Stukje kies afgebroken

Author:
KL1987
Posted:
ma, 11/15/2021 - 23:24
Gisteren was ik brood aan het eten en opeens beet ik op iets hards.
Dacht ik .. waarschijnlijk was toen net een stukje kies afgebroken waar ik op beet, zie foto.

Op internet lees ik dat je in zo'n geval snel de tandarts moet bellen, dat heb ik gedaan, maar net nu is mijn tandartspraktijk gesloten tot donderdag.
Ik belde naar een andere tandarts waar het telefoonbandje naar verwees en die vrouw zei dat ik me geen zorgen moet maken en dat het gerust tot donderdag kan wachten, pas als ik erge pijn krijg moet ik aan de bel trekken.

Even jullie 'second opinion': Kan ik inderdaad nog tot donderdag hier mee lopen ?
Afspraak zal waarschijnlijk nog later dan donderdag zijn denk ik ..

Momenteel is de plek alleen wat gevoelig .. geen pijn, wel een scherpe rand maar hier niet echt last van tijdens eten.
Als ik in de spiegel kijk lijkt het best een groot stuk, maar afgebroken stukje wat ik uit m'n mond haalde was niet supergroot.
Overigens de betreffende kies is als ik het goed heb recent nog gevuld, grijze wat je op foto ziet is volgens mij vulling.
Tandarts_Richa…

Taak v e vervangend/spoed tandarts is zorgen dat je zonder al te veel problemen de tijd doorkomt totdat je eigen tandarts je kan helpen. Bijvoorbeeld door een nood vulling te leggen. Hier zijn kosten aan verbonden. Ik zeg altijd : zo spoedig mogelijk een gebroken kies/gaatje laten beoordelen/repareren. Op deze foto moeilijk te beoordelen maar het lijkt alsof een stuk kies/of vulling is afgebroken. Dus zo spoedig mogelijk laten beoordelen/behandelen. Indien je moet wachten dan zo goed mogelijk schoon houden en ontzien.
di, 11/16/2021 - 00:01 Permalink
KL1987

Afgelopen vrijdag kon ik terecht bij mijn huidige tandarts, gelukkig viel het mee en heeft hij de kies mooi kunnen herstellen dmv een composiet 'wandje'.
Je ziet er nu niks meer van, gelukkig niet moeten trekken of de vulling die er al in zat opnieuw moeten aanbrengen (die zat nog stevig zei hij).
zo, 11/21/2021 - 17:09 Permalink