Al 6 jaar een zenuwontsteking in voortand

Author:
Breezy302
Posted:
zo, 09/27/2015 - 19:46
Hallo allemaal ,

Ik wl toch mijn verhaal eens kwijt.

6 jaar geleden kreeg ik een pijnlijke voortand. Mijn gezicht was opgezwollen en ik had helse pijn. Volgens de tandarts was het een tandvleesontsteking en ging het over met goed poetsen etc. Dat heb ik gedaan en na een week of 5/6 ging de pijn inderdaad weg. Wel bleef mijn voortand nog heel erg gevoelig en met vlagen ook zeer pijnlijk. 2 jaar geleden kreeg ik weer enorme pijn in die tand. Ik had een zenuwontsteking en na een wortelkanaalbehandeling ( of 2,3) en na denk ik wel 12 keer opnieuw doorspoelen was de ontsteking en pijn eindelijk weg. Daarna terug gegaan voor een permanente vulling.

Dat is goed gegaan tot 2 maanden geleden. Toen kreeg ik weer helse pijn en een compleet dik gezicht. Mijn ene neusgat zat zelfs dicht en mijn oog ook. Ik ben inmiddels verhuist ds ik ging naar een andere tandarts toe. Deze heeft het open gemaakt en een de vulling eruit gehaald. Onder de vulling bleek nog een watje te zitten. De tandarts heeft die weggehaald en het leeg laten lopen en een noodvulling geplaatst en toen had ik geen pijn meer...3 dagen later kreeg ik griep en weer die pijn en zwellingen. Toen ben ik een week lang elke dag naar de tandarts geweest die het open heeft gemaakt en doorgespoeld.

Dat ging weer 4 dagen zonder pijn goed. Tot het weekend was en ik de pijn der pijnen voelde. Ik hield het niet meer uit en ben naar de noodtandarts geweest, Die vond een wortelpuntontsteking bij de tand ernaast. Heb een wortelkanaal behandeling ( zonder verdoving the horror!) gehad en een paar uur later was de pijn erger maar de volgende dag nergens meer last van en de zwelling ging ook weg.

Dat is nu 2 weken geleden en 3 keer raden...WEER PIJN! Ik weet niet zo goed welke van de tanden het is maar weer pijn, weer zwelling en weer ellende. Heb in totaal al 6 antibiotica kuren gehad, stevige pijnstillers maar die ontsteking die houdt gewoon echt niet meer op volgens mij.

Gelukkig is de pijn nu maar minimaal, het voelt alsof er iets langs in mijn tand zit en een weg naar buiten aan het banen is, mij tandvlees is weer opgezwollen en nu is het IN mijn neus ook weer gevoelig en pijnlijk. Heeft er iemand tips en adviezen? De tandarts vind ik niet echt betrouwbaar meer...Ik ben denk ik in zijn totaliteit al een keer of 34 geweest voor dezelfde tand en wat nu? Ik wil hiervan af. Ik wil geen pijn en zwellingen en angst meer.
Breezy302

Is er echt niemand die weet wat ik hier nog mee kan? Heeft dat telkens spoelen nog wel nut? Moet er ook bij zeggen dat mijn verzekering niets van de tandarts vergoedt dus ik ben sowieso al 1000 kwijt aan 1 tand, nu al weer 178 aan die andere tand en ik kan het om eerlijk te zijn ook allemaal niet meer opbrengen. Zwelling neemt op de dag ook af en nu in de avond is de zwelling weer toegenomen. Het begint ook alweer te kloppen en te gonzen maar echte pijn gelukkig nog niet. Echt vertrouwen in de tandarts heb ik eigenlijk ook niet echt meer. De assistente zeikt mij alleen maar af en op een donderdag zijn nog foto's gemaakt om te kijken en op zondag had ik een enorme wortelpuntontsteking die volgens de noodtandarts de donderdag ervoor echt op de foto gezien had moeten zijn. Ik weet het echt niet meer en wordt er nogal moedeloos van.
zo, 09/27/2015 - 22:44 Permalink
marietje77

Als antwoord op door Breezy302

Het is echt vervelend, ik heb zelf ook een hele tijd geleden wortelkanaalbehandeling gehad aan een kies bovenin. en heb daar ook nog altijd last van,

het lijkt net of bepaalde mensen overal last van hebben en blijven houden als er wat gedaan is. zo ook hoor ik daarbij,

de kies blijft gevoelig bij aanraking, maar kauwen op harde dingen word hij ongevoelig van en geeft minder last, dus om geen last te hebben zou ik de hele dag moeten kauwen erop, ook zit mijn neus vaak dicht als de kies opspeelt.dit was al van begin af aan na de behandeling ontstaan. als ik ga liggen op de kant van de kies dan speelt hij vaak ook op. als ik dan omdraai zakt het meteen weer weg. dit verschijnsel heb ik eigenlijk met al mijn ontzenuwde kiezen. het lijkt wel of er op bepaalde manier druk op komt te staan die de kies niet verdragen kan. zal wel een verklaring voor zijn maar die ben ik nog niet tegengekomen..

misschien zitten er toch achtergebleven bacterieen waar niemand bij kan komen,en ligt het eraan dat je moeilijke toegankelijke wortelkanalen hebt,
dan kan je inderdaad aan de gang blijven met steeds spoelen maar spoel je waarschijnlijk niet alles weg
ma, 09/28/2015 - 14:20 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door marietje77

Heel lastig te beantwoorden zo, maar als ik u was, had ik die tand allang laten trekken als het zo'n verhaal zonder eind is! Maar u wilt natuurlijk ook voorkomen dat na het trekken van zo'n tand niet weer een tand een ontsteking krijgt. Daarom is het belangrijk om de reden te achterhalen van die ontstekingen. Heeft u diepe gaatjes (gehad), knarst u etc etc. Allemaal vragen waar de tandarts eens over na mag denken. Wellicht kunt u het beste verwezen worden naar een endontoloog. Die is de expert op dit gebit.
Misschien heeft u aan dit artikel ook nog iets:
http://www.dentalinfo.nl/artikelen/t135/n3323/pijndiagnostiek-soms-geco…
ma, 09/28/2015 - 14:53 Permalink
Breezy302

Hoi hoi, bedankt voor alle reacties.

Waarom ik ze niet laat trekken? Omdat het mijn 2 voortanden zijn, waren het kiezen geweest dan hadden ze allang niet meer in mijn mond gezeten :) . Het is nu nog steeds opgezwollen maar heb nog steeds geen pijn. Ben vandaag wel bij de tandarts geweest. Ze heeft niets gedaan uit angst dat de ontstekingen dan nog meer opvlammen. Wel is er een foto gemaakt en bij de tand waarbij ik nu pijn heb is een kleine ontsteking te zien, bij de tand die al jaren problemen oplevert en mij nu geen pijn doet is een grote ontsteking te zien. Al met al heel erg vreemd allemaal. Maandag gaan ze de tand waar ik nu het meeste last van heb dichtmaken ( 2de deel van de behandeling) en voor de andere tand moet ik nog een afspraak maken.

Ik wordt er aardig moedeloos van. Mijn tandvlees is opgezwollen, als ik op het puntje van mijn neus druk doet het ook pijn, en als ik druk bezig ben komt het kloppen weer terug. Ook begin ik nu weer koorts te krijgen. Niet fijn allemaal.

Het begint mijn leven nu echt te beheersen. De afgelopen 2 maanden ben ik alleen maar het huis uitgeweest om naar de tandarts te gaan, verder durf ik nergens meer heen. Heb zelfs een weekendje vakantie afgezegd alleen maar uit angst voor de pijn. Heb wel zakjes ubiprofen en tramadel gehad maar als de pijn der pijnen weer begint dan werkt echt helemaal niets meer. Ik weet niet meer of er ooit een einde aan gaat komen...
wo, 09/30/2015 - 20:10 Permalink
Breezy302

Als antwoord op door Breezy302

Oh en ik heb nog nooit een gaatje in die tanden gehad, tandarts vermoedt dat het door een klap is gekomen. Dat kan kloppen want mijn zoon heeft mij een tijd geleden een enorme kopstoot tegen mijn tanden aangegeven. Knarsen schijn ik snachts heel soms te doen. Ook heb ik in het verleden epilepsie aanvallen gehad waarbij ik aardig hebben liggen klapperen met mijn kaken.
wo, 09/30/2015 - 20:12 Permalink
Breezy302

Als antwoord op door Breezy302

Verder echt helemaal niemand die hie ervaring mee heeft? Het is nu zaterdag en heb nog steeds milde pijn en de zwelling is er ook nog steeds. Maandag wordt 1 wortelkanaalbehandeling afgemaakt en voor de andere moet ik nog een afspraak maken. Is het mogelijk dat ontstekingen zich verplaatsen naar een andere tand? Heb helaas nu al wel 2 dagen koorts 39,3 en heb zeer pijnlijke en opgezwollen klieren bij mijn onderkaak...
za, 10/03/2015 - 11:33 Permalink