Stinkende prut verstandskies wond

Author:
massi1799_
Posted:
wo, 01/10/2024 - 17:38
Beste,

Vorige week vrijdag verstandskiezen rechtsboven en onder verwijderd + extra 49. Was een flinke ingreep.

Sinds gisteravond een nare bittere smaak. Alle genezing gaat verder goed, zwelling neemt af en de wond ziet er goed uit. Er zit nog 1 zwelling op de onderkaak en voor mijn gevoel als ik daar kracht op zet komt er een soort donkerbruine prut uit de wond wat vreselijk smaakt en ruikt. Vanochtend contact gehad met de poli en bij dezelfde kaakchirurg die de behandeling gedaan heeft op controle geweest. Hechtingen zijn verwijderd (zij dacht dat die voor irritatie zorgden) en verder vond ze gezien de ingreep de wond erg goed eruit zien. Wond is 2x uitgespoeld maar water kwam beide keren schoon terug. Kaak heeft ze gevoeld voor zwellingen maar wat er nog zat was normaal zei ze. Ondertussen proef ik nog steeds viezigheid en doet die ene zwelling wel aardig zeer. Heb meerdere keren gevraagd of er geen reden was tot zorgen maar dat was er volgens haar niet. Verder ook geen infectieuze klachten zoals koorts.

Vertrouwen op de kaakchirurg of toch nog eens bellen morgen? Nu is de wond nog open dus kan het weg, als het er nog zit terwijl het genezen is.. wat het dan ook moge zijn.
massi1799_

Wat maakt het dat je dat vindt? Ik vraag me vooral af hoe het kan dat ik nog steeds constant pus achtige vloeistof in m’n mond voel komen uit de hoek van de wond. Als ik het op de vingertop neem ruikt het ook echt naar pus. Het is echt walgelijk om het de hele dag te proeven ook, haha.. Verder ben ik het met haar eens dat er verder geen na bezwaren zijn en het er goed uit ziet. Ik spoel het op haar advies nu 2x per dag met de monoject. Antibacteriële mondspoeling mocht ik mee stoppen. Zij dacht zelf dat ik van de laatste hechting (waren 2 over elkaar) last had en dat die begon te etteren.
wo, 01/10/2024 - 22:00 Permalink
Tandarts_Richa…

Het is pas een week geleden. Dit werkt soms 2-3 wkn door. U bent beoordeeld door de KC. Die heeft de kennis om een juiste inschatting te maken. Zou nog, met monoject , blijven spoelen. Is het eind volgende week niet beter...neem dan nogmaals contact op met de KC. Tenzij het eerder verergert, dan eerder.
wo, 01/10/2024 - 23:11 Permalink
massi1799_

Toch vandaag even de polikliniek gebeld omdat ik erg misselijk werd van de smaak. De plek waar de zwelling zit deed voor de ingreep soms al zeer en de kaakchirurg vertelde dat tijdens het snijden van de flap er pus uit kwam. Er is dus een indicatie dat er al een laaggradige ontsteking aan de verstandskies verbonden zat (door een zwakke noodvulling van de kies ervoor zit daar een pocket van 7, wordt binnenkort behandeld). Na overleg heeft KC toch besloten amoxicilline voor te schrijven voor 6 dagen. Vermoedelijk doordat er nu een wond is draineert de ontsteking zichzelf, maar door blootstelling aan etensresten etc. is de ontsteking nu erger geworden sinds de ingreep, was haar uitleg. Als alles goed is zou naar verwachting na het weekend ze zwelling en vieze geur en smaak weg moeten zijn. We gaan het hopen!
do, 01/11/2024 - 17:18 Permalink