Vervelend gevoel in kaak of kies?

Author:
Renaatjuh
Posted:
za, 05/19/2018 - 21:41
Beste Tandartsen en medelezers,

In november van 2017 heb ik linksonder mijn verstandskies laten trekken, even daarvoor in oktober is er op de kies voor de verstandskies een kroon geplaatst.

Wat ik nu al ongeveer 3 maanden ervaar is het volgende, als ik voorover buk dan voel ik een druk op de plek waar de verstandskies heeft gezeten en dicht tegen de kies met kroon. Je kunt het omschrijven als het gevoel wat je hebt wanneer je holtes vol zitten en tegen je bovengebit drukken. Ik ben niet verkouden geweest en tijdens de recente halfjaarlijkse controle zijn er geen gaatjes etc geconstateerd en kon de tandarts geen verklaring geven anders dan mogelijk spanning in de kaak.

Wat mij echter op is gevallen is dat wanneer ik in de spiegel naar de plek kijk waar de verstandskies zat, ik nog een soort vouwlijn zie en een hard puntje voel. Kan dit het gevoel in de handwerken, kan dit wellicht toch irriteren/ontsteken zonder dat het tijdens de controle zichtbaar was?

Het is niet zo dat ik verga van de pijn maar het is een heel irritant druk gevoel en je snapt het hoe meer ik er op let hoe meer en beter ik het voel.

Heeft er iemand suggesties over wat het kan zijn? (heb nu voor de zekerheid maar oordruppels gebruikt om alles uit te sluiten)

Alvast bedankt voor uw reactie
Renaatjuh

Als antwoord op door vV

Beste vV,

Nee geen last van oorpijn maar dacht baat het niet schaat het niet. Het heeft helaas ook niets geholpen. Als ik hoest voel ik een druk in of de kies met kroon of die ervoor, ongeveer te vergelijken met de druk die je voelt bij een holte ontsteking in je boven gebit.

Vandaag ben ik bij dr tandarts geweest die heeft 2 fotos gemaakt van de kies voor de kroon en de kies met kroon maar niks. Een klein scheurtje in de kies voor de kroon maar in zijn woorden. "ik zou daar nu niks aan doen" hij verwacht daar herstel.

Wel zeg ik al vanaf het begin na het plaatsen van de kroon dat ik er geen taaie of harde dingen mee kan eten, alles ook meerdere keren bekeken, bijgeslepen maar nog altijd kan ik dat niet eten. Zou dat verband kunnen houden?

Ben al zo bang en nu nog meer want ik moet er niet aan denken dat ik straks een wkb moet ondergaan dat wordt mijn dood bij wijze van.

Heeft u nog ideeën?

Groetjes
do, 05/24/2018 - 17:39 Permalink