niet meer leuk!

Author:
lady1995
Posted:
wo, 09/21/2016 - 18:19
Hallo allemaal,

Vorige week vrijdag heb ik een oude vulling laten vervangen. Alles prima, echter kreeg ik een paar uur later zo kiespijn.
Zo kon ik de nacht niet ingaan, dus ben ik naar de spoedpost geweest.

Zij verzekerde mij dat ik hoogstwaarschijnlijk last heb van een zenuw. Op de foto's was er niets geks te zien. En de tests gaven ook niets geks aan, aangezien ik gewoon op koud reageerde.
De tandarts zag wel dat mijn ernstige pijn niet zomaar niets zou kunnen zijn. Dus heeft ze nog eens getikt op de tanden. Ik gaf duidelijk aan waar de pijn zat. Daar heeft ze een wortelkanaalbehandeling met mijn toestemming doorgevoerd. Dit was een succes, het bloedde niet wate een teken was van afgestorven. Volgens haar een halve zenuw dood en een wortelpuntontsteking die zeer acuut was.

Echter had ik daarna nog zo'n ontzettende pijn, ondanks paracetamol en ibuprofen. Hierdoor ben ik zondag teruggegaan. Ik kreeg antibiotica en tramadol die ik naast ibuprofen en paracetamol kon gebruiken.

Nu ging het vandaag ondanks alle pijnstillers en antibiotica niet beter. Ik ben vanochtend teruggegaan naar mijn eigen tandarts. Ze hebben alle vier kanalen nog eens gereinigd en opgevuld met een medicijn. Daarna kreeg ik weer de noodvulling erin.

Echter voel ik mij nog steeds niet goed. Nog steeds heb ik een drukkend en kloppend gevoel bij mijn kies en richtig mijn wortelpunt.
Ik kan al sinds vorige week niet meer kauwen op mijn kies en ook niet tandenpoetsen... ik zou het wel kunnen uitschreeuwen.

Wat zeggen jullie hiervan? Is dit nog gebruikelijk?
lady1995

Hallo,

Ik ben terug van de tandarts. De tandarts heeft mij doorverwezen naar een endodontoloog.
De afspraak staat op maandag.

Echter heb ik even gebeld om te vragen naar een prijsopgave, aangezien ik student ben en de afgelopen tijd al veel aan tandheelkunde heb uitgegeven en mijn vergoeding hierdoor ook bijna op is.
Nu kreeg ik aan de telefoon te horen dat een wortelkanaalbehandeling tot de 600 euro zou kosten. Ik zou echter nog wel een mail moeten sturen naar de behandelaar, aangezien de assistente er niet zeker van was.

Ik schrok hier wel erg van. Ik weet nu echt niet wat ik moet doen. Enerzijds wil ik heel graag van de pijn af, ik kan niet eens meer kauwen.
Anderszijds kan ik geen 600 euro zomaar besteden.
do, 09/22/2016 - 15:20 Permalink
M.THK

Als antwoord op door lady1995

Hallo,

Ik begrijp dat u in een moeilijke situatie zit, u wilt enerzijds van de pijn af en anderzijds kunt u niet veel geld besteden.
Hier is niet echt één duidelijke oplossing voor. U zult zelf uiteindelijk de keuze moeten maken of u voor deze behandeling gaat.
Het is voor u belangrijk dat u vooraf met de behandelaar bespreekt wat de kosten zullen zijn en samen kijkt of er nog een andere optie is als u het bedrag echt niet kunt betalen (bijvoorbeeld extractie van de tand).
Ik hoop dat het gaat lukken en veel sterkte verder!

Mvg, student Tandheelkunde
vr, 09/23/2016 - 19:39 Permalink
lady1995

Als antwoord op door M.THK

Hallo,

Bedankt voor de reactie. Dit was inderdaad echt even moeilijk voor mij gisteren.

Echter had ik gisteravond nog contact opgenomen met de endodontoloog. Hij verzekerde mij ervan de kosten tijdens de eerste behandeling beperkt te houden. Door enkel met het microscoop te kijken en te spoelen. (100 - 150 euro). Daarna zouden we gaan kijken wat wijsheid is. Dit was een hele opluchting voor mij.

Echter is er nog een hele andere opluchting voor mij: sinds vanmiddag zijn de klachten zo goed als over. Na één week kan ik eindelijk weer kauwen.
Hierdoor heb ik ook contact opgenomen met de endodontoloog. Hij heeft mij geadviseerd de afspraak te annuleren, aangezien de situatie gestabiliseerd is en het waarschijnlijk elke dag beter zal gaan.

Heel fijn! Eind oktober nog even de wkb afmaken en hopelijk heb ik dan nooit meer last van zulke pijnklachten.

Groeten
za, 09/24/2016 - 00:17 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door M.THK

He gelukkig! Het is trouwens bij dit soort besluiten goed te weten, dat als je een kies laat trekken wegens financiën, je wellicht later bedrogen uitkomt omdat er dan een brug of implantaat in zou moeten wat vele malen duurder is....
ma, 09/26/2016 - 09:31 Permalink