Tandvleesontsteking?

Author:
Winky
Posted:
za, 01/20/2024 - 15:02
Hoi

Ben afgelopen week op controle geweest. Geen gaatjes, weinig tandsteen. Kreeg opmerking dat ik een tandvleesontsteking heb. Er werd volgens mij mijn tandvlees even kort gemeten, maar hierover heb ik niks over gehoord.

Ik kreeg instructie om een rager te gebruiken en eventueel floss voor kleine ruimtes waarmee ik met een rager niet doorheen kan komen. Er was ook een rontgenfoto gemaakt en er werd mij verteld dat ik een beetje botverlies heb. Ik kreeg geen verwijzing mee voor mondhygieniste. Ik heb wel alvast een controle afspraak voor de tandarts gemaakt over 6 maanden.

Mijn vraag is heb ik nou gingivitis of parodontitis? Ik heb alleen instructie gekregen om tussen de tanden en kiezen schoon te maken en de opmerking dat ik weinig tandsteen heb dus hoeft niet verwijderd te worden.

Als ik beginnend parodontitis zou hebben, zou het toch verder moeten worden gecontroleerd dan alleen controle na 6 maanden en instructie rager/floss gebruiken? Heel dom van mij, was even overrompeld dus ik had geen vragen gesteld aan de tandarts. Thuis pas research gedaan en nu komen er vragen
Tandarts_Richa…

U kunt ook uw tandarts bellen en dit voorleggen... u was overrompeld. Waarschijnlijk wel gingivitis maar nog geen parodontitis. Uw tandarts denkt waarschijnlijk dat u met de extra inzet, u uw gingivitis onder controle kunt krijgen.
za, 01/20/2024 - 15:37 Permalink
Winky

Bedankt voor het antwoorden. En het feit dat ik beetje botverlies heb dat op de rontgen foto te zien is? Dat kan ook gewoon gingivitis zijn? Dus een soort wake up call voor mij nu!!!

Ben nu elke avond in de weer met een rager en floss. Voorheen deed ik alleen 2 keer op een dag poetsen!
zo, 01/21/2024 - 14:58 Permalink