Hulp nodig

Author:
Akrasia
Posted:
zo, 09/25/2022 - 17:07
Hey, bedankt om dit te lezen, en om met de deur in huis te vallen: ik durf niet meer naar de tandarts. Ik zou zo graag geholpen worden, maar de mentale blokkade lijkt onoverkomelijk. Ik voel mij gefaald, en dat ik alles heb verpest. Er is een brug op implantaten afgebroken in mijn mond, er is ook een andere onderhand afgebroken.
Ik heb jarenlang een depressie gehad nadat iemand in mijn omgeving op traumatische manier is overleden. Ik ben toen niet naar de tandarts geweest wat erg dom was.
Ik denk dat ik hier wat bemoediging zoek. Of een luisterend oor. Bedankt.
Ik snap niet waarom zo gehandeld heb en waarom ik al zo lang zo angstig ben hierrond. Ik zit nu al een hele tijd met het verlangen mijn leven op dit vlak weer in orde te brengen, maar ik ben zo bang voor het oordeel van de tandarts, en ook dat niemand mij zou willen behandelen. En ook met het schuldgevoel dat ik de tandarts heb teleurgesteld.
Het gaat nu al een tijd weer beter met mij, maar ik zit met dit enorm grote probleem.
Tandarts_Richa…

Ik heb het al eerder geschreven. U zult die cirkel v angst moeten doorbreken. En indien u dat niet alleen kunt misschien met geestelijke hulp. Wij behandelen iedereen die geholpen willen worden. Geef ons de kans. Wij begrijpen dat er verschillende situaties zijn die weer gevolgen hebben. Wij voelen ons niet teleurgesteld, dat zit in uw hoofd omdat u teleurgesteld bent. Wij kijken meer zwart/wit. Dit constateren wij en zo kunnen wij u helpen. Geef ons die kans u te helpen.
zo, 09/25/2022 - 21:54 Permalink
Akrasia

Bedankt voor uw reactie - het is enorm gewaardeerd dat een tandarts (een persoon die mij angst inboezemt) hierop reageert. Ik moet inderdaad uit de verlammende cirkel van angst. De tandarts waarbij ik was heeft mij goed geholpen toen, en ik voelde me heel goed bij hem. Ik kamp al mijn hele leven met erge angststoornissen rond tanden/tandarts). En na die goede zorgen van die man heb ik het dan zelf weer verpest, door mentale problemen, en ik heb mezelf daar zo in teleurgesteld en voel me erg beschaamd en ben bang dat hij me niet meer zal willen behandelen en onvriendelijk zal zijn (wat ik dan ook wel weer zou snappen).
Ik ben ook bang dat er erge zaken zullen worden geconstateerd, of dat de implantaten in mijn onderkaak moeten worden verwijderd worden, dat het bot is aangetast of dergelijke. In mijn hoofd spelen vele horrorverhalen.
Maar goed, in deze cirkel blijven tot aan mijn dood is ook geen optie.
Misschien moet ik mijn oude tandarts eens mailen met de vraag of ik nog een afspraak mag maken, of misschien moet ik gewoon maar bellen voor een afspraak.

Nogmaals hartelijk bedankt.
ma, 09/26/2022 - 21:05 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is zoals het is . Samen pakken wij de draad weer op en herstellen waar nodig binnen de mogelijkheden v uw budget. Een client is pas uitgeschreven met wederzijdse goedkeuring. Dus als u zich nog niet heeft uitgeschreven bent u waarschijnlijk nog ingeschreven. Gewoon bellen voor een afspraak. Samen een plan maken en uitvoeren. Geef mij uw tandarts de kans, het vertrouwen. Zal mijn best doen.
ma, 09/26/2022 - 22:38 Permalink
adorst

Heb je inmiddels al de stap durven zetten? Ik ben ook 5 jaar niet geweest en vanmiddag weer voor het eerst.
Ik heb 2 afgebroken kiezen, zichtbare andere gaatjes en ontzettend veel tandsteen en ontstoken tandvlees. Poetsen zonder bloeden zit er niet bij.

En uit angst voor wat de tandarts nog meer zal ontdekken, welke kosten dat met zich mee zal brengen en ook uit schaamte heb ik het dus ook nog niet eerder aangedurfd een afspraak te maken.

Vanmiddag ben ik eindelijk weer eens geweest en het viel reuze mee! Al die horrorgedachten die jij hebt, had ik ook. En waren gelukkig helemaal niet waar! Die 2 kiezen kunnen ze niet meer maken en worden getrokken. Verder is het wat gaatjes dichten en klaar. En de tandarts was super begripvol en aardig. Uit niks bleek iets van een veroordeling (of zelfs walging) van de tandarts. Je wil niet weten hoe trots op mijzelf ik daar de deur uitliep!

Ik hoop dat jij dat trotse gevoel inmiddels ook hebt of heel snel mag beleven :) Succes! Je kan het!
do, 11/24/2022 - 20:25 Permalink
Tandarts_Richa…

Blij te horen dat u de voor u juiste tandarts gevonden hebt. Klein advies: afhankelijk v welke kiezen... ze te vervangen. Heb het met uw tandarts over. Voor alles kan gespaard worden, als men dat wil. De ene doet er soms langer over het sparen dan de ander. In mijn vak, net als met een auto, duurste oplossing geeft vaak het meeste comfort.
vr, 11/25/2022 - 09:34 Permalink
Akrasia

Als antwoord op door adorst

Hey, bedankt voor je bericht. Wat goed dat jij de juiste stappen aan het zetten bent! Je mag terecht trots op jezelf zijn. Was het een nieuwe tandarts of je oude tandarts? Het klinkt alsof het ook allemaal nog wel meevalt.
Ik ben zelf nog niet zo ver geraakt. Ik voel me heel angstig en beschaamd, en kan me er niet over zetten, dat ik het zo slecht heb gedaan op dit vlak, en vooral dat ik dan die implantaten heb, en niet op controle ben geweest. Ik heb nog altijd het gevoel dat dat niet meer goed kan komen.
Ik heb begin januari een intake gesprek met een psycholoog (omwille van andere angst-gerelateerde problemen), en als het klikt breng ik dit ook ter sprake.
Ik ben ook niet trots dat ik nog geen stappen heb ondernomen. En ik keek dit weekend op het forum, omdat ik ook hoopte dat iemand nog op mijn topic zou hebben gereageerd, en om gelijkaardige topics te zoeken. Bedankt dus voor je reactie en veel success met jouw traject!!
zo, 12/18/2022 - 20:24 Permalink