Botopbouw bovenkaak met schedelbot..iemand ervaring????

Author:
carla.g
Posted:
ma, 08/24/2015 - 21:31
Hallo, ivm ernstige parodontitus zijn alle tanden en kiezen ruim 2 jr geleden getrokken in de bovenkaak.
Nu zo,n 3 mnd geleden alle ondertanden en resterende kiezen.
Zowel de bovenprothese als de onderprothese blijven te los zitten, bovenprothese lijm ik dagelijks 2 keer opnieuw vast, onderprothese vorige week nog gerabreast maar zonder het gewenste resultaat, heb blijkbaar een te platte onderkaakwal waardoor de prothese geen houvast heeft volgend de tandprotheticus, de onderprothese ligt er als het ware op, kan er bijna niet omheen sluiten, zodoende geen houvast.
Nu ben ik door hem doorverwezen naar de kaakchirurg voor evt inplantaten in zowel de boven als onderkaak.
Onderkaak heeft nu nog voldoende bot, maar bovenkaak was extreem geslonken.
Nu willen ze botopbouw gaan doen met bot wat uit m,n schedel gehaald gaat worden.....voorheen werd dat uit de heup gedaan maar deze techniek schijnt beter te zijn en minder belastend, deze techniek wordt pas sinds juni jl uitgevoerd in dit ziekenhuis dus allemaal vrij nieuw nog.
Sta er niet onwillend tegenover maar zou graag van iemand horen wat de ervaringen hiemee zijn.???????
tingobop

Nou nee maar met kunstbot schijnt minder pijnlijk te zijn. ik wil ook steeds een implantaat. mijn tandarts zegt dat ik nog moet wachten daarmee. nu was ik vorige week bij de kc en die vertelde mij dat het bot al flink geslonken was en we niet te lang meer moesten wachten dus. ze ging een brief naar de tandarts schrijven hoe hij erbij kwam om nog langer te wachten.

Implantaten zorgen ervoor dat u gezonde tanden en gezond kaakbot behoudt. Stel, u mist één kies. In dat gat gaat het kaakbot terugtrekken omdat er geen wortel meer inzit om het kaakbot in vorm te houden. De twee kiezen naast het gat gaan schuiven, want dat doen tanden om het gat te compenseren. Daardoor gaan deze kiezen scheef staan. De kiezen er tegenover (in de andere kaak) komen daardoor onder druk, omdat ze niet meer goed op de kiezen in de kaak met het gat passen. Daardoor gaan deze kiezen ook verschuiven. Door het verschuiven kunt u problemen krijgen met het tandvlees, of met de tanden zelf. Hele delen van uw verder zo gezonde gebit gaan in gezondheid achteruit. Met een implantaat vermijdt u deze sneeuwbal van ellende.
za, 11/28/2015 - 14:22 Permalink
reinierdanielle

Als antwoord op door tingobop

Het gaat hier om een tandeloze kaak dus gezonde tanden zitten er niet meer in.
Ik denk zeker dat bot uit de schedel veel minder belastend is. Uit de heup schijnt flink pijnlijk te zijn en je zult ook even met krukken moeten lopen.
Ik heb vorig jaar een kaakverbreding en sinus lift gehad met gelukkig kunstbot.
Geloof wel dat de inhelings tijd langer is dan met eigen bot maar er werd anders bij mij ook met heupbot gewerkt en dat wilde ik voorkomen.
Gelukkig kon het met kunstbot en is alles goed ingeheeld.
Het is vond ik zelfs met kunstbot een flinke ingreep want tja tandvlees wordt open gesneden om erbij te kunnen om het op te vullen.
Het was helaas niet pijnloos en ik leek wel een hamster die flink gehamsterd had.
Je hebt met het bot uit de schedel daar ook een wond maar lijkt me zeker minder belastend dan uit de heup.
ma, 11/30/2015 - 22:05 Permalink