slotjesbeugel: tanden eerst betere positie, nu weer slechter

Author:
beugelbabe
Posted:
vr, 10/14/2016 - 16:05
Hallo,

Sinds 6 a 7 weken heb ik een slotjesbeugel (onder en boven). In de eerste vijf weken zag ik echt al mooie veranderingen: mijn snijtanden stonden weer in een mooie boog en ook mijn boventand (die eerst wat scheef stond) leek weer rechter te staan. Het stond zelfs al zo mooi dat ik met dat gebit waarschijnlijk nooit een beugel had genomen. Nu is een paar dagen geleden een nieuwe draad geplaatst en helaas, helaas, de winst lijkt alweer verloren te gaan. M'n snijtanden (onder) lijken omhoog te worden getrokken en staan niet meer zo mooi in een boog. Ook mijn ene voortand lijkt weer in haar oude positie te staan, en zelfs nog wat schever ook!

Mijn eerste draad was een nummer 14 en mijn tweede draad is nummer 18. Ik merk echter weinig (eigenlijk niks) van de nieuwe draad. Nu heb ik links en rechts wel al gelezen dat dit niets zegt en dat de beugel evengoed z'n werk zal doen, maar het kan toch niet de bedoeling zijn dat de tanden weer een verkeerde richting in schuiven? Kan iemand hier iets over zeggen? Ik snap dat tanden niet altijd meteen goed staan, maar als ze eenmaal goed/beter staan en ze bewegen vervolgens weer de verkeerde kant op.... ? Is dit iets wat ik moet melden bij de orthodontist? Heel communicatief zijn ze daar helaas niet, anders zou ik m'n vragen niet hier droppen.

Alvast bedankt!

Groet,
Beugelbabe
Romy32

Bij de volgende controle gewoon meteen bij binnenkomst zeggen dat je wat vragen hebt.

Ik denk dat je het even aan moet kijken.
Je hebt net een nieuwe draad, dus het is logisch dat er weer dingen veranderen.
Als je het echt niet vertrouwt is het misschien een optie om een foto te maken en die naar de praktijk te mailen?
Maar ik denk echt dat het erbij hoort, de veranderingen die je nu ziet.
ma, 10/17/2016 - 20:00 Permalink
beugelbabe

Als antwoord op door beugelbabe

Nou, ik mocht langskomen en de verschuiving is 'gewoon' in deze fase. Op zich een geruststelling maar ik overweeg sterk om van orthodontist te veranderen. De orthodontiste (dit keer iemand anders dan de ortho die ik eerder had) deed zo raar en probeerde me af te kappen. "Er volgen nog zoooooveeeel draden en er wordt nog zoooooveeeeel verschoven!" Ze kijkt duidelijk naar een ander gebit dan ik.... Maar goed, het kan best, dat er meer moet worden gedaan dan ik denk, maar leg dat dan uit. Op een fatsoenlijke manier. Intussen heb ik een andere orthodontiepraktijk gebeld voor een second opinion en zij wisten meteen te raden bij welke praktijk ik nu zit. Blijkbaar krijgen zij heel vaak klanten van 'mijn' praktijk die klagen over de slechte communicatie e.d. Lekker dan. Daar heb ik dan net 1000+ euro neergeteld en verbouwen ze m'n mooie gebit. Schandalig dit.
wo, 10/19/2016 - 12:18 Permalink
Romy32

Als antwoord op door beugelbabe

Vervelend dat je een slecht gevoel hebt over je contact met de orthodontist vandaag.
Ik kan er verder ook niet veel zinnigs over zeggen.
Dat ze communicatief slecht zijn wil natuurlijk niet zeggen dat hun behandeling ook slecht is.
Al hecht ik ook altijd veel waarde aan een goede communicatie hoor, we zijn tenslotte allemaal volwassen.
Het is jouw gebit waaraan gesleuteld wordt, en het is je goed recht om daar vragen over te stellen.

Maar goed.
Ik hoop dat het uiteindelijk allemaal positief uitpakt, en dat je met een goed gevoel de behandeling kunt voortzetten.
wo, 10/19/2016 - 22:33 Permalink
Ortholimburg

Als antwoord op door beugelbabe

Wat uiteindelijk telt is het eindresultaat, tijdens het behandelingstraject zijn er altijd wel eens tandverplaatsingen die voor een leek wat verontrustend zijn, maar dat betekent niet dat er iets fout gaat .Als er nu al een vertrouwensbreuk is kan je natuurlijk altijd van orthodontist veranderen .Wel eventueel rekening houden met extra kosten .Ik persoonlijk werk nooit verder met elders geplaatste apparatuur, en plaats dan altijd mijn eigen apparatuur, dus volledig opnieuw beginnen .Heeft te maken met aansprakelijkheid.
ma, 10/24/2016 - 19:07 Permalink