Tijdelijke vulling na wortelkanaalbehandeling

Author:
KM
Posted:
ma, 07/22/2002 - 17:06
Hallo,

Ik heb een vraag: hoe lang kan een tijdelijke vulling na de wortelkanaalbehandeling meegaan? Mag je de tijdelijke vulling op dezelfde manier "belasten" met kauwen als een normale vulling of moet je wel oppassen?

(ik sta in de wacht voor een eigen tandards en werd behandeld door een spoed-arts)

Alvast bedankt,
KM.
de digitale tandarts

Er zijn verschillende soorten tijdelijke vullingen. De meest gebruikte (cavit) is in eerste instatie zacht als deeg wanneer het erin wordt gedaan en wordt later vanzelf hard door het vocht in de mond. Soms worden ook de 'gewone' vulmaterialen gebruikt om tijdelijk te kies dicht te maken.

Met name de cavit vulling is wel minder hard dan de normale vullingen=> geen harde dingen daarmee kauwen...soms verdwijnt alleen het bovenste deel..maar dat is niet zo erg zolang onderin de vulling de boel nog wel afsluit.

Hoe sterk de kies is en hoe groot de kans is dat de tijdelijke vulling er uit valt, hangt af van hoeveel er nog van je eigen kies over is.


[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2002-07-29 23:11 ]
ma, 07/29/2002 - 23:10 Permalink
Nmgn24

Wanneer dit gebeurt, het eruit vallen, wat zijn dan de consequenties? En hoe kan ik zien dat er nog genoeg op/in zit? Het is een geel/oranje achtige substantie en tijdens het eten slijt er een beetje af...
do, 10/10/2002 - 11:17 Permalink
Moon

hoi, je voelt vanzelf of hij nog dichtzit. Ik wil je niet bangmaken, maar bij mij is de noodvulling er toen uitgevallen. Ik heb toen mijn tandarts gebeld en die heeft een een erg luxe noodvulling ingemaakt, nl. een gewone vulling, die kon er in elk geval niet uitvallen! Maar je voelt het wel!
Maak je maar niet druk! Komt allemaal goed!
do, 10/10/2002 - 13:43 Permalink