blijvende tandpijn ( 'steekjes')

Author:
lizken
Posted:
di, 02/09/2016 - 19:04
Hallo,

Sinds al zeker een jaar of 20 ! , heb ik regelmatig last van 'steekjes' pijn linksonder.

20 jaar geleden heeft een vorige tandarts men tweede kies ontzenuwd. Eigenlijk puur 'op geluk', want er was niets speciaals aan te zien.
Dat ging een tijdje goed, tot die tand het begaf en in twee brak.
Dan heb ik lange tijd met een tijdelijk opgesmukte halve tand rondgelopen.

Ondertussen werd een achterste wijsheidstand aan dezelfde kant weggehaald. Met het gevolg dat ook mijn achterste kies problemen gaf en ontzenuwd moest worden.

Lang verhaal kort, in November heb ik 2 implantaten laten zetten (2 laatste kiezen, de kroon staat er om financiële redenen nog niet op).

Dit is een tijdje goed gegaan, ik had géén pijnlijke steekjes meer. Tot sinds kort ik opnieuw er mee zit. Ik word er gek van.

De tandartse die men implantaten heeft geplaatst, dacht dat het 2 dingen kon zijn, de resterende pijn . En dat is ontstoken tandvlees ( het zag er idd lichtjes ontstoken uit rond de derde tand), of de kroon die is gezet op de derde tand die nog problemen geeft.

Een week geleden dan maar terug bij men gewoonlijke tandarts om de kroon er terug af te halen. Hij beweerde dat men tandvlees er mooi uitzag, géén ontstekingen dus. Dat ging alweer een paar dagen goed, dus ik blij. Tot vandaag hopla, alwéér steekjes.

Dit 'spelletje' duurt me wat lang en ik ben het echt wel moe. Iemand een idee wat er nog meer aan de hand kan zijn ? Men tandarts weet het niet !

Hij beweert dat men derde tand 'gedevitaliseerd ' is. Is dat eigenlijk hetzelfde als 'ontzenuwd' of niet ? En dus eigenlijk zou ik daar geen pijn meer mogen voelen ?

Heel erg bedankt !
mvg
Lizzy