bijna 2 jaar en nog geen verder doorkomende tandjes.

Author:
Naadje
Posted:
ma, 05/11/2009 - 12:42
Mijn zoontje van bijna 2 jaar heeft met 1 jaar 2 vooronder tandjes gekregen, tot nu lijkt er verder nog niks aan te willen komen, zijn tandvlees ziet er niet rood uit en hij heeft ook nergens last van.
Nu heb ik gehoord dat als op 2 jaar de tandjes nog niet zijn doorgebroken, ze dan zelf handelen en het tandvlees gaan schaven???
Ik kan hierover nergens iets lezen, weet iemand hoe dit gaat?
graag wat meer informatie

bedankt alvast.
mecánico para …

Ik zou eens met je eigen tandarts overleggen want dit is wel een beetje later dan gemiddeld. overigens is het pas zinvol te gaan vrijleggen als je weet dat ze er zijn, dus je zal een foto moeten maken. een opbeet of beter OPT, daar kan je zien of er tanden in aantocht zijn en zo ja, hoeveel en of er ook opvolgers zijn. Dat is bepalend vor welk beleid je gaat volgen en of er actie moet worden ondernomen
ma, 05/11/2009 - 12:58 Permalink
mecánico para …

Ik ben echt al best lang tandarts, maar ik ken dat helemaal niet. kan me voorstellen dat als er een stug stukje blijft zitten dat je dat met een normale scalpel weghaalt (net of je een draadje van een knoop aan je jas doorsnijdt). Maar schaven?? laat een veel te groot en rauw wondoppervlak over en blijft ongelovelijk lang gevoelig. Dus ik denk dat het een term is die gebruikt is maar de lading niet dekt.
wo, 05/13/2009 - 21:26 Permalink