Advies over Implantaat

Author:
shayhay27
Posted:
za, 08/26/2023 - 17:48
Hallo,

Enige tijd geleden is er een implantaat geplaatst. Helaas loop ik nog met wat problemen rond. Wat ik heb begrepen is dat de ogenschijnlijke as richting 13 afwijkt van as richting 23. Het advies was dat dit wellicht tandtechnisch verbeterd kan worden. Helaas is het er niet beter op geworden na het aanpassen van de kroon.

Het tandvlees sluit niet mooi om de kroon (er zijn black triangles) en valt op tussen de andere tanden. Ook is er nog steeds een schaduw over de tand wanneer ik lach. De kleur is al aangepast. Mij is er verteld dat dit kan komen, omdat de as afwijkt.

Nu zit ik helaas nog steeds met een dilemma, waar dit er onnatuurlijk uit ziet.

Mijn vraag is of dit nog wel op te lossen is. Dat het tandvlees uiteindelijk wel mooi om de tand heen groeit. Zo niet, wat voor verdere stappen?

Ook vraag ik me af of ik dit opnieuw kan laten doen. Voor mij voelt het alsof het aanpassen van de kroon niet de problemen weg haalt, maar dit meer ligt aan hoe de implantaat is geplaatst.

Gr
Tandarts_Richa…

Het is een onnatuurlijke oplossing, en een v d moeilijkste opgaven is vaak de enkel tand vervanging. Juist door de aansluiting met het tandvlees. Dan zal een tandvlees aanpassing mogelijk oplossing bieden. Overleg met de parodontoloog. Tegenwoordig hebben wij methodes om de moeilijke as richting te compenseren. Verschil met de as richting v d andere zijde hoeft niet v betekenis te zijn.
za, 08/26/2023 - 23:26 Permalink
shayhay27

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Dank voor de reactie. Begrijp ik het goed dat een tandvleescorrectie een mogelijkheid kan zijn om dit beter te laten aansluiten rondom de kroon? Dus dat de black triangles dan minder worden?

De verschillende methodes om de moeilijke as richting te compenseren, kan ik hiervoor ook terecht bij de paradontoloog?
wo, 08/30/2023 - 21:21 Permalink
shayhay27

Als antwoord op door Tandarts_Richa…

Kunt u mij meer vertellen over wat voor mogelijkheden er zijn om de afwijkende asrichting te compenseren?

Moet de tandarts hiervoor gespecialiseerd zijn?

Ik vraag dit, omdat mijn tandarts op de hoogte is van de situatie (waar ik tegenaan loop). Echter weet de tandarts verder niet wat hij nog voor mij kan doen en wordt dit verder opgepakt door de technicus. Waarbij de technicus verteld dat het lastig is om een mooie kroon te maken die goed aansluit bij de implantaat.. wanneer de as afwijkt. Ik val tussen wal en schip.

Misschien als ik weet welke compensaties er gedaan kunnen worden voor de asrichting, ik wat meer gerichte vragen kan stellen
vr, 09/01/2023 - 09:32 Permalink
Tandarts_Richa…

Het gaat er niet om dat u dat weet maar wel diegenen die het werk moeten uitvoeren. Een en ander is ook afhankelijk v type implantaat dat geplaatst is en welk as richting. Diegenen die eraan werken horen dat in uw situatie te kunnen uitzoeken. Of anders ,als zij dat niet weten, hulp zoeken bij de leverancier v d implantaat. U hoeft niet tussen wal en schip te vallen...Dit is de verantwoordelijkheid v degene die het project regisseert.
vr, 09/01/2023 - 10:33 Permalink