Dossier tandarts, is er sprake van valsheid in geschrifte?

Author:
musicus
Posted:
di, 11/17/2015 - 15:24
Hallo,

Ik heb mijn dossier bij mijn oude tandarts opgevraagd omdat deze en zijn vervanger aan hebben zitten rommelen met verkeerd uitgevoerde behandeling/ gemiste diagnose/ protocol niet volgen waardoor ik tot op heden problemen heb met mijn 26,

Het valt me op dat er onderaan het dossier onder 17-12-2014 (daaronder staat factureren tot hier) een eerdere datum (5-11-2014 en 21-5-2014 prijsopgave voor opbeetplaat) staat met daarin cofferdam terwijl deze niet is gebruikt bij 2x aanvang endo, ik heb sterk het vermoeden dat de cofferdam er later bij is gezet (maar niet gefactureerd!) aangezien het niet gebruiken van de cofferdam bij de definitieve endo en missen van een kanaal de reden is van alle (verwijtbare) ellende aangezien de praktijk bij de definitieve endo op 27-11-2014 een kanaal heeft overgeslagen (stond wel in het dossier dat er 4 kanalen waren) en ook geen cofferdam heeft gebruikt zit ik nu bijna 1 jaar later nog met de problemen.

Kan er sprake zijn dat de tandarts het dossier later heeft aangepast? hoe werkt zo'n dossier, kan er bijvoorbeeld nog tekst tussen voorgaande behandelingen worden gezet of wordt dat helemaal onderaan toegevoegd?

Ik heb al een her endo gehad bij de endodontoloog en een apex resectie omdat de eerste tandarts hard vulmiddel had gebruikt wat er niet helemaal uitgehaald kon worden.

Ik krijg nu steeds meer het gevoel dat de praktijk een smerig spelletje speelt, vandaar hoor ik graag hoe zo'n dossier wordt bijgehouden. Ik wil de praktijk ter verantwoording roepen voor alle veroorzaakte problemen, ik heb mijn dossier inclusief alle foto's en kopieën al opgevraagd om actie te ondernemen maar heb deze info nog nodig. graag jullie reactie.

Groet,

Rick