Sinuslift + botopbouw erge pijn

Author:
Loetje
Posted:
vr, 01/05/2024 - 13:14
Hi allemaal

Wie kan mij helpen.
Ik heb precies een week geleden een sinuslift + botopbouw gekregen bij de kaakchirurg. Ik mis linksboven mijn enalaatste kies en wil hiervoor een implantaat in de plaats gaan nemen.

Nu heb ik al een week lang extreme pijn.
De pijn straalt uit naar mijn hoofd, tong, onderkant kaak.
De ibuprofen die ik meekreeg werkte niet. Ik slaap niet van de pijn en tijdens de pijnpieken loop ik kermend door het huis. Ik had preventief al abtibiotica gekregen (deze is nu verlengd) en heb toen diclofenac in combinatie met paracetamol gekregen. De klachten bleven aanhouden en heb sinds gister oxycodon gekregen. Niets lijkt echt te werken. Verder is de grootste zwelling is weg, alleen nog een hard gezwollen stuk in mijn wang bij mijn kaak.
Ik heb werkelijk alle artikelen over sinuslift en botopbouw gelezen maar nergens zie ik dat deze pijn normaal is. In het ziekenhuis reageren ze vrij mat. De ene patiënt heeft meer last dan de ander is mij verteld. Ook op de rontgenfoto is niks raars te zien.
Toch zakt de moed in de schoenen.
Gaat dit nog weg?! Ik voel nog steeds geen verbetering. Heeft iemand hier ook dezelfdse ervaring gehad en wanneer ging de pijn weg?
Alvast bedankt.
Tandarts_Richa…

"De nawerkingen zijn meestal beperkt en kunnen bestaan uit een pijnlijke wond in de mond, enige zwelling en een bloeduitstorting in de wang. Deze klachten kunnen enkele dagen aanhouden." 5-7 dgn. Wees gerust ...uiteindelijk gaat het ongemak weg. En idd de ene ervaart het anders dan de andere, maar daar heeft u helaas niets aan. De pijn kan soms nog een week aanhouden. Maar zou voor de geruststelling toch even laten beoordelen.
vr, 01/05/2024 - 16:17 Permalink
Loetje

Bedankt voor je antwoord

Vandaag ben ik precies een week verder. de 29e kreeg ik de ingreep. Gister een foto laten maken, daar zag alles er normaal uit dus waar die extreme pijn vandaan komt geen idee. Ik geloof dat alles met 12mm gelift was en ze hebben bot gewonnen uit mijn kaak die ze gebruikt hebben voor de sinuslift.
Sommige dagen heb ik moeten overgeven van de pijn.

Hopelijk neemt het snel af want ik ben er helemaal klaar mee zoveel pijn te hebben.
vr, 01/05/2024 - 19:27 Permalink
Loetje

De behandelaar reageerde vrij mat en zei dat het per patient verschilt hoeveel napijn je kan krijgen. Hij keek naar de hechtingen en alles zag er rustig uit. Een foto leek hem niet nodig. Ik heb toen aangedrongen op het maken van een foto omdat ik door de grond ga van de pijn.
Op de foto zag alles er goed uit, geen ontsteking bijvoorbeeld. Ze hebben me Oxycodon voorgeschreven (morfine pil) tegen de pijn maar ook die lijkt niet helemaal te werken. Ik ben ten einde raad en maak me erg zorgen of dit over zal gaan.
vr, 01/05/2024 - 20:29 Permalink
Tandarts_Richa…

Kijk uit dat je niet over de voorgeschreven hoeveelheid medicatie gaat want dan heb je kans dat niet werkt.. Het is heel vervelend maar als alles er goed uit ziet dan kan men alleen accepteren dat het pijn doet...heel vervelend.. maar proberen met de juister hoeveelheid medicatie het ongemak te beperken.
vr, 01/05/2024 - 23:12 Permalink
Loetje

Inmiddels weer bij de kaakchirurg geweest, de pijn is nog steeds niet uit te houden. Vandaag is gebleken dat ik een abces heb, oftewel ontsteking. Pure pech maar ik weet nu dat mijn voorgevoel klopte. De chirurg heeft twee hechtingen losgemaakt zodat de troep eruit kan komen. Mijn antibiotica kuur is voor de 3e keer verlengd. Hopelijk gaat alles nu genezen al is de pijn onveranderd.
ma, 01/08/2024 - 19:16 Permalink
Loetje

Update:

29 januari sinuslift en botopbouw gehad, zie mijn eerste bericht

Huidige status is dat het probleem nog steeds niet weg is. De pus en helse pijn is gestopt maar al een aantal weken stagneert de genezing. Ik heb nog zwelling op de behandelde plek en het is een heel oncomfortabel gevoel. Elke ochtend bij wakkerworden voelt het extra gezwollen. Soms heb ik het idee dat het probleem weer toeneemt. Kaakchirurg zei me weken geleden dat ik moet bellen als pijn terugkomt of als ik geen stijgende lijn qua verbetering meer merk. Ik heb de Kaakchirurg twee weken geleden gebeld en ben wederomwerd afgepoeierd dat ik moet wachten op onze controle afspraak (die pas een maand later zou zijn) vandaag was ik bij de orthodontist omdat ik een beugel heb en die vond het er niet goed uitzien. Orthodontist denkt zelfs dat er alsnog een ontsteking zit en zei me toch nog een keer te bellen naar de kaakchirurg. Ik heb aangegeven dat de orthodontist me zei te bellen en nu mag ik na het weekend wél langskomen.

Weken geleden toen ik zoveel pijn had zeiden ze dat iedereen een andere pijngrens heeft (ik sliep al dagen niet) ik gaf aan dat ik dacht te merken dat er ook pus uit kwam maar ze zeiden dat dit wondvocht kon zijn. Drie dagen (en heel veel pijn) later heb ik aangedrongen op een afspraak en toen bleek ik een lelijk abces te hebben en kwam er veel troep uit toen ze een hechting doorknipten. Ik ben dus wel een beetje ten einde raad en weer niet wat ik nog kan doen.

Is er iemand bekend met ditsoort complicaties en hoe lang is zo’n genezingsproces?
do, 02/15/2024 - 19:09 Permalink