Potentiële gebroken kies maar geen pijn

Author:
Bellaax
Posted:
ma, 06/24/2019 - 21:28
In 2017 was er in deze kies een groot gaatje gevuld, waarbij de tandarts aangaf dat ze tot de wortel heeft zitten boren (heb hier gelukkig niets van gevoeld door de verdoving), en nu is het weer raak.

Zaterdagavond pizza zitten eten, merkte dat er iets hards in zat maar heb er verder niet veel bij stilgestaan... totdat ik later in de avond mijn tong langs mijn tanden gleed, en voelde dat die ene kies wel heel raar aanvoelt. Volgens mij is er een stukje van een knobbel aan de wang-kant af, en aan de binnenzijkant, niet het bijtvlak maar dus echt aan de zijkant binnen in de mond, lijkt het haast wel of ik een regelrechte barst voel. Ik kan het zelf net niet zien in de spiegel en mn vriendin die even gekeken heeft ook niet, dus heb ook geen idee hoe het eruit ziet (erg frustrerend). Wel voel ik zeker een scherpe richel daar waar ik met mijn nagel en met een tandenstoker achter blijf haken.

Mijn vraag is dus, how fucked am I? Ik heb morgenmiddag een afspraak bij de tandarts, maar ik lees van alles en het is een beetje angstaanjagend.

Ook had ik dit gevonden: https://www.nemokennislink.nl/publicaties/plakken-in-plaats-van-boren/
Voor de mensen met kennis hiervan, hoe realistisch is dit? Ik ben bang dat als er een breuk zit het beste scenario een kroon zou zijn omdat er al zoveel van de kies gevuld is, maar misschien is dit niet per sé nodig?