is een kunstgebit op 17 implantaten mogelijk ?

Author:
joop d
Posted:
za, 08/27/2016 - 12:36
denk dat mijn vraag in principe niet moeilijk is

ruim 20 jaar terug 17 implants laten plaatsen maar kreeg geen totaal gebit erop. mijn nog goede eigen tanden en kiezen waren heilig maar zijn inmiddels
op anderhalve tand na vervangen voor een nylon plaatje en diverse implantaten met losse kronen of zonder kop.
mijn laatste anderhalve tand geeft ook de geest, durf mijn mond niet open te doen, eet slecht en er moet hoognodig iets gebeuren aan mijn gebit!

dat heb ik 3 jaar terug tegen mijn tandarts gezecht en om behandel plan gevraagd maar nooit gekregen, wel na opzegging rekeningetje voor laatste verzoek.

de akta kan alleen door tandarts naar verwezen worden voor klikgebit maar basis tandzorg bij akta komt iedereen voor in aanmerking las ik en kan daarna
eventueel intern doorverwijzen doorverwijzen voor klikgebit werd mij telefonisch verteld. ik vol verwachting naar m'n basiszorg "intake" bij de akta.

de studente die lange lijst gegevens maakte maar nylon buigbaar plaatje niet uit mijn mond kon krijgen uitgelegt dat het voordeel van zulk een plaatje is dat het
enigzins knelt en daarom niet uit de mond valt maar dat er geen extra tand bij gezet kan worden omdat nylon niet lijmt.
(wel eerder ergens een rekening voor consult gehad voor het plaatsen van een tand erop. twee maal zelfs, een keer mocht ik het de dag erop weer ophalen zonder extra tand)
maar ik leer.. helaas vertelde de senior tandartse bij akta die erbij gevraagd werd mij dat ik niet interessant was voor de tandarts opleiding daar..

ik meende dat de vele implants die ik al heb een plezier voor de zorgverzekering zou moeten zijn maar dat is anders vertelde klikgebit zelf die ik uiteindelijk op inet vond.
hehe eindelijk iemand met verstand van zaken. een klikgebit kun je alleen zelf aanvragen als je nog geen implantaten hebt!

met bestaaande implants kan een tandarts dat doen maar moet je bijbetalen. na afgewezen te zijn bij akta niewe tandarts gezocht die zorgverzekering vergoedingen
voor klikgebit op bestaande implantaten met bijbetaling weinig kans gaf en -als ik het goed begreep- 10 weken terug een beugel op een implant aanvroeg waar binnen 3 a 4 weken
een reactie zorgverzekering op zou volgen. had dit hele verhaal reeds doorgenomen met mijn niewe tandarts maar na mijn laatste email krijg ik nu zelfs tandarts vrees..

een gebit op bestaande implantaten... klikgebit op bestaande implantaten... of andere passende oplossing... china...? iemand met kennis en advies in huis ?

of toch erg moeilijk?
mvg joop
Lieneke

Erg moeilijk om er ook maar iets van te zeggen zonder het te zien. Ik vind het wel behoorlijk vreemd dat je zoveel implantaten hebt...klinkt als een knutselwerkje waarbij de lijm achterwege is gelaten. Ik kan me zo voorstellen dat er mooie brug-kroon-werk op de implantaten geplaatst kan worden. Ik heb een patient waarbij dat is gedaan. Ze wilde perse geen kunstgebit. Maar of dit echt een optie is bij jou...ik geen idee.
za, 08/27/2016 - 12:46 Permalink
joop d

Als antwoord op door Lieneke

dank voor je reactie Lieneke!

ach wat is vreemd? verloor rond m'n 50e tanden en kiezen, had toen geld en heb voor een, later meer implantaten gekozen.
misschien niet normaal maar is heel goed gedaan en lang plezier van gehad -en deels nog- maar nu 20 jaar later (met alleen nog aow) gebit o.i.d. nodig
en ben al jaren bezig de juiste procedure te vinden. brug-kroon-werk klinkt mij (als ik het goed begrijp) prima als dat een soort vastgeschroeft
boven en onder gebit betreft. morgen bel ik mijn niewe huidige tandarts waarom zijn aanvraag uitloopt en zal gelijk vragen over brug-kroon-werk.

en de hamvraag: het schijnt dat mijn implants nog goed zijn, wat kost zoiets erop plusminus en word het mogelijk -deels- vergoed? mvg joop
za, 08/27/2016 - 14:54 Permalink
Grappa

Als antwoord op door joop d

Wat wel en niet kan op het idiote aantal van 17 implantaten kan alleen een tandarts-implantoloog je adviseren na onderzoek.
Een klikgebit wordt alleen vergoed wanneer je een ernstig geslonken kaak hebt waarop een gewone prothese niet functioneert.
Het voor eigen kosten implantaten laten plaatsen in een niet ernstig geslonken kaak geeft niet automatisch recht op vergoeding. Overigens geldt voor een klikgebit een eigen bijdrage en telt het mee voor jet wettelijk eigen risico.
Vaste constructies worden vanuit de basisverzekering niet vergoed. Behandeling bij ACTA is niet anders wat vergoedingen en aanspraken betreft als bij de gewone tandarts.
Je tandarts zal dus moeten beoordelen of de kaak ernsig geslonken is en kan dan een aanvraag doen voor een klikgebit bij je zorgverzekeraar. De kans van slagen lijkt mij niet groot.
zo, 08/28/2016 - 18:19 Permalink
joop d

Als antwoord op door Grappa

ikzelf had zo het idee als eten lastig word en je mond in aanmerking komt voor het tv programma genante tanden http://tvblik.nl/genante-tanden er in dit mooie land voorzieningen bestaan er iets aan te doen, ook als je eerder in je leven zo idioot bent geweest voor een of meerdere implantaten te hebben gekozen.

scheen mij zelfs toe dat de zorgverzekering geld uit kon sparen zo en wil evt. bijbetalen. IK WIL EEN GEBIT of iets dergelijks.
met reeds implantaten in de mond lukt het mij echter niet een normaal, plak, klik of wat voor gebit dan ook te krijgen!

al lees ik dat de basiszorg https://www./tandartsverzekering/2006/zorgverzekeringswet iedereen een gebit vergoed, gebit op of over bestaande implants word geheel niet genoemd terwijl ik denk toch niet de enige te zijn met aow en een of meerdere implantaten.

inderdaad lijkt dus de kans van slagen op een gebit of kroon-brugwerk na jaren zoeken en verzoeken inderdaad niet groot voor mij en wellicht meer te liggen in de 35 p.mnd extra die ik voor de tandarts betaal over de 100 basis te stoppen en die 400 p.jaar te gaan sparen en mij prive verder te orienteren.

beetje idioot vind ik het wel..
ma, 08/29/2016 - 14:38 Permalink