Op zoek naar tandarts die facings wil plaatsen..

Author:
erik24
Posted:
wo, 07/08/2009 - 13:57
Dag,

Ik ben op zoek naar een tandarts die ervaring heeft met het plaatsen van composietfacings over een groot aantal tanden, om precies te zijn alle zichtbare tanden, in mijn geval 16.
Doel hiervan is om mijn tanden witter te maken, met bleken (3 keer gedaan, bij gerenommeerde instellingen) worden ze niet zo wit als ik ze wil. Mijn ideaalbeeld is hollywood-wit, je moet ervan houden en ik hou ervan.

Ik ben dus op zoek naar een tandarts die de composietfacings per tand plaatst, dus secuur en niet de hele ''hap'' er met een lepel in plakken. (heb al eerder een tandarts geconsulteerd die het op deze wijze wilde doen...)

Verder beschik ik over een prima gebit, en ben ik een man van 25.

Graag verneem ik reactie via de mail.

Vr.gr. Erik-Jan
vV

Ik ga het niet doen want ik kan het niet... Want ik neem aan dat je 8 boven en 8 beneden bedoelt, beneden heb je onvoldoende ruimte. Probeer Hein de Kloet eens.. of nee laat maar, die werkt ook niet mee aan het plaatsen van badkamertegeltjes op tanden... :wink:

Als je met bleken niet wit genoeg uitkomt, is er trouwens geen composiet voor. Dat word zo wit niet gemaakt bij mijn weten.
wo, 07/08/2009 - 20:24 Permalink
erik24

Dag VV,

Composiet bestaat wel degelijk in stralend wit, ik heb foto's gekregen van een dame die het in Duitsland heeft laten doen, plus een fotoboek ingekeken bij een tandarts in Nederland die ook met een dergelijke kleur composiet heeft gewerkt.

Jammer trouwens van de reactie over de badkamertegeltjes, niet echt nodig toch?

MVG Erik-Jan
do, 07/09/2009 - 11:41 Permalink
Illuminus

Mijn ideaalbeeld is hollywood-wit, je moet ervan houden en ik hou ervan.

[quote]Probeer Hein de Kloet eens.. of nee laat maar, die werkt ook niet mee aan het plaatsen van badkamertegeltjes op tanden... [/quote}

Jij noemt het hollywood-wit...wij zeggen badkamertegeltjes....ieder zijn beleving, als jij dat mooi vindt prima toch?. Punt is dat het bleach wit met composiet moeilijker haalbaar is dan bijv met porselein...

Ander puntje is dat composiet met de jaren toch ietsje verkleurd (met de moderne composieten een heel stuk minder dan vroeger maar toch), vooral bij xerox white valt dat sneller op dan wanneer er nog iets van een tint aanwezig is.

Gooi er anders een paar euri meer op stuk en kijk es naar lumineers ofzo...das hollywood-wit...van onder tot boven :wink: Niet dat ik fan ben van die dingen, integendeel....maar het is "WIT"...
do, 07/09/2009 - 13:05 Permalink
vV

ah mooi dan dat die kleur er blijkbaar wel is. Waarom dan niet bij die tandarts waar je het gezien hebt?

Jammer trouwens van de reactie over de badkamertegeltjes, niet echt nodig toch?
Ik vind van wel, hoop je enigzins te beinvloeden ( :smt002 ) je gebit niet te gaan verpesten alleen maar door een overgewaaide (en gelukkig al weer afnemende naar mijn gevoel) hype... Want hoewel het geen antwoord is op de vraag (je vraagt immers geen advies of je het wel of niet moet doen..) , wordt van serieuze tandartsen (trouwens elke zorgverlener) tegenwoordig wel verwacht dat ze ook de mond roeren over zaken waar niet direct om gevraagd wordt maar die wel van invloed zijn.
do, 07/09/2009 - 13:06 Permalink
erik24

Vv,
Uiteraard ben ik met je eens dat een tandarts een adviserende rol heeft en dat de client met welke behandeling dan ook (en zeker één die zichtbare gevolgen heeft) goed moet weten waar hij/zij aan begint.
Echter ieder heeft een persoonlijke smaak en als na advies blijkt dat iemand bewust is van de gevolgen vind ik dat dit moet worden gerespecteerd.

De tandarts die ik heb geconsulteerd (die met het fotoboekje) had de kleur composiet niet meer op voorraad en raadde aan eerst eens te laten bleken. Dit heb ik dus drie keer gedaan, het werd witter echter minimaal (ik heb geen echt witte tanden van mezelf) en het effect verdween ook vrij snel.

Gr. Erik
do, 07/09/2009 - 14:26 Permalink
vV

nu ja, dan kan ie het bestellen, en kan je het toch gewoon daar laten doen? ik kan mij wel voorstellen dat als het speciaal besteld word, er gevraagd mag worden dat de hele verpakking als materiaalkosten op uw rekening komt. Spul is niet onbeperkt houdbaar, en de vraag is ik neem aan ook bij hem beperkt..

Overigens: als de basis te donker is komt de tandarts heir ook niet mee weg, de basis zal altijd wat doorschemeren. Met porseleinen facings is dat wellicht beter te blokken.
do, 07/09/2009 - 16:31 Permalink
goedetandartsen

Ik ben op zoek naar een "ervaren tandarts" in Amsterdam of omgeving die een "lumineer behandeling" voor mijn Tanden zo spoedig mogelijk willen doen, Hein de Kloet is absoluut geen optie, ik heb 2 jaar op een afspraak gewacht en ik werd elke keer van de muur naar de kast gestuurd, wachten op Hein Kloet is onethisch.
Graag advies en door geven van namen,
Alvast bedankt,
di, 10/13/2009 - 05:59 Permalink
goedetandartsen

Als er genoeg ruimte voorhanden is zou ik inderdaad voor Lumineers opteren.

http://www.lumineers.com/


Ik ben met je eens dat Lumnieer is een goede optie aangezien dat mijn tanden het natuurlijk fluoride kleur/ vlekken hebben.
Ik zou graag naam/namen van ERVAREN tandartsen die deze methode onder de knie hebben, dus geen Hein de Kloet aub!
Alvast bedankt,
di, 10/13/2009 - 06:04 Permalink