Tijdelijke oplossing missende voortand

Author:
Lizzydejong
Posted:
di, 01/23/2024 - 19:41
Ik ben in behandeling voor een implantaat van mijn voortand, nadat ik een jaar geleden een ongeluk heb gehad waarbij drie voortanden een flinke klap hebben gehad. Er is een tijdelijke oplossing nodig voor als de tand getrokken is totdat het implantaat geplaatst wordt. Dit duurt namelijk een klein jaar.

De bij mij bekende opties zijn een partiële prothese (plaatje) of een plakbrug. Aangezien beide nadelen hebben, weet ik niet waar ik goed aan doe. Ik zie mezelf niet echt zo'n lange tijd met dat plaatje rondlopen, het lijkt me echt verschrikkelijk. Plakbrug lijkt me dan comfortabeler, maar ik heb gelezen dat dit niet goed is voor de tanden waar de brug aan bevestigd wordt. In een van die tanden heb ik ook een wortelkanaalbehandeling gehad, dus ik weet niet of dat slim is.

Heeft iemand tips? Of zijn er misschien nog andere opties waar ik nog niet aan gedacht heb? Het heeft wel een beetje haast want eind februari wordt de tand al getrokken.

Alvast bedankt om mee te denken! Ik zou het overigens ook fijn vinden om in contact te komen met lotgenoten, om elkaar een beetje te steunen.
Tandarts_Richa…

Dat zijn idd de opties. Ook een autologe ets brug (de oorspronkelijk tand terug plakken nadat de wortel is ingekort). Nadeel v etsbruggen is dat het bij elke handeling verwijderd en terug geplakt moet worden. Het is vervelend maar ik adviseer mijn cliënten een "plaatje". Voor mij makkelijker werken en wat voor mij makkelijk is betekent ook, op dat ogenblik, voor u makkelijker.
di, 01/23/2024 - 23:50 Permalink