Verdoving sneller uitwerken?

Author:
Steph
Posted:
di, 10/21/2003 - 18:22
Hallo,

Ik moet een aantal gaatjes laten vullen, maar wat ik heel vervelend vind is telkens die verdoving die dan nog uren blijft nawerken. Ik háát echt dat gevoel van een dikke gevoelloze lip en wang.
Ik vind dit eigenlijk véél irritanter dan het tandartsbezoek zelf!
Is er eigenlijk een manier om die verdoving sneller te laten uitwerken eens je thuis bent? Warmte of koude erop of zo? Ik zeg maar wat ... Plz help want ik vind dit echt niet leuk!
rendering

probeer het eens zonder verdoving, pijn valt vaak reuze mee en duurt vaak erg kort....
gewoon goed ontspannen.... voor weinig behandelingen is een verdoving echt noodzakelijk...
di, 10/21/2003 - 22:35 Permalink
Steph

hm ja heb ik ook al gedacht
vandaag deed het eigenlijk reuzeveel pijn, ook MET verdoving, dus ik vermoed dat die verdoving gewoon op de verkeerde plaats zat of zo (iets te veel naar voor)
dus: pijn tijdens boren én urenlang vervelende dikke lip, hmmm .....
Verdoving lijkt hier (in belgie) wel gebruikelijk te zijn eigenlijk, ook voor boren ...
di, 10/21/2003 - 23:04 Permalink
de digitale tandarts

Zonder verdoving vind ik persoonlijk zelf geen aanrader!

Sneller uitwerken door tandarts vragen minder te gebruiken of door je stofwisseling te verhogen..bijv. sporten.
di, 10/21/2003 - 23:52 Permalink
TanD-oPeRaTie

ik heb wel aantal gaatjes gehad, en ik heb nog maar 2x een verdoving gehad (de laatste keer) ik vond het ook een zeer irritant gevoel, maar wel een heerlijk gevoel dat ze kon boren zonder dat ik het voelde, ik heb nogal iemand die gespannen in de stoel ligt als het pijn doet (mn moeders hand gebroken toen ik 10 was omdat ik er te hard in kneep) maar ik zou gewoon verdoving doen, en als je thuis komt lekker de TV aan en op de bank liggen/slapen enzo, helot bij mij iig wel als ik wakker word is Verdoving weg, en als -de verdoving te snel uitwerkt is de pijn nog erger dan dat je zonder verdoving boort bij de tandarts (mijn ervaring) want als de verdoving snel uitwerkt heb je ineens van geen pijn, pijn en das zeer naar, maar als het oppervlakkige gaatjes zijn hoef je meestal geen verdoving, mijn tandarts legt altijd precies uit hoe en wat, en als het een diep gaatje is raad ze me echt aan om een verdoving te doen, en ik ben al die jaren koppig geweest en haar genegeerd, maar heb er de wrange vruchten van moeten plukken, ben allang blij met de verdoving :smile:

btw ook ff een vraag:

Ik heb wel een aantal gaatjes gehad, maar ik snoep niet veel en ik drink meestal limonade (heeel waterig) mn moeder proeft de limonade niet eens, maar ik poets 1x op een dag ('s avonds) dat moet vaker, maar ik krijg altijd de rillingen als ik moet poetsen/iemand hoor poetsen en vind het niet echt een lekkere bezigheid...heeft iemand hier tips voor? (andere tandeborstel mischien? andere tandpasta? afleiding?)

bedankt!
za, 10/25/2003 - 00:18 Permalink
Ortholimburg

Als antwoord op door Steph

in België wordt idd zelden zonder verdoving gewerkt, en dat is niet enkel voor het comfort van de patiënt. Het is geen pretje aan een patiënt te werken die de hele tijd terugtrekt of reageert. Risico dat je in de lip of de wang terecht komt met de boor is niet denkbeeldig In sommige gevallen is een tand wel eens moeilijk te verdoven , ik denk dan aan een acute ontsteking, maar een tandarts die zijn vak kent zou er eigenlijk toch in moeten slagen .
wo, 11/25/2015 - 21:41 Permalink