15 berichten / 0 nieuw
Pagina 2 van 2
minique
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 11/25/2003 - 01:00
door minique vr, 04/01/2005 - 08:03

Goed dat je hebt doorgezet!

Hihihihi - bij mij is het juist andersom: bij twijfel gaat er gewoon een verdoving in.

Na een wkb kan je best een paar dagen napijn hebben en die kan echt flink zijn! Dus die pilletjes die je hebt genomen, zou ik ook hebben genomen, hoor!

:smt006 Monique

Ik heb bergen verzet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
plopsie
Offline
Laatst gezien: 15 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 02/16/2005 - 20:43
door plopsie vr, 04/01/2005 - 09:08

Ik ben ook best trots op mezelf. Ik heb bergen verzet. Het grappige is dat m'n partner na mij moest om een gaatje te laten vullen. Ik heb de hele behandeling erbij gezeten en da's best bijzonder als je bedenkt dat ik vorige keer in de wachtkamer bij het horen van de boor enorm angstig en zenuwachtig werd.

Toen de tandarts bij mij bezig was had ik dan ook m'n walkman op en dat helpt ook wel lekker, het leidt je aandacht af.

In ieder geval gisteravond, een uurtje na het plaatsen van m'n vorige berichtje, kreeg ik weer hel veel pijn en om de nacht door te komen heb ik dus nog 2 paracetamol en 1 ibuprofen ingenomen en toen heb ik de nacht doorgeslapen. Nu voel ik het wel, maar het is niet echt pijn, meer zeurderig aanwezig. Kan ook zijn dat de pijnstillers nog niet uitgewerkt zijn (hoewel ik de vorige keer met kiespijn de volgende ochtend meteen weer begon met pijn).

EVEN EEN VRAAGJE: HOE KAN HET NOU DAT NA HET VERWIJDEREN VAN DE ZENUW IK EVENGOED KIESPIJN HEB? EN DAN BEDOEL IK OOK ECHT DE KIESPIJN ZOALS IK 'M VORIGE KEER HAD TOEN DE ZENUW NOG LEEFDE? Ik neem aan dat de zenuw volledig dood was, anders had ik het boren ook wel gevoeld en dus mag ik toch wel concluderen dat de zenuw volledig verwijderd is? Hoe kan het zonder zenuw toch pijn doen????

vV
Offline
Laatst gezien: 6 uur 10 min geleden
Geregistreerd: 04/26/2004 - 02:00
door vV vr, 04/01/2005 - 14:50

tja even zitten twijfelen of ik wel of niet zou reageren....

Dat de wortelpunt ontstoken is zoals door de tandarts aangegeven betekent niet zo zeer de wortelpunt, alswel het kaakbot rondom de wortelpunt. De ontsteking heeft zich dus verplaatst van de zenuw inwendig in de kies, naar het gebied buiten de kies, als reactie op het afstervingsproces van de zenuw.
Deze ontsteking zet het gebied onder de kies onder druk, omdat het vuil nergens heen kan.

Ik hoop nu niet gelijk als betweter beticht te worden, maar dit is nu precies wat ik bedoelde in mijn eerste antwoord....

dj
Offline
Laatst gezien: 8 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 03/25/2003 - 01:00
door dj vr, 04/01/2005 - 18:26

Ik citeer mezelf uit een eerdere thread:

"1 Er is sprake van een ontsteking rond de apex, net buiten de kies. Dit veroorzaakt pijn, vooral bij druk. Rondom de kies aan de buitenkant zitten nl nog steeds zenuwcellen!
2 Er is sprake van overbelasting door bv occlusie-problemen of bruxisme. Dit kan ook pijn rond de apex geven.
3 Er is een breuk in de kies. De kies zit aan de buitenkant ook vast aan het kaakbot met kleine vezeltjes (ligamenten). Tussen die kleine vezeltjes zitten zenuwcellen. Omdat bij druk rond die breuk beweging plaatsvindt waar de vezels niet op gemaakt zijn doet dit pijn.
4 Er bestaat zoiets als fantoompijn, dit komt voor als zenuwen zijn afgesneden maar om een of andere reden nog wel signalen afgeven. Mensen met een onderbeenamputatie kunnen zo pijn aan hun voet hebben!
5 De pijn lijkt van een bepaalde kies af te komen maar komt in wezen ergens anders vandaan. Dit heet uitstraling en het komt vrij veel voor, kan rare effecten geven. Zeer regelmatig blijkt de pijn van de kies naast de kies te komen waarvan de patient dacht dat hij kwam.
6 Een relatief onbekende, die ook al min of meer blijkt uit de thread waarop ik hierboven wees: het is helemaal niet zeker dat na een wkb de wortel volledig dood en/of verwijderd is! In de zijkanaaltjes, een gemiste wortel of doordat de wkb net te ondiep is uitgevoerd kan nog steeds levend zenuwweefsel aanwezig zijn!"

De zijkanaaltjes thread is deze: http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?t=3408&highlight=zijkanaaltjes

Pagina 2 van 2