Perio Aid

Author:
Rogerhilversum
Posted:
ma, 02/03/2020 - 12:50
Al jarenlang (meer dan 30 jaar) heb ik last van tandvleesontsteking. Diepe pockets (5 mm). Nu kreeg ik bij plaatsen van implantaat Perio aid. En dit gebruik ik nu al meer dan een jaar. Geen bijwerkingen. Geen problemen. En wat nog interessanter: ik heb bijna geen tandplak meer. Naar mijn idee poets ik niet veel beter en rager ik zelfs wat minder. Is er een reden waarom ik hier mee zou moeten stoppen? Ik hoor iets over kleur- smaak- etc. maar geen last van. De mondhygiëniste adviseert lager % maar ik ben juist blij met deze 0,12%
TeamTandarts.nl

Hoewel Chloorhexedine binnen de Tandheelkunde de gouden standaard is voor bestrijding van tandvlees ontstekingen wordt langdurig gebruik afgeraden voor tal van gezondheidsaspecten. Het heeft zeker een anti bacteriële werking en gaat de vorming van tandplak tegen. Bij een goede mondverzorging en reinigen tussen de tanden met (rubberen) stokers of ragers en 2 maal per jaar controle door een Mondhygiënist of Tandarts zou normaal gesproken moeten volstaan. Als je toch een mondspoel middel wil gebruiken dan is af te raden iets met alcohol zo als sommige Listerine's, een laag concentraat Chloorhexedine (0,5) maar beter is iets op basis van Actief zuurstof.
ma, 02/03/2020 - 22:04 Permalink
Rogerhilversum

Als antwoord op door TeamTandarts.nl

Dank voor je reactie.
Maar welke "tal van gezondheidsaspecten dan" dan?
Ik kom als bijwerking eigenlijk niets anders tegen dan verkleuring en smaakverandering.
Zou bij mensen zoals ik met jarenlange paradontitus de Perio Aid niet gewoon werken?
Met elke 3 maanden schoonmaken, antibiotica en stokers en ragers haal ik het gewoon niet. Het blijft altijd ellende.
Dus welke vervelende bijwerkingen zijn er nu werkelijk? Ik kan ze nergens vinden.
di, 02/04/2020 - 10:50 Permalink
Lieneke

Goh, dat is apart zeg! Normaal krijg je echt wel bijwerkingen bij dat percentage.
Wat kan is dat je mond wat te veel uitdroogt. Het heeft namelijk een effect op je speekselklieren. Ik zie vaak meer tandsteen komen en misschien heb je zelfs meer kans op gaatjes. Chloorhexidine werkt namelijk wel tegen tandvleesontsteking maar het is niet bewezen dat het tegen gaatjes werkt. Dus ik zou, net als je eigen mh, een lager percentage adviseren (0,05%). Mechanische plakverwijdering en fluoride blijven (helaas) altijd belangrijk.
do, 02/06/2020 - 12:20 Permalink
admin

Als antwoord op door Rogerhilversum

Wij zijn geen specialist in deze maar het Het Farmacotherapeutisch Kompas zeg hier over:
Reversibele bruine verkleuring van tong en tanden (ook van vullingen en prothesen). Beïnvloeding van de smaakgewaarwording en branderig gevoel van de tong (beiden voorbijgaand). Uitdroging, zwelling of pijn van het mondslijmvlies. Huidirritatie bij contact met de huid (bevat polyoxyl 40 gehydrogeneerde ricinusolie). Zwelling van de parotisklieren. Overgevoeligheid en anafylaxie (incl. anafylactische shock).
Maar ik begrijp dat u onder behandeling van een tandarts of parodontoloog, en deze zal u goede adviezen geven. Van belang is om deze ook nauwkeurig op te volgen.
Wel is het goed om te weten of uw chronisch parodonitus voort komt uit een erfelijke aandoening of andere factoren.
Er is veel te lezen op de navolgende pagina's
https://www.tandarts.nl/mondzorg/aandoeningen/parodontitis#Oorzaken-bij…
do, 02/06/2020 - 20:14 Permalink
Rogerhilversum

Als antwoord op door Lieneke

Tja... geen goede gewoonten aangeleerd in jeugd, slechte tandarts, tanden uit mond geslagen door tuig en erfelijke aanleg. Zeker multi-oorzaken.

Maar vraag blijft: Ik heb pockets van 5 mm. Daar kom je niet met rager of tandenborstel. Geen last van bijwerkingen Chloorhexedine. lijkt me dan toch een goede oplossing?
vr, 02/07/2020 - 10:34 Permalink