Retentiebeugel gaat lastig in en uit

Author:
Maeve
Posted:
wo, 10/18/2023 - 23:24
Na het dragen van een slotjesbeugel heb ik een draadje langs mijn tanden gekregen maar ook een orthodontic invisable retainer. Ik heb daar wat vragen over. hoe makkelijk hoort dat in en uit te gaan?

Ik zal omschrijven hoe het bij mij gaat. Ik krijg mijne nameliik met moeite in en uit. Wanneer ik het in doe plaats ik eerst de voortanden in de retainer zonder diep door te duwen en doe vervolgens de kiezen er lichtjes in, hierdoor wippen de voortanden er automatisch uit omdat ze dan niet meer passen. Dan wiebel ik de retainer wat heen en weer terwijl ik hem vast probeer te drukken en op gegeven moment vind ik dan een houding dat alles tegelijkertijd past en klikt het vast. Op zich vind ik dat geen echt probleem maar wel wat raar?

Wat ik wel een probleem vind is het uitdoen vd retainer. Dit omdat ik ten eerste al met twee handen aan 1 zijde het los moet trekken ( wat vanwege de breukkans al niet goed is) omdat het heel strak zit en ik twee ringvingers nodig heb ipv een wijsvinger met ringvinger om het los te krijgen. Maar als ik beide achterste kiezen na elkaar los heb getrokken dan doet het meteen pijn aan mn voortanden omdat daar dan ineens veel druk op komt te staan. Dan probeer ik zo snel mogelijk de rest ook los te trekken .

Dit voelt niet prettig maar het lijkt me dat het zo ook snel breekt.