Plaatje voor 1 tand

Author:
carla1958
Posted:
wo, 10/22/2014 - 16:54
Gisteren heb ik een plaatje met een voortand gekregen maar ik vind het afschuwelijk.
Het eten gaat niet en praten ook niet. En dat ding in mijn mond is vreselijk. Het is wel tijdelijk maar afhankelijk van de botgroei kan het toch een jaar duren. Dan komt er als het goed is een implantaat.
Ik vind mezelf kinderachtig maar ik word niet goed van dat ding in mijn mond.
Gaat dit wennen? Is er geen andere oplossing?
Het liefst haal ik hem nu uit mijn mond maar zonder mijn voortand is het geen gezicht.
Ik las ook iets over een frame, dan heb je niet je mond vol of is dit ook niet alles?
vV

frame voor 1 tand is niet zon idee voor beperkte duur, omdat er steunen geslepen moeten worden.
Composiet plakbrugje misschien een idee? plaatje wel bewaren want op moment dat geimplanteerd moet worden moet dat ding er wel uit, en ook tijdens proces maken kroon.
een dergelijk plaatje is ook alleen maar een esthetische oplossing, geen functionele.
do, 10/23/2014 - 10:30 Permalink
carla1958

Ik zuig inderdaad veel op het plaatje. Komt dit omdat hij niet goed vastzit? Ik blijf het een onding vinden. Het is hard en ik heb constant last van veel speeksel en dorst. Is dit normaal????
Ik ben 's avonds dood moe van dit ding. Ik hoop dat ik gauw een implantaat krijg maar ik trek er een jaar voor uit.
Ik heb het nu een maand maar ik kan er nog niet aan wennen. En ik wilde dat er iets anders op te vinden was.
do, 11/20/2014 - 17:12 Permalink
anoniem1511

Hoi, een paar dagen geleden ben ik naar de kaakchirurg geweest voor een kleine operatie. Ze hebben mijn linkerhoektand vrijgelegd en mijn voortand en een snijtand eruit getrokken. Nu heb ik een tijdelijk plaatje (een soort van neptand) aan mijn beugel als voortand, heeft iemand hier ervaring mee? Het is nog steeds erg gevoelig en ik kan er maar niet aan wennen. De bedoeling is dat de hoektand die is vrijgelegd op de plaats van mijn voortand komt, de hoektand zit nu nog best wel ver in mijn kaak en het zit met een metalen draadje aan mijn beugel vast. Weet iemand hoe lang het ong duurt voordat deze hoektand door is en heeft misschien iemand ervaring met een soortgelijke situatie?
vr, 05/18/2018 - 10:26 Permalink
nigella

Als antwoord op door vV

Bij mijn man is 5 dagen geleden een kies getrokken, rechts bovenin, naast de verstandskies. Ik denk nu ook aan een plaatje met dan 1 kies eraan, want het eten gaat zeer lastig en bovendien praat hij raar, het klinkt alsof er watjes in zijn mond zitten, terwijl er geen zwelling zit! Ik maak me heel veel zorgen; weet iemand wat de oorzaak kan zijn, en hoe dit op te lossen?
do, 06/28/2018 - 15:58 Permalink
Lizzydejong

Hoi Carla, ik zit nu in een soortgelijke situatie als jij. Volgende maand wordt mijn tand getrokken en het duurt dan een jaar tot het implantaat helemaal klaar is. Kon je uiteindelijk nog wennen aan het plaatje, of hoe is het afgelopen? Ik hoop dat het nu goed met je gaat en dat je alles achter de rug hebt
di, 01/23/2024 - 20:24 Permalink