tanden nog op 1 gewone kies en 1 verstandskies na.
Dus alles wordt gelijk boven en onder getrokken.
Hoe lang heb er ongeveer last van gehad, en hoe zit het met het gebit, zat het al meteen goed of heb je veel problemen mee gehad. Kan je ook al meteen goed praten en eten?
Ben je ook ziek van gworden na het trekken?
Toen ze al je tanden trokken heb je toen een verdoving gehad met een spuit of iets dergelijks.

Ik vind dit hartstikke eng, en loop me nu al zenuwachtig te maken. En ik hoef pas 14 augustus naar de tandarts, maar toch, het idee alleen al.
vr, 06/22/2007 - 19:13 Permalink
Maanlandertje

Hallo mensen.

Ik ben ten einde raad. Ik woon in Den Haag en heb al 2 kaakchirurgen aan de lijn gehad, die DIT dus NIET doen. Bronovo en RKZ. Kan iemand mij doorgeven, waar DIT WEL kan? Eventueel met telefoonnummer?

HELP!!!!!

Bedankt alvast voor de medewerking.
do, 06/28/2007 - 10:54 Permalink
Maanlandertje

Ik zou het niet weten, waarom niet, maar wel graag, waar ik WEL All-in-one behandeling onder narcose kan "krijgen".
do, 06/28/2007 - 15:53 Permalink
scaredycat

Maanlandertje; Robinson heeft je vraag WEL gelezen, hij vraagt je daarom
juist waarom die twee die je hebben afgewezen dat hebben gedaan...

Als je er wat reistijd voor over hebt kun je altijd naar Kerkrade, maar vanuit
Den Haag lijkt mij Alphen aan de Rijn makkelijker, volgens mij doen die dat ook...
do, 06/28/2007 - 17:20 Permalink
Maanlandertje

Bedankt voor de tip. Ik zal wel even kijken, hoe ik in contact kan komen. Gewoon even kijken op kaakchirurg.nl? Maar ik ben in ieder geval een beetje geholpen.

Thanx.
do, 06/28/2007 - 19:47 Permalink
Ilse1978

Hallo mensen.

Ik ben ten einde raad. Ik woon in Den Haag en heb al 2 kaakchirurgen aan de lijn gehad, die DIT dus NIET doen. Bronovo en RKZ. Kan iemand mij doorgeven, waar DIT WEL kan? Eventueel met telefoonnummer?

HELP!!!!!

Bedankt alvast voor de medewerking.


Je kan ook naar de narcosetandarts in alphen aan den rijn,
ga naar google en zoek naar narcosetandarts, je merkt er helemaal niks van.

groetjes ilse
wo, 07/04/2007 - 22:41 Permalink
Ilse1978

als je naar google gaat en je typt narcosetandarts in kom je zo op hun website, tel is 0172497450
ik heb bij hun mijn bovenkant laten trekken en werd wakker met een prothese in.
pijn viel mee, ik kan alleen niet aan dat geval wennen, heb hem nu een week en loop nu anderhalvedag al zonder tanden. ziet er niet uit, en je kan bijna niks eten, maar ik ben in ieder geval niet misselijk meer.
schrik niet van mijn verhaal, want er zijn maar weinig van dit soort verhalen hoor, de meeste mensen hebben nergens last van.
laat je even weten of je hebt gebeld en hoe of wat er gaat gebeuren?

groetjes ilse :smt006
wo, 07/04/2007 - 22:45 Permalink
raymond828

nou dan heb ik weer geluk ik heb ook me hele gebit laten trekken onder narcose.
de eerste dagen viel mee met de pijn maar nu prcs een week later,me kaken doen echt geweldig pijn 3 nachten al niet geslapen.
krijg nu van de huis arts diclofenac hopelijk helpt dat iets
groet raymond
di, 07/27/2010 - 13:45 Permalink