Een moeilijke keuze

Author:
deborab
Posted:
ma, 08/12/2002 - 11:20
Aangezien ik best bang ben voor de tandarts en enige tijd niet geweest ben. Is mijn voortand afgebroken, en moest ik dus wel naar de tandarts. na lang zoeken heb ik er een gevonden die volgens vele mensen een aardige man is, maar ook die je op je gemak stelt.
Toen ik daar kwam, zei hij dat me gebit zo slecht was dat hij er niks aan ging doen maar eerst foto's wilde maken. Deze heb ik vandaag gemaakt. Ik heb een slecht bovengebit, maar me ondergebit is zoals hij zegt in zeer goede staat. op de foto's waren veel dingen te zien, hierop zag je ook dat mijn vorige wortelkanaalbehandelingen niet goed waren afgewerkt, deze veroorzaken nu de problemen. Ik moet van mijn tandarts een keuze gaan maken, 1. Ik behou de bestaande tanden en kiezen, maar het is dan nog maar afwachten of het aanslaat(de wortelkanaalbehandelingen) geschatte kosten tussen de 4000 en 6000 euro.
2. Ik neem een prothese, de kosten hiervan weet ik niet.

Wat is nou het beste en wat zijn van beide de consequenties. Want ik wil echt graag weer een gaaf boven gebit krijgen, en heb er veel voor over.

Debora
de digitale tandarts

Voor ziekenfondsverzekerden wordt 75% van het kunstgebit vergoed, de eigen bijdrage is dan max. een paar honderd euro.

De meeste klachten m.b.t. kunstgebitten slaan op het kunstgebit in de onderkaak. Een kunstgebit in de bovenkaak zit vaak veel vaster en comfortabeler. Het is daarom belangrijk dat u zuinig bent om op uw ondertanden en deze lang mogelijk behoudt.

Als de tanden en kiezen getrokken zijn zal het kaakbot gaan slinken. Je leeftijd is daarom ook van belang...laat je je tanden/kiezen trekken als je 30 bent dan zal je tegen de tijd dat je zestig bent mogelijk weinig kaak overhebben voor een gebit, terwijl als je je tanden/kiezen op je zestigste kwijtraakt dit dan pas op heel hoge leeftijd gaat spelen.

De aanpassingen die nodig zijn om aan een gebit te wennen zijn voor de ene persoon makkelijker te maken dan voor de ander. Het is daarom eigenlijk niet mogelijk om u te adviseren in dit dilemma. Ik wilde u alleen meegeven dat een gebit in de bovenkaak makkelijker te verdragen is dan in de onderkaak.

Succes.
di, 08/13/2002 - 12:48 Permalink
deborab

Ik ben wel verzekerd in het ziekenfonds maar niet voor dit gedeelte als ik het goed heb. Ik vond het fijn om U reactie te lezen, en ben blij dat het bij mij dus om de bovenkant gaat, alleen waar ik nu weer mee zit is dat ik dus op mijn 60ste problemen krijg en zo, want ik ben namelijk onder de 30.
Ik ga nog nadenken wat ik moet doen, maar in ieder geval bedankt voor de reactie.

Debora
di, 08/13/2002 - 20:09 Permalink