74 berichten / 0 nieuw
Pagina 1 van 8
Van kwaad tot erger
ArrowGirl
Offline
Laatst gezien: 15 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 05/19/2003 - 02:00
door ArrowGirl ma, 05/19/2003 - 11:58
#1

Ik weet dat ik een afspraak moet maken want er moet wat aan gedaan worden,maar ik durf nog steeds niet te bellen.
Altijd al die angst gehad,maar me er altijd overheen kunnen zetten en netjes ieder half jaar naar de tandarts geweest.
Tot een jaartje of 6 geleden,na een aantal bezoekjes aan de parodontoloog en de mondhygiëniste.Ik kwam na ieder bezoek thuis met bloedend tandvlees,en had verschrikkelijk veel pijn. Tja,je raad het natuurlijk al,mij niet meer gezien bij die praktijk. Mede door de pijn en hoeveel het me kostte. € 1000,- armer en ik schoot er nog niks mee op.
2 jaar geleden voor het laatst naar de tandarts geweest toen er een kroon afbrak en daarna een volgende afspraak vergeten en ik durf dus absoluut niet te bellen. Maar nu is er geen ontkomen meer aan. Inmiddels weer een kroon armer en hetgene wat er nog in mijn mond staat verdiend echt geen schoonheidsprijs.
Net zoals mijn tandvlees,overwegend blauw i.p.v. de kleur die het normaal gesproken zou moeten zijn. Ze weten dat er een bacterie zit,maar ze (parodontoloog) kwamen er niet achter wat voor bacterie.
En nu wil ik eindelijk dat het over is,ik wil weer kunnen praten en lachen zonder me te hoeven schamen voor mijn slechte tanden en tandvlees.
Voor mezelf heb ik al besloten dat ik een kunstgebit wil,maar doet iedere tandarts dat gewoon als je er om vraagt.
Wie heeft er een soortgelijke ervaring en kan me iets verder helpen om eindelijk die stap te zetten en een afspraak te maken...

Groetjes van een "angsthaasje"

afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 week 6 dagen geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 05/19/2003 - 12:22

Ik weet niet of elke tandarts meteen alles trekt als je daarom vraagt. Ik bedoel: als het er eigenlijk nog best goed uitziet dan zou een tandarts gek zijn om het toch te trekken. Maar aan jouw verhaal te horen, zal misschien het trekken nog niet eens zo'n slechte oplossing zijn. Als je namelijk echt last hebt van een agressieve bacterie in je tandvlees en er is al 6 jaar niks meer aangedaan, dan zullen je tanden niet meer al te stabiel zitten; ze zullen wat los staan. Die blauwe kleur duidt ook op behoorlijk wat tandsteen en ontsteking.
Dus..ik denk dat de tandarts er mee eens zal zijn met het trekken. Dit kan ik natuurlijk zo op deze afstand verder niet beoordelen.

Let wel: het krijgen van een volledige prothese is erg veel werk: niet alle tanden kunnen in een keer worden getrokken. Dit zal denk ik in een keer of 4 minimaal moeten. (je kan nou eenmaal niet de hele mond in een keer verdoven)
Daarna moet er een hoop gepast en gemeten worden voordat je eindelijk je prothese krijgt.
Maar dan ben je er nog niet vanaf: ook mensen met een volledige prothese moeten hun kaken en prothese goed poetsen. Ook moet er gewoon naar de controle's gegaan worden. Er kunnen ook klachten optreden bij het dragen van een prothese: bijvoorbeeld als de prothese te strak zit.
MAar het is nu als eerste belangrijk dat je naar de tandarts gaat. Leg aan de telefoon uit wat je situatie is. Het is verstandig om eerst eens een gesprek met je tandarts aan te knopen over wat je precies eng vindt bij een behandeling. Dan kan je het een en ander afspreken met je tandarts wat er wel en niet wordt gedaan.
Daarna kan de tandarts eens een keer gaan onderzoeken wat er precies aan de hand is; kijken of een prothese nodig/ een optie is. Het behandelplan zal dan met jou besproken worden; meestal zijn er een paar plannen waaruit jij zelf kan kiezen.

Heel veel sterkte en ff 'doorbijten'.

groetjes
Braces

Trixie
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 1 maand geleden
Geregistreerd: 05/13/2003 - 02:00
door Trixie ma, 05/19/2003 - 12:45

Ik weet niet of je er wat aan hebt maar mijn oom was ook ontzettend ang en mankeerde constant wat, hij heeft zijn tandartsgevraagd om de hele boel te trekken ( hij was toen 26 jaar! ) en zijn tandarts heeft daarmee ingestemd. Hij heeft het in het ziekenhuis laten doen in 2 keer. eerst onder daarna boven en nu heeft ie dus een kunstgebit... Maar ja of elke tandarts ermee instemd weet ik niet. Mijn tandarts is koppig en wil niet zomaar tanden trekken en zeker niet als ze nog gezond zijn!

janny1970
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 09/11/2002 - 02:00
door janny1970 ma, 05/19/2003 - 12:56

Hoi,

Bij mij is alles in 1 keer getrokken en direct het gebit geplaatst onder narcose.
Was wel in een prive kliniek dus kosten voor eigen rekening maar de rekening valt wel mee goedkoper dan een gewone tandarts.
Afspraak gemaakt voor 1e consult en 14 dagen later kon ik komen toen gelijk gips happen en weer 14 dagen later was het gebit klaar en toen is alles verwijderd.
hoop dat je hier wat mee kunt als er nog vragen zijn merk ik het wel.

Groetjes. janny

afbeelding van Lieneke
Lieneke
Offline
Laatst gezien: 1 week 6 dagen geleden
Geregistreerd: 01/18/2003 - 01:00
door Lieneke ma, 05/19/2003 - 13:03

Zo zeg dat hebben ze dan snel gedaan!
Maar als je onder narcose behandeld wil worden, zal je eerst naar je eigen tandarts moeten om doorgestuurd te worden.

ArrowGirl
Offline
Laatst gezien: 15 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 05/19/2003 - 02:00
door ArrowGirl ma, 05/19/2003 - 13:56

Mijn gebit is dus echt in een belabberde conditie,en ik geloof nooit dat mijn tanden helemaal gezond zijn.
En aangezien mijn tandvlees er dus ook zo erg uitziet,en mijn tandvlees steeds verder terugtrekt,word er er dus niet mooier op.

Ik weet dat als ik eindelijk die eerste afspraak heb gemaakt en mijn tandarts is het met me eens en wil ze trekken,het niet in 1 keer gebeurd zal zijn. Het enige wat ik nu weet is dat ik "gewoon" die stap moet zetten om te bellen (en dat is dus al een enorm probleem voor me,zelfs dat durf ik niet).
Maar het zal er toch eens van moeten komen, en ik ben nu dus moed aan het verzamelen om die stap te zetten.

Even een vraagje voor Trixie,is het bij je oom onder algehele narcose gebeurd en hoe zat het met de kosten? En waar heeft hij het laten doen (welke plaats?)

En ook nog even een vraagje voor janny. Wanneer heb jij het laten doen,waar ergens,hoe duur was het ongeveer,en hoe is het allemaal in zijn werk gegaan? Ben je eerst naar je eigen tandarts geweest en heeft die je doorgestuurd? Heb geen idee hoe het allemaal in zijn werk gaat,en die narcose klinkt toch wel héééél erg aantrekkelijk Smile
Phew,toch iets meer dan en vraagje,maar dit schoot me nu zo even te binnen.

Oh ja,ik ben moedertje van 30 lentes jong Wink
[ Dit Bericht is bewerkt door: ArrowGirl op 2003-05-19 14:01 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: ArrowGirl op 2003-05-19 14:43 ]

Caro
Offline
Laatst gezien: 5 jaar 4 maanden geleden
Geregistreerd: 05/10/2003 - 02:00
door Caro ma, 05/19/2003 - 18:07

ik weet dat ze het in "atlas"doen, is een privekliniek in amsterdam, ze trekken alles onder narcose en je wordt met gebit in wakker, je moet van te voren komen uitkiezen, en ook happen etc, de prijzen varieren uiteraard bij de wens van je gebit, meestal volgt zoals ik hoorde na 6 weken de nacontrole, ..ik had t er eens met een gewone tandarts over en die raadde het af, ik ken mensne di ehet wel gedaan hebben, en die zijn er blij mee.

atlas staat gewoon in de gouden gids, en je kan altijd een brochure aanvragen.

maar ja, een gebit is ook niet alles uiteraard, maar als er geen andere oplossing is, ik dacht ..zo,n 5jaar geleden dat je voor zo,n 1500 guldens...( geen euro,s maar guldens!!!) de goedkoopste gebit had, incl trekken en narcose..maar goed, dat is weer 5 jaar geleden.

khad een vraag, je schrijft dat je een bacterie hebt, maar ze weten niet wat, kunne ze dat niet op kweek laten zetten, en uitzoeken wat het precies is?waardoor ze je goede medicijnen kunnen geven?

Groetjes Caro

janny1970
Offline
Laatst gezien: 16 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 09/11/2002 - 02:00
door janny1970 ma, 05/19/2003 - 20:09

Hoi,

Voor Braces, als je naar een prive kliniek gaat doe je dit al omdat je het niet met je eigen tandarts eens bent dus dat gaat buiten hem om en je bent van niemand een verwijsbrief nodig.

Voor Caro: Het klopt dat atlas hetzelfde doet en natuurlijk is een gewone tandarts er tegen(zeggen ze) ze zijn dan toch weer een patient kwijt, want mensen met een goed gebit gaan niet naar atlas, die in rotterdam krijgt zelf patienten doorgestuurd via tandartsen in de buurt omdat ze goed met angstpatienten zijn.

Voor Arrowgirl: ik was 31 toen ik het heb laten doen ben nu 32 dus ook nog een broekie wat dat betreft, En waarom ik het heb laten doen door andere ziektes die ik heb krijg ik veel medicijnen en daar door waren mijn tanden erg slecht geworden lag gemiddeld 3x per week bij de tandarts in de stoel en nooit ging is iets goed, ik was dit zat ben trouwens ook geen melkkoe, en ben toen naar dezelfde arts gegaan waar mijn zus en zwager al waren geweest ze zitten in rotterdam, die kun je gewoon zelf bellen.
Als je er de 1e komt kijken ze in je mond en maken ze een foto van heel je gebit en kaken aan de hand daarvan geven ze jou advies als ze bv vinden dat je beter je onder gebit kunt laten staan dan is het aan jou wat je daarmee doet maar dat zeggen ze niet voor niks, daar kijken ze gewoon of ze er dan samen met jou uit kunnen komen. De kosten voor de narcose en het trekken van wat eruit moet is 275,= euro en het goedkoopste gebit begint bij 400,= euro en loopt door tot een kleine 1200,= euro, ik was nog geen 1000,= euro kwijt alles bij elkaar en een groot voordeel bij hun is dat je er altijd snel terecht kunt.
Ik heb zoiets van wil je snel en voor een normaal bedrag van je gebit af en kom je zo niet verder via je eigen tandarts e.d dan is amsterdam of rotterdam en de van dort kliniek een uitkomst.
Heb je nog meer vragen mail ze maar.
janny1970@hotmail.com

groetjes, Janny

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-05-19 20:26 ]

[ Dit Bericht is bewerkt door: janny1970 op 2003-05-19 20:27 ]

afbeelding van de digitale tandarts
de digitale tandarts
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Geregistreerd: 09/06/2001 - 02:00
door de digitale tandarts ma, 05/19/2003 - 20:17

Ik begrijp dat iedereen baas is in eigen mond en het recht heeft om een arts te zoeken die de verlangde behandeling uitvoert.

Aan de andere kant heeft de arts ook de verantwoordelijkheid om geen behandelingen uit te voeren die onverstandig zijn of in de toekomst de patient voor problemen zal stellen.

Wat betreft de totaal extractie en het (immediaat) kunstgebit is het zeer moeilijk om daar iets over te zeggen.

Ik wil toch even dit eerder door mij gegeven antwoord bij deze discussie betrekken:

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=189&forum=4

Sterkte.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-05-19 20:18 ]

miranda
Offline
Laatst gezien: 10 jaar 9 maanden geleden
Geregistreerd: 04/04/2003 - 02:00
door miranda di, 05/20/2003 - 00:59

Hoi Arrowgirl,

Ook ik was het na 26 gaatjes in 4 jaar tijd zat en wilde een gebitje.Je gewone tandarts doet dit nooit, want gewone tandartsen redeneren altijd maar dat er gered moet worden wat te redden valt, zonder rekening te houden met wat de patient eigenlijk wil. Dit heeft er toe geleid dat ik naar Kerkrade ben gegaan. Hier zit een praktijk, die veel weg heeft van een privekliniek, maar eigenlijk een angstkliniek is.
Hier wordt in feite gedaan wat jij wil, en hoe jij het wil. Je kunt je hier ook laten behandelen onder narcose.
Kijk eens op de site http://www.angstvoortandarts.nl
Hier kun je alles op vinden.
Mijn eerste afspraak had ik op 23 april, voor de intake van de narcose en ik kon ook al meteen gips happen voor de prothese. Die prothese is al klaar, maar i.v.m. wachtlijsten kan ik op 25 juni a.s. terecht voor de behandeling.
Ik moet om 11.15 uur aanwezig zijn, nuchter en met pijnstillers op. Dan krijg ik het infuus voor de narcose. Dit is niet een narcose als bij de chirurg, maar een slaapmiddel, waardoor je in staat bent om b.v. gewoon te slikken.(wat bij narcose niet kan) Bij een echte narcose moetje ook geintubeerd worden (een buis in je keel voor je ademhaling) en dit kan nu natuurlijk niet, omdat ze in mijn mond moeten zijn.
Vervolgens, als ik "slaap", krijg ik nog wat spuiten in mijn mond. Het slaapmiddel is niet zo heel sterk, dus bij een goede pijnprikkel zou ik wakker worden. Daarom verdoven ze ook nog plaatselijk.
Dan wordt alles getrokken en wordt de prothese meteen geplaatst.
En, als het bij mij net zo gaat ans bij janny1970, dan zit ik 2 uurtjes later weer te eten!
Ik hoef alleen de narcose en een eigen bijdrage voor de prothese te betalen. De narcose kost €230, en die wordt niet vergoed. De eigen bijdrage is voor mij ongeveer €60, en dat is alles. De extracties en het hechten zijn doodnormale tandartshandelingen, en worden dus gewoon vergoed.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt!

ArrowGirl
Offline
Laatst gezien: 15 jaar 5 maanden geleden
Geregistreerd: 05/19/2003 - 02:00
door ArrowGirl di, 05/20/2003 - 09:57

Hoi,

Ben ik weer ff met 'n reactie (bedankt voor alle reacties van jullie trouwens!)
Een hoop reacties waar ik wat aan heb en wat me weer wat hoop heeft gegeven.

Even voor Caro,ze hebben het al tot 2 keer toe op kweek gezet en nog waren ze er niet uit. En die parodontoloog was niet 1 van de vriendelijkste mensen. Het deed echt ongelofelijk veel pijn als hij met mijn tandvlees bezig was. En het enige wat hij zei was dat ik me niet zo aan moest stellen,want dat was allemaal flauwekul en volgens hem kon dat gewoon niet.
Maar ja,al met al waren ze er nog steeds niet uit wat voor bacterie het nu was (en nog steeds is). En op dat moment had ik het gewoon echt helemaal gehad en heb de volgende afspraak die ik had afgezegd.

En na een moeilijke periode wil ik nu weer verder met mijn leven en het "enige" wat ik daarvoor hoef te doen is eindelijk die stap zetten om er voor te zorgen dat ik weer kan praten en lachen zonder me te hoeven schamen en zo ellendig te voelen. Het laatste waar ik nu zin in heb is een eindeloze discussie met mijn tandarts en een langslepende periode om alles op te knappen (en het financiële aspect speelt daarbij ook een rol).
En wat is nou eigenlijk het verschil tussen al mijn tanden vol vullingen,kronen en wat voor mogelijkheden er nog meer zijn om het te repareren of een kunstgebit?¿?¿

Janny,heel erg bedankt voor je reactie en als ik nog vragen heb (als ik straks eenmaal zover ben en een afspraak heb gemaakt) dan mail ik je zeker.

En Miranda,na het lezen van jouw reactie gekeken op de site van angstvoortandarts,en ik weet nu in elk geval dat er altijd een oplossing is in het geval dat mijn tandarts het niet wil doen.
Maar na het lezen van jouw verhaal begin ik te twijfelen of ik niet gewoon gelijk een afspraak moet maken in Kerkrade (veel suc6 trouwens als je 25 juni eindelijk krijgt wat je wilt!) Na vele behandelingen bij mijn eigen tandarts (en die parodontoloog) waar ik altijd ontzettend veel pijn had,is dit iets waar ik voor mijn gevoel meer mee kan.
Maar misschien dat ik toch eerst maar eens naar mijn eigen tandarts ga om te zien wat zij er van denkt.

Nu eerst "even" moed verzamelen om te bellen...

Groetjes ArrowGirl

Pagina 1 van 8