Imago en vooroordelen ??

Author:
Suzanne11
Posted:
ma, 12/29/2014 - 10:35
Dit is een vraag waar ik toch al n tijdje nieuwsgierig over ben. Ik ben sinds dit jaar druk bezig met nadenken over mijn toekomst en studiekeuze, dan komen dit soort vragen wel eens opborrelen.

Hoe ervaren tandartsen ( en mondhygiënisten) hoe er naar hun beroep wordt gekeken? Dan bedoel ik vooral door niet patiënten, dus vrienden, kennisen, buren en familie.

Zijn er die standaard vooroordelen over pijn,geld, fraude en nooit snoepen(kinderen)?En dat soort dergelijke dingen. Hoe wordt er bijvoorbeeld gereageerd als je verteld dat je tandarts bent?

Ik vraag me dit wel eens af en ik denk dat er best veel vooroordelen zijn. Zelf ken ik niemand in mijn directe omgeving die tandarts is.

Alvast bedankt
vV

hoe de omgeving ertegenaan kijkt? vraag het ze zelf denk ik dan.
maar ik begrijp dus dat je je keuze wilt laten afhangen van hoe je omgeving en kennissenkring (die continu verandert..) er nu of op moment keuze tegenaan kijkt wat jij in de toekomst met je leven wilt gaan doen?
als dit een issue is voor beroepskeuze kan je er beter niet aan beginnen..
ma, 12/29/2014 - 10:55 Permalink
Suzanne11

Het is niet perse dat ik mijn beroepkeuze af wil laten hangen van hoe mijn omgeving erop reageert. Het is meer als je meer info gaat zoeken over studie's dat soort vragen naar boven komen.

Ik kan geen tandheelkunde studeren :( omdat ik niet het juiste profiel heb, dus dan is niet aan de orde.

Dit is een vraag uit pure belangstelling en nieuwsgierigheid
ma, 12/29/2014 - 11:07 Permalink
vV

ook voor andere studies geldt, als je dat wil weten: vraag hoe jouw eigen omgeving erover denkt.
Jouw omgeving is anders dan de mijne, mensen denken dus zeer waarschijnlijk ook anders over bepaalde zaken.
Dus hoe mijn omgeving reageert of reageerde toen ik de keuze maakte en/of afgestudeerd was , is zeer waarschijnlijk anders bij jou.
overigens: als je geen tandheelkunde kunt gaan doen, snap ik niet waarom je de vraag op een tandartsforum stelt...vrij zinloos eigenlijk.
Ik vind het ook vrij zinloos je er überhaupt mee bezig te houden, je kiest iets voor de rest van je leven, wat anderen ervan vinden, die met een bepaalde periode wellicht niet eens meer in je leven zijn, is wel het laatste wat ik van invloed zou laten zijn, sterker nog: laat het geheel niet van invloed zijn, boeit namelijk echt niet...
ma, 12/29/2014 - 11:17 Permalink
Suzanne11

Lieneke, allereerst heel erg bedankt voor je reactie

Ik denk ook zeker dat tandartsen ondergewaardeerd zijn qua werk. Natuurlijk verdienen tandartsen aardig wat, maar ze moeten er ook zeker wat voor doen. Wat natuurlijk al begint met 6 jaar studeren( Dat is tegenwoordig ook niet goedkoop) en daarna kunnen ze ook niet gaan luieren.

Het lijkt me ook zeer vervelend als je merkt dat andere ouders onder elkaar over jou roddelen. Dat is in het algemeen natuurlijk al niet leuk.

Daarnaast vond ik ook de blog heel interessant om te lezen

Heel erg bedankt
ma, 12/29/2014 - 13:55 Permalink