klachten

Author:
roy81
Posted:
vr, 07/09/2010 - 10:54
hallo iedereen

ik ben een jongen/man van 28 die al jaren niet meer bij de tandarts is geweest (ivm angst),
nu loop ik al jaren met onwijs veel pijn en ik vindt het raar en eigenlijk een schande dat veel tandartsen je gewoon laten lopen met pijn en ik zal uitleggen waarom.

ik ben 3 jaar geleden omdat ik zo een pijn had aan de linker onderkant naar een spoed tandarts geweest die tandarts heeft toen 2 wortelkanaal behandelingen moeten doen, maar die heeft die niet afkunnen maken omdat het ragertje waar ze mee werken was afgebroken en dat moet door een specialist worden verwijderdt oke tot zo ver dus ik gebelt naar de specialist, tuurlijk ik kon langs komen wacht tijd 7 maanden ik uitgelegt dat het stukje wat was afgebroken tegen me zenuwen aan het drukken was en dat ik niet meer normaal kon eten drinken en praten en dat me hele linkerkant was opgezet, reacktie was jammer je kan pas over 7 maanden terecht,ik boos maar goed het moest maar. 2 maanden en 7 zakjes ascal + 16 ibruprofen per dag later en iedere dag hield ik het niet meer ik moest zo veel pijnstillers slikken om een beetje tekunnen leven dat me partner weer een spoed tandarts heeft opgezocht en tekijken wat die kon doen nou eerlijk is eerlijk die tandarts was super die heeft twee tanden getroken ook die door de specialit moet gebeuren oke pijn wel ik helemaal gelukkig maar goed nu komt het me rechter kant is ook bezig maar omdat de linker kant zo veel pijn deed merkte ik dat niet zo. nu komt dus het probleem wat ik heb met tandartsen heb waarom wordt er niet geluisterd naar de patieneen naar de klachten die ze hebben vanaf het moment dat de rechterkant opspeelde ben ik bijna iedere dag en dat is nu al bijna ander half jaar zo bij een tandartsen geweest en gesmeekt om wat tanden er uit tetrekken ben afgelopen week bij de kaachirurge geweest ook uitgelegt van welke tanden ik last had en of die er uit gehaald konden worden (nee ik kwam voor me verstandkies en dat was het einige die ze deed en voor de rest was het me eigen schuld) terwijl ze kon zien op een foto dat me kieze/tanden er een stuk uitsteken de tand naast me verstandkies daar liggen me zenuwen van bloot maar helpen nee hoor.
gisteren bij een andere tandarts geweest ook weer uitgelegt,ook gevraag of ze me tanden kon trekken en dat ik geen gedoe en geklote wil met vullen en 3 a 4 keer terug komen want weet hoe dat gaat ja dat kon ze ik helemaal blij tranen over me wangen je snap het wel heeft ze me geholpen NEE waarom niet ik heb geen aanvullend tandarts verzekering NOU ECHT SCHANDE dat tandartsen mensen zo laten lopen met pijn alleen moet dat ze er zelf niet beter van worden. ik heb van al die jaren de bonnen nog alles bij elkaar bijna 8.000 euro uitgegeven aan spoedtandartsen,en heeft het geholpen nee, heb nu ook mediceijen voor me maag omdat die helemaal naar de klote is slik nu nog meer pijn stillers om te kunnen functioneren slapen ach 2 uurtje per nacht drinken moet via een rietje eten kan alleen maar vloeibaar eten en dan nog doet het pijn het is zo simpel en twee tanden er uit tetrekken en ik kan weer leven normaal eten drinken en slapen ik vind het echt een schande dat er zo wordt omgegaan met mensen. en dat het alleen maar om geld draait

zou het prettig vinden om tehoren wat andere hier van denken. en een reactie van de tandartsen die op het forum zitten alvats bedank

MVG
vV

ik heb van al die jaren de bonnen nog alles bij elkaar bijna 8.000 euro uitgegeven aan spoedtandartsen
lijkt mij stug.. maar goed even ervan uitgaande dat het zal kloppen: een spoedtandarts doet, voorzover mogelijk, alleen wat tegen de pijnklacht. voor de afwerking en het daadwerkelijk behoud zal echt een eigen tandarts gezocht moeten worden. Hoppen van tandarts naar tandarts kost relatief veel geld ja, omdat onderzoek telkens opnieuw moet gebeuren. Dat er geen tandartsverzekering is is een eigen keuze. Betekent niet dat tandartsen maar van alles voor nop moeten doen, zo is het nu eenmaal geregeld hier. Dus klagen bij d eregering, die bepalen hoe het werkt, niet de tandartsen.
Bang of niet, er zijn altijd mogelijkheden geholpen te worden. maar zoals ik het nu lees viert de laksheid en afwachtende houding boventoon. Als je dat eens gaat omzetten in actie, dus een tandarts nemen die gewoon een structureel plan (al is het trekken en een prothese, trekken kan eventueel met goede communicatie onder narcose als de angst echt zo groot is) kan maken, en ook kan uitvoeren ben je al een stuk verder. Op mij komt het nu over dat je tandarsten de schuld geeft van iets wat in de kern eigen gebrek aan echte actie en inzet/doorzetten is. Dus begin eens met dat te erkennen dan is de oplossing nabij.
Niet wat je wilt horen ,maar zo zie ik het met de info die ik nu heb.
vr, 07/09/2010 - 20:18 Permalink
roy81

bedankt voor je reacie

maar is wel lekker makkelijk om tezeggen zo dat het me eigen schuld is nou even voor de goede orde ik heb er nooit om gevraagd om met pijn me mond telopen en ik vraag er ook niet om om telkens maar van de kast naar de muur teworden gestuurdt
ik snap best en daar beken ik ook schuld in dat ik wat laks ben geweest ik zou de laatste zijn om dat teontkennen maar is wel raar vint je niet dat als iedere tandarts waar ik ben geweest die weten van me probleem, mij iedere keer maar troep voorschrijven ipv een simpele behandeling (tand er uit trekken ) en niet komen met smoesjes van je ben niet goed verzekerd of je ben niet ingeschreven hier.
ja ik ben beken ik ben laks nou als jullie tandartsen nou eens bekennen dat jullie alleen maar aan geld denken en niet aan de patient dan zijn we er toch
(en nog even iets ben vanmiddag bij een tandarts geweest kon me tand er uit trekken kostenplaatje 833 euro voor 1 tand waar moet ik in godsnaam dat geld vandaan halen en dan maar zeggen dat het aan me zelf ligt) ik klaag trouwens niet over dat de tandartsen niks mogen verdienen tuurlijk mogen ze wat verdien maar kom op zeg heb een rekening liggen van een tandarts uurloon 112.50 per uur
vr, 07/09/2010 - 21:22 Permalink
roy81

oh ja en de bonnen heb ik nog dus als je ze wilt kan ze je zo sturen (die 8.000 euro is geen cent van gelogen dat is geld wat ik bij familie en vriend heb moeten lenen )

een tandarts verzekering is niet een eigen keus (even als voorbeeld een me eigen zus heeft een tand plus extra verzekering en wat is ze daar mee op geschoten helemaal niks want puntje bij paaltje worden alleen zware behandelingen vergoed maar gewone controle moet ze gewoon zelf betalen ) maar dat tezijde
als ik een verzekering neem moet het dus eerst helemaal goed zijn en dat is het niet dat moet ik zelf betalen dat snap ik heb ik ook geen probleem mee maar waar moet ik dat geld vandaan halen heb nog altijd geen geldboom in me tuin staan en daar zit dus gelijk het probleem heb je geen geld om iets tebetalen blijf dan maar lekker zo lopen
vr, 07/09/2010 - 21:23 Permalink
vV

een tand trekken kost geen ruime 800,-... betekent dat er verkeerde keuzes gemaakt worden, en daar ben je wel zelf bij. lijkt mij geen mond waar het zin heeft op een enkele kies een endo en kroon te doen. (want daar zal dit bedrag wel voor staan vermoed ik)
""wat"" laks vind ik een behoorlijk understatement .....
Het is niet de schuld van de tandartsen dat je gebit verrot is in ieder geval, dus leg daar de schuld ook niet neer.
zoals gesteld: het is niet wat je wilt horen. Maar daar heb ik vrede mee. we kunnen niet iedereen gelukkig maken.

als iedere tandarts waar ik ben geweest die weten van me probleem,
hoeveel tandartsen zijn dat precies, en hoe moeten zij weten van je probleem (tenzij je er vaker geweest bent natuurlijk..)??
vr, 07/09/2010 - 21:33 Permalink
roy81

ik heb ook nooit gezegt dat de tand zelf 800 euro kost maar wat denk je van de verdoving en wat ze moeten gebruiken zou jij toch moeten weten als tandarts.
en nogmaals ik leg de schuld niet bij de tandarts alleen bij de mentaliteit geen geld geen behandeling.
en dat me mond zo verrot is ja dat klopt is ook me eigen schuld heb ik ook geen probleem mee dat een tandarts dat tegen me zeg want dat weet ik zelf ook wel .
(nou zeg jij dat je er vrede mee heb ) prima maar dat zegt dus gelijk wat ik dus al de hele tijd probeer tezeggen en hoe dat dus werkt in de zorg geen geld geen behandeling

nou dat weten ze want staan allemaal in contact met elkaar ben afgelopen maandag avond bij een tandarts geweest in leiden en die kom me precies vertellen van hoe of wat en ben nog nooit daar geweest kon zo gegevens op halen (via een of ander centraal info nog iets )
vr, 07/09/2010 - 21:40 Permalink
vV

nou dat weten ze want staan allemaal in contact met elkaar ben afgelopen maandag avond bij een tandarts geweest in leiden en die kom me precies vertellen van hoe of wat en ben nog nooit daar geweest kon zo gegevens op halen (via een of ander centraal info nog iets )
enige wat ze weten en op kunnen halen via internet, VECOZO heet die club, zijn de verzekeringsgegevens, verder niets.
En ja werk moet betaald worden, ik neem niet aan dat jij wel gratis en voor niets werkt doet. Jij moet je rekeningen toch ook betalen? geldt ook voor tandartsen hoor.
En 800 euro, je moet mij toch eens uitleggen wat daar dan voor gedaan zou worden. Niet alleen een kies trekken in ieder geval (verdoving zit daarbij trouwens in het tarief in..) verdiep je eens echt in eea, in plaats van jezelf alleen maar zo zielig te vinden, en de consequenties van bepaalde zaken/gedrag/laksheid bij derden die er part noch deel aan hebben neer wilt leggen. En bezoek vooral eens het deel voor angstpatienten op dit forum, ga je wellicht je mening over bepaalde zaken ook nog eens herzien.
vr, 07/09/2010 - 21:52 Permalink
roy81

nou ik vind me zelf helemaal niet zielig hoor laat dat duidelijk zijn.
en ik denk dat jij als tandarts mij beter kan vertellen vaar die 800 euro vandaan moet komen dan ik.
maar goed ik dacht namelijk dat een reactie van een tandarts mij wat meer duidelijkheid kon geven maar in plaats daarvan is het allleen maar bevestigt hoe het werkt.

heb het forum als zo goed als gelezen en wat me opvalt is dat er heel veel mensen zijn die ook problemen hebben maar geen verzekering en die eigelijk op een hele nete manier wordt verteld JAMMER JOH
vr, 07/09/2010 - 22:05 Permalink
vV

geen verzekering is een keuze. die keuze houdt in dat het dan uit eigen zak moet komen, niet uit andermans zak. Klachten, nogmaals, bij de regering, die bepaalt de regels.

En die 800,- kan ik niet verklaren als ik niet weet hoe het gebit eruit ziet en waarvoor je in de stoel zat. Denk je dat tandartsen helderziend ezijn of zo? was het maar waar.. maar dan was ik nu geen tandarts meer... :smt020
trouwens: op een aantal vragen krijg ik geen antwoord...???
fijn dat jij het inmiddels allemaal weet, heeft het forum toch zin. Zat er net weer aan te twijfelen.... :smt006
vr, 07/09/2010 - 22:22 Permalink
Maja

Gaatjes en het afbreken van kiezen gebeurt niet zo maar. Door een slechte verzorging van het gebit onstaan deze problemen.

Een gaatje opsporen is niet de schuld van de tandarts, pijn ook niet. Nalatige verzorging is de schuld.

En dat een tandarts je niet behandelt als je geen geld hebt, is dat werkelijk zo raar? Krijg je een karretje boodschappen mee van de supermarkt, als heb je geen geld, maar toch enorme honger? Nee.
Zo krijg je ook geen gratis behandeling als je pijn hebt. Logisch.

Welke verzekering je kiest is aan jou, dus ook hoeveel vergoeding je krijgt. Kies daarom met zorg je verzekering. Je bent daar zelf verantwoordelijk voor. Zeker als je weet dat je gebit jouw zwakke plek is en dus veel zorg behoefd.

Het kastje naar de muur gevoel is vervelend.
Ik snap niet dat een tandarts toezegd om te behandelen en dan niet omdat je onvoldoende verzekerd bent. Je bent zelf verantwoordelijk voor de vergoeding van de nota bij je verzekering. Opper dan om contant of per pin de nota te voldoen. En dien deze zelf bij de verzekering in.

Kijk eens hier op de site bij tarieven. Daar staan de codes per behandeling. Ik kan nergens een code vinden voor 800 aan trekken. Of laat je dat trekken onder volledige narcose doen ofzo? Vraag daar eens een specificatie van.

Daarnaast is Ascal niet het juiste middel om als pijnstiller te gebruiken.
za, 07/10/2010 - 00:57 Permalink
Larsing

Dat er geen tandartsverzekering is is een eigen keuze.


Dat is niet helemaal zo; Ik ben jaren steevast geweigerd in de tandartsverzekering na een ongeval met als gevolg ernstige schade aan gebit en kaken. Pas na restauratie van een groot aantal elementen mocht ik in de verzekering. Iets waarvan ik tandartsen overigens geen schuld geef. :D
za, 07/10/2010 - 11:21 Permalink
roy81

En dat een tandarts je niet behandelt als je geen geld hebt, is dat werkelijk zo raar? Krijg je een karretje boodschappen mee van de supermarkt, als heb je geen geld, maar toch enorme honger? Nee.
Zo krijg je ook geen gratis behandeling als je pijn hebt. Logisch.


ik heb nooit gezegt over een gratis behandeling dat snap ik zelf ook nog wel

maar ga A.U.B niet zo schijnheilig doen want jullie regelen helemaal niks en laten als het puntje bij paaltje komt iemand gewoon aan ze lot over.
ik geef de tandartsen niet de schuld van me pijn en ook niet van het feit dat ik nalatig ben geweest met me gebit dus daar mee aankomen is onzin als jullie eens goed lezen staat er duidelijk dat het een schande is wat het allemaal kost ben echt niet beroed om wat neer teleggen maar wat jullie allemaal vragen is BELAGENLIJK jullie maken zelf de prijzen dus niet aankomen met het staat vast want dat is niet waar. maar goed jullie zijn toch allemaal het zelfde denken alleen maar je zelf en hoe snel je je bankrekening kunnen spekken
zo, 07/11/2010 - 01:24 Permalink
roy81

maar goed even ter info
ben vanmorgen bij een tandarts geweest en die heeft me tand dus getroken ne tot nu toe geen pijn helemaal niks

kosten alles bij elkaar 91.15 euro nog al een verschil met wat ander vragen
hoe dat komt geen geen onnodige dingen gewoon verdoving trekken hechten klaar heel simpel
iemand die dus deed wat de patient vroeg
zo, 07/11/2010 - 01:56 Permalink
leroy

dit is al van een tijdje geleden maar ik reageer er toch even op.

roy81 ik vind dit een heel erg raar verhaal ik vind het heel erg vervelend voor je dat je met pijn heb gelopen en misschien nu nog met pijn loop dat weet ik niet?

maar hoe kom je in hemels naam aan die prijzen ???? en in een bericht zet je een uurloon van 112.50 neer beetje raar als ik eerlijk mag zijn.

ik snap je fustratie heel erg goed ik loop zelf ook met heel erg veel pijn en ben zelf ook niet verzekerd maar die bedragen die jij noemt dat kan ik me niet voor stellen en ik kan me ook niet voor stellen dat als je zo veel pijn heb aan 1 tand dat een tandarts niet zegt joh die trekken we er even uit ( jij zegt dat het om 1 tand gaat dus daar houden we het even op)

ik krijg het idee dat jij zelf weet dat je fout bent net zoals ik weet dat ik fout ben maar je moet en je kan nooit je fout bij iemand anders leggen dat kan gewoon niet.

je bent zelf verantwoordelijk voor de verzorging van je eigen gebit en niet iemand anders niet de tandarts niet de regering maar JIJ

waar ik je dan toch wel een klein beetje gelijk in moet geven is dat de opmerking die je geeft GEEN GELD GEEN BEHANDELING (klein beetje gelijk)

het is natuurlijk niet de bedoeling dat als je geen geld heb je maar kan verwachten dat je alles krijg of dat nou voor de tandarts is of voor iets anders (je loop ook niet een auto dealer in en zegt ik wil die auto en daar mee klaar )
maar ik kan me er wel iets bij voor stellen dat als je een probleem heb en ze kunnen je helpen waarom er niet een betalings regeling voor iets kan worden getroffen zodat je toch geholpen kan worden.
dat is iets dat kan ik begrijpen maar dat is iets dat moet via het ziekenfonds lopen en niet via een tandarts want het is toch normaal dat die mensen ook gewoon hun geld willen hebben eind van de maand net zo als jij en ik dat willen.
di, 11/09/2010 - 02:03 Permalink
Wijfie

Als antwoord op door Maja

Roy, ik begrijp je frustratie wel.
Tandartsen worden vaak gezien als dokters, maar zijn eigenlijk 'verkopers' van hun tandheelkundige diensten. Als je dat inziet, kun je hun reactie ook plaatsen.
Tip: Je kunt je opgeven als patiënt bij de opleiding tandheelkunde, dan krijg je vaak korting, en een goede behandeling. Ik ben zelf ook een keer geweest toen mijn inkomen niet zo hoog was. Goed verzekerd of niet, je moet anders toch vaak veel bij betalen.
Sterkte, ik hoop dat je van de pijn af komt, want zo is het toch ook niks!
za, 10/03/2020 - 02:29 Permalink