Gaatjes onder gesealde melkkiezen

Author:
marjacino
Posted:
ma, 08/30/2010 - 15:10
Hallo,
Mijn zoontje van 7 jr en ik zijn bij tandarts nr. 4 terechtgekomen na een paar nare ervaringen.
Nu bij nwe tandarts zijn foto's gemaakt en het blijkt dat er gaatjes zitten in de gesealde kiezen. Tevens zat er een heel groot gat in eerste kies rechtsonder en die hebben we meteen moeten laten behandelen. Dit was een hel, de tandarts moest mijn zoontje tot 2x toe verdoven omdat hij nog steeds pijn voelde. De week daarop moest hij eerst na de mondhygieniste en na de pijnlijke ervaring bij de tandarts was hij bang voor alles bij de mondhygieniste en na 10 minuten ofzo verloor zij haar geduld en begon boos tegen mijn zoontje te praten.." waarom huil jij? waarom stel jij je zo aan? " . Ik was met stomheid geslagen en wilde in de aanval gaan maar ik hield me in omdat ik moe wordt van weer op zoek te moeten gaan naar nwe tandarts (dit was nl zijn vrouw).
We moeten nu elke week terugkomen omdat mijn zoontje dus nog 4 gaatjes heeft maar ik vind het vreselijk dat hij dit moet doorstaan en ik geloof niet dat ze echt door hebben wat ze zo'n jong kind aandoen. Is het noodzakelijk dat gaatjes in melkkiezen gevuld moeten worden die niet met het blote oog te zien zijn, want de tandarts zag het alleen op de foto. Heeft het effect op het latere gebit.
Gr.
Marja
Basset

gaatjes ontstaan eerst inwendig en worden later open gaten, dus ja behandeling is noodzakelijk.

Bij een dergelijk groot aantal gaatje is het ook eens aan te raden de voedingspatronen te evalueren en ook eens het poetsen grondig te evalueren of zelf de tandjes van het kind mee te poetsen.

Vraag ook eens aan de behandelaar hoe hij wil dat je je kind benadert voor en tijdens de behandeling. Dat kan ook helpen. Ik ervaar vaak de tussenkomst van ouders als zeer frustrerend. In eerste instantie ben jij als ouder de beschermer ende vertrouwde partij. als jij aan je kind dingen beloofd die de tandarts niet kan waarmaken dan ondermijn je zijn gezag en vertrouwen. Als jij tegen je kind zegt "zo klaar" en de behandeling duurt nog een kwartier dan de wordt de tandarts voor je kind voor vele jaren onbetrouwbaar.

zo zijn er nog vele troeven die bij kinderbehandeling kunnen uitgepeeld worden maar ze moeten op het juiste moment gebeuren. wij adviseren al 20 jaar om tijdens behandeling alleen maar het te behandelen kind mee te brengen en geen andere kinderen. We adviseren ook al 20 jaar om tijdens controles eerst de kinderen op de stoel te zetten en nadien pas de ouders. als je daar even over denkt kom je tot de logica.

Let eens op tijdens een behandeling : de regel van uitstel naar afstel wordt door een kin vaak gebruikt: kind ligt plat en wil even rechtop zitten om te kunnen knuffellen, wil dan even drinken en tenslotte naar het WC. Uiteindelijk wordt de afstand tussen liggen steeds groter en wordt het bijvoorbeeld zeer moeilijk om vanaf het wc het patientje terug te laten liggen. Van uitstel komt dus afstel. Een kind reageert heel instinctiefmatig.

Maar het basis gezag moet bij de ouder liggenniet bij de tandarts. als het van de ouder niet moet waarom zouden ze het dan voor de tandarts doen. Dus zeuren tegen een kind doen we al zoniet want dat heeft hyrarchisch geen zit. Let op heel veel kinderen zijn bij ons plots wel behandelbaar vanaf het ogenblik dat ze alleen op behandeling komen zonder de ouders.
ma, 08/30/2010 - 20:41 Permalink