Ontsteking na trekken vier verstandskiezen

Author:
klipotropie21
Posted:
wo, 01/31/2024 - 09:07
Goedemorgen,

Mijn vier verstandskiezen zijn vorige week dinsdag getrokken door de kaakchirurg. Dit ging goed en eenvoudig op één na (linksonder).

Eerste week zwelling, veel pijn maar viel mee. Op den duur begon linksonder toch wel pijn te doen maar met paracetamol en ibuprofen wel goed te bestrijden.

Gisteren toch even gebeld voor de zekerheid en ik kon direct even bij de kaakchirurg langs. Eenmaal in de stoel zei hij dat linksonder inderdaad erg lastig ging en lastig zat.

Hij zei direct dat er een stuk bot zichtbaar is (ik vermoed wat je op de foto ziet). Daarna zei hij dat de randen ontstoken zijn. Vervolgens drukte hij nog op de binnenkant (foto 1). Dit deed echt zeer.

Ik kreeg Tramadol en Amoxcilline voorgeschreven. Dat is verder prima. De Tramadol wilde ik laten liggen en van de Amoxcilline heb ik direct een genomen.

Eenmaal in de avond verging ik van de pijn, werkelijk waar. Zo’n pijn had ik nog niet gehad. Dus rond 21:00 op bed gegaan gisteravond met enorm veel pijn en toch maar een Tramadol genomen.

Hier voelde ik eigenlijk niets van. Wel in slaap gevallen maar om 02:00 wakker geworden van de pijn. Nog twee paracetamol bijgenomen en toen in slaap gevallen.

Nu wakker geworden, veel pijn maar wel wat minder dan gisteren. Dus twee paracetamol en één ibuprofen en de pijn lijkt weer af te zakken godzijdank.

Nu vraag ik me een aantal dingen af.

1.
Kan deze hevige pijn komen doordat de kaakchirurg op dat gedeelte heeft gedrukt met z’n vinger? En wanneer neemt deze pijn weer af?

2.
Daarnaast dat bot wat zichtbaar is op foto 1, geneest dat vanzelf? Gaat dat goed?

3.
Ik heb heel veel keelpijn/pijn bij m’n gehemelte. Pijn bij slikken. Is hier ook iets zichtbaar en hoort dit erbij?

Ik hoor graag van jullie.
Attach
Tandarts_Richa…

Meestal gaat pijn over na het drukken dus neen denk niet dat aanhouden v gevoeligheid daardoor komt.
Als bot na een paar weken nog zichtbaar is even KC om raad vragen.
Denk niet dat keelpijn hier bij hoort tenzij alleen aan de kant v extractie. Maar er is aan 4 zijden getrokken dus mogerlijk. Als het aanhoudt laten beoordelen na min een week??.
wo, 01/31/2024 - 21:57 Permalink