Boete tandarts.

Author:
slabbycat
Posted:
zo, 04/07/2013 - 13:46
Dag iedereen,

Toen ik 14 was ben ik de afspraak met de tandarts vergeten en heb daardoor een boete gekregen. daarna ben ik een tijd niet naar de tandarts geweest wegens angst. toen ik 16 was besloot ik mijn angst even opzij te zetten en toch maar de tandarts op te zoeken.
Bleek dat ik nogal een x aantal gaatjes had. deze zouden de tandartsen beetje bij beetje vullen ivm mijn angst. op een dag wou ik een vervolg afspraak maken, maar toen bleek dus dat de boete die ik had gemaakt op mijn 14e nog niet betaald was. Ik vroeg hierover informatie bij mijn moeder, en ze zei dat ze er geen geld voor had en dat ik het zelf maar moest betalen. Logisch natuurlijk, het probleem is echter dat ik al een tijd te vergeefs naar een baan aan het zoeken ben en heb daarnaast ook een havo waar ik pittig hard mijn best voor moet doen.

Nu ben ik over een maand 18 en ben ik bang dat ik dan NOG steeds niet naar de tandarts toe zou kunnen. Ik zou mijn boete pas in juli kunnen betalen. ik vraag mij nu af, zou ik een andere tandarts kunnen opzoeken en hun kunnen vragen of zij mijn tanden willen vullen aangezien ik nogal last van mijn gebit heb? of moet ik maar gewoon wachten tot juli?

Met vriendelijke groet,
Slabbycat.
Chris888

Tot je 18de wordt het maken van vullingen vergoed uit de basisverzekering, daarna niet meer!!!

Ik denk dat je of
- een betalingsregeling voor de boete moet treffen en kijken of de tandarts je nog kan helpen voor je 18de, of
- heel snel een andere tandarts moet vinden die tijd heeft (en de boete later moet betalen bij de eerste tandarts).
Anders ben je financieel nog veel verder van huis.
Misschien is lenen ook nog een optie?

Succes!
zo, 04/07/2013 - 14:57 Permalink
Lieneke

Het is toch g***triest dat je moeder die boete niet betaald! Ze is daar verantwoordelijk voor, of je nou bijna 18 bent of niet. Hoe hoog is die boete? Heb je je situatie uitgelegd aan de tandarts? Wie weet is er begrip voor.
zo, 04/07/2013 - 18:33 Permalink
slabbycat

Hallo, ik heb vandaag nogmaals met mijn moeder erover gesproken, ze zei dat ze de boete wou voorschieten zolang ik m maar terug betaal in juli. Ik vond het ook ontzettend frustrerend maar aan de andere kant inderdaad mijn verantwoordelijkheid.

dus t was een beetje een lastige situatie vooral omdat ik dacht dat de boete al was betaald (althans dat nam ik voor lief).

maarja, ik loop wel met echt belachelijk veel gaatjes rond, liever vullen dan een chirurgische ingreep want ik denk dat ik dan al helemaal gek zou worden van de angst.

ik zal in elk geval zo snel mogelijk nog een tandarts opzoeken die mij sowieso even kan controleren en een begroting kan maken van de kosten die ik zal gaan maken na mn 18e. maar als ik geluk heb zal hij me gelijk helpen.
zo, 04/07/2013 - 19:02 Permalink