Tandarts zonder assistentes

Author:
Anoukje
Posted:
wo, 04/18/2012 - 20:08
Mijn tandarts heeft geen assistentes. Hij doet alles zelf.
Is het wel normaal dat een tandarts geen assistentes heeft? Mag dat wel?

Ik heb wel twijfels of hij wel een goeie tandarts is. Volgens mij doet hij alles wat hij wil en communiceert weinig met patiënten.
fransaki

Mag wel zolang je de regels voor infectiepreventie maar goed naleeft, ik zou het zelf niet meer goed en efficient kunnen omdat het uitruimen/inruimen van de behandelkamer/sterilisatie van instrumentarium en hoekstukken zeker 5 minuten duurt. Afgezien daarvan wordt er ook nog gebeld etc. en bij bijvoorbeeld werken met microscoop moet ik gewoon spullen aangereikt krijgen binnen mijn werkveld.
wo, 04/18/2012 - 21:29 Permalink
Anoukje

Ik weet eigenlijk niet of mijn tandarts wel hygiënisch werkt.
Mijn moeder vindt het wel vreemd dat mijn tandarts helemaal alleen werkt. De meeste tandartsen hebben wel assistentes. Ik weet eigenlijk niet waarom mijn tandarts geen assistentes heeft.

Ik ben een paar weken geleden naar mijn tandarts geweest. Ik heb een vulling in mijn kies en onderste voortanden gekregen. Volgens de tandarts had ik geen gaatje in mijn kies en tanden. Ik vroeg aan hem waarom ik vullingen kreeg, kreeg ik een onduidelijk antwoord. Ik kon mijn slechthorendheid hem niet zo erg goed verstaan. Vandaag belde ik via de teksttelefoon naar mijn tandarts en dit ging via een soort tolk van KPN (voor doven en slechthorenden). Ik wilde uitleg over de vullingen hebben. De tandarts zei "Dit is geen nuttige discussie. Einde telefoongesprek." Dat vind ik wel raar.

Ik wil misschien een andere tandarts zoeken. Ik woon in Enschede.
wo, 04/18/2012 - 21:41 Permalink