verstandskiezen

Author:
judith
Posted:
do, 08/22/2002 - 21:07
vorige week kreeg ik te horen dat ze eruit moeten! ik krijg een verwijskaart voor de kaakchirurg,de tandarts vertelde mij dat zij het niet zelf doen omdat er nog een stukje tandvlees overheen zit (2 onderste kiezen). bij een vorig bezoek vertelde hij me dat als er geen bot overheen zit dat het dan wel kon en nu ineens niet meer. hoe zit dat nu precies en wat kan ik verwachten bij de kaakchirurg en hoe gaat hij te werk? ik heb er best wel een beetje schrik van. Hoe zit het eigenlijk met verdovingen en zwangerschap? deze vraag is meer omdat we nog bezig zijn en ik misschien pas net zwanger ben als ik naar de tandarts moet voor een gaatje te laten boren.
ik hoor graag een reactie
groetjes judith.

[ Dit Bericht is bewerkt door: judith op 2002-08-22 21:09 ]
de digitale tandarts

De meeste extracties van verstandskiezen waarbij chirurgie toegepast moet worden, wordt gedaan door kaakchirurgen.

Zij hebben een (poliklinische) operatiekamer, uitgebreid instrumentarium en veel ervaring met verstandskiezen.

Een verwijdering van een verstandskies, waarbij het tandvlees wordt opengeklapt, de kies in kleinere delen wordt gesplitst en eventueel wat bot wordt weggehaald om meer ruimte te creeren, kan ook bij een tandarts plaatsvinden. Afhankelijk van de uitrusting en voorkeur zal de tandarts u wel of niet doorverwijzen.

Bepaalde verdovingsvloeistoffen kunnen probleemloos tijdens de zwangerschap gebruikt worden <a>zie ook deze vraag...</a>

Overigens moet geprobeerd worden om tijdends de eerste drie maanden van een zwangerschap rontgenfoto's te vermijden!
wo, 08/28/2002 - 22:30 Permalink