ongeluk

Author:
erika.holthuizen
Posted:
do, 12/16/2010 - 21:36
Hallo,

ik schrijf voor een advies. Ik had een ongeluk gehad, gisteren, en met 70 km per uur door de gladheid tegen een sloot aangebotst. Ik heb 4 hechtingen op me kin, maar mijn tanden zijn naar binnen geschoven (bloed overall natuurlijk). Mijn tanden zijn totaal verschoven uit hun plek. De tandarts heeft aangeraden, niets aan te doen, maar gewoon wachten 1 week en dan verder kijken? Op dit moment is mijn mond stuk, er is moeilijk te zien wat er allemaal is... Klopt dat? Hij zei dat hij ook nu meteen wat kan doen, de tanden weer op hun plek te proberen te krijgen, maar dat doet ontzettend veel zeer. Zijn advies was wachten 1 week, kijken en later met een beugel de boel terugzetten.

aub advies, gaat over mijn tanden, ik wil weten of dit klopt.

alvast bedankt
Erika
alpifresh

Op dit moment is er veel schade in je mond. Er zullen zwellingen zijn en bloeduitstortingen. Dat maakt het moeilijker om te zien wat er precies verschoven is aan/met je tanden.
Natuurlijk zou de tandarts nu alles weer recht kunnen zetten, maar zodra de zwellingen weg zijn, zou dat 'recht' opeens wel eens scheef kunnen blijken te zijn.

Als het voor je tanden geen kwaad kan (ter beoordeling door de tandarts), lijkt het me inderdaad beter even te wachten tot de zwellingen minder worden en dan te bekijken hoe het beste verder te gaan.

Als je je zorgen blijft maken, neem dan gewoon weer contact op met de tandarts en vraag hem je nog eens uit te leggen waarom wachten verstandig is. Hopelijk kan hij je dan beter gerust stellen.
vr, 12/17/2010 - 00:18 Permalink