oude tandarts of noodtandarts

Author:
victor
Posted:
do, 10/20/2011 - 07:09
Hallo,

ik ben al een tijdje van plan over te stappen van tandarts uit onvrede over de oude en vooral enorme vrede van familieleden bij de nieuwe. Nu ben ik hier nog niet aan toegekomen en heb ik nu last van een kieszenuw tot hoog in mijn kaak en vermoed dat dit zsm verholpen moet worden. Echter is de nieuwe tandarts tot na het weekend niet aanwezig.
Ik kan nu mijn oude tandarts bellen (die, los van de rest van de familie nog niet weet dat ik ga overstappen, ondanks dat ik ongeveer een jaar niet naar een tandarts ben geweest) of het 'nood'nummer bellen, en ik weet niet zo goed welke optie beter is.
Ik voel me vreemd om de oude tandarts te bellen, die ongetwijfeld een behandeling moet doen, en daarbij ook de andere gaten (ik heb er 5 in totaal) wil nakijken, en ik vervolgens zeg dat ik alleen die ene behandeld wil hebben die pijn doet omdat ik toch weg ga. Maar ik weet niet of een noodtandarts wel een degelijk alternatief is, ook op financieel gebied.
Als laatste optie, maar dat lijkt me totaal niet verstandig, zou ik het wellicht met ibuprofen uithouden tot na het weekend, maar ik denk niet dat dit reëel is. Meestal trokken pijntjes na 1 dag weer weg, maar dat is nu niet het geval dus is het ernstiger.

Adviezen hierover?

gr. Victor
vV

qua kosten maakt het niet zo uit denk ik, zou gewoon naar de waarnemer van de nieuwe gaan , daar is ie voor. Daarnaast is het wel zo netjes de oude te melden dat u een nieuwe heeft, vind deze gang van zaken niet zo heel erg fatsoenlijk eigenlijk. Want ik begrijp dat er al een nieuwe tandarts is, dus een inschrijving geregeld is.
Teruggaan naar iemand waar u niet tevreden over bent vind ik een beetje een heel erg kromme gedachte ook.
do, 10/20/2011 - 08:29 Permalink
victor

Nee ik heb mij nog niet ingeschreven. Ik ben gewoon beschaafd genoeg om het netjes te regelen, ik ben gewoon nog niet toegekomen aan de 'over'schrijving. Bovendien wil de nieuwe tandarts meestal de gegevens van laatste paar behandelingen die ik als het goed is meekrijg bij uitschrijven.
Ik ben dus niet ingeschreven bij de nieuwe en ik neem aan dat ik geen gebruik kan maken van hun waarnemende arts. Ik was van plan deze of komende week over te stappen, wat nu dus door de kiespijn eigenlijk direct gewenst zou zijn.

Iig bedankt voor de informatie. Het lijkt me inderdaad geen goed plan om de huidige tandarts nog in te schakelen voor zo'n korte termijn. Ik kijk het vandaag even aan en als ik dat uithoud ga ik maandagochtend de overstap regelen en hopen dat ik meteen terecht kan.
do, 10/20/2011 - 08:52 Permalink
vV

indien er nog geen andere tandarts is moet u gewoon naar d eoude toe, die is momenteel uw tandarts. Geen zaak voor waarnemer van een ander of nooddienst , het is toruwens gewoon door de week dus hij zal u vandaag of morgen moeten helpen. Overigens is het maar de vraag of de nieuwe tandarts waar u heen wilt u inschrijft met de wetenschap dat er gelijk een min of meer acute klacht te behandelen is.
do, 10/20/2011 - 09:38 Permalink